ירידה בעקומות גובה ומשקל של טיפת חלב

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים, היה בעקומות ממוצע פחות או יותר עד למדידה האחרונה שהיתה בטווח זמן ארוך אחרי המדידה הקודמת. עכשיו הוא ירד באחוזון משקל ל-20% ומה שיותר מדאיג - באחוזון הגובה ירד ל-5%.
והוא אוכל כמו ציפור..

יש למישהו ניסיון?
מדידת עצמות והורמון גדילה אלה דברים שמטפלים בהם בגיל הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Smeshi;1415566:
הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים, היה בעקומות ממוצע פחות או יותר עד למדידה האחרונה שהיתה בטווח זמן ארוך אחרי המדידה הקודמת. עכשיו הוא ירד באחוזון משקל ל-20% ומה שיותר מדאיג - באחוזון הגובה ירד ל-5%.
והוא אוכל כמו ציפור..

יש למישהו ניסיון?

לי המליצה האחות לתת לבת שלי כל ערב, חביתה (או ביצה) מעורבבת עם עגבניה מרוסקת וקוטג'
תוך תקופה קצרה היא נתנה קפיצה לגובה, והיום היא בין הגבוהות בגן...
אבל אם היא בכלל לא אוכלת ,אז יש לך בעייה ליישם את זה...

• הוסף לסימניות
הוא אוכל לפעמים.. בעיקר ירקות חיים. אז עגבניה למשל אין לו בעיה לאכול כל ערב.
אבל לא כל פעם יתחשק לו ביצה ומקוטג' הוא נגעל..
דווקא בשילוב הזה יש סגולה לגביהה? הרעיון הוא ארוחה קבועה בערב של חלבון-פחמימה-ירק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Smeshi;1415575:
הוא אוכל לפעמים.. בעיקר ירקות חיים. אז עגבניה למשל אין לו בעיה לאכול כל ערב.
אבל לא כל פעם יתחשק לו ביצה ומקוטג' הוא נגעל..
דווקא בשילוב הזה יש סגולה לגביהה? הרעיון הוא ארוחה קבועה בערב של חלבון-פחמימה-ירק?

היא אמרה לי שבשילוב הזה יש את כל המרכיבים לגדילה
אפשר כמובן לאכול כל דבר בנפרד, אבל תנסי, זה דווקא טעים, וגם הבת שלי שלא הייתה אכלנית גדולה (ועגבניה היא בכלל לא אוהבת) אהבה את זה מאוד

• הוסף לסימניות
כדאי לבקש בדיקות כלליות מרופא ילדים כולל ה-כ-ל.
לפעמים מוצאים משהו. הבן שלי ירד בעקומות, בדקנו כדי להיות רגועים וגילינו צליאק.

• הוסף לסימניות
ברזל תקין?

• הוסף לסימניות
תמיד הוא אכל כמו ציפור?
יש לי 2 ילדים שאחרי שהפסקתי עם חלבי, הם קיבלו תאבון גדול וקפצו במשקל. (בגובה לא כל כך, כנראה ענין גנטי)

• הוסף לסימניות
בבדיקת דם של גיל שנה הברזל שלו היה גבולי.
התאבון שלו ירד בחודשים האחרונים.
עם הבת שלי היה אותו הדבר אלא שהיא ב"ה צמחה לגובה אפילו בתקופות שאכלה ממש מעט.
עם בן הגובה יותר משמעותי אם כל ההשלכות של זה אח"כ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Smeshi;1415566:
והוא אוכל כמו ציפור..

יש למישהו ניסיון?

הבת שלי היתה בדיוק כך, החל מגיל שנה וחצי החלה נסיגה באחוזונים.
רופא ילדים שלח אותנו למעקב אצל רופא גסטרו,
כל הבדיקות, כולל צליאק, היו תקינות.
נתתי לה ויטמינים- מולטי קידס- ואז התאבון חזר והגדילה השתפרה. כך שאת זה את יכולה קודם כל לנסות בלי קשר לבדיקות דם ושאר הבדיקות.
לגבי בדיקת צליאק- בבדיקת דם היא אמינה רק החל מגיל שנתיים, לפני גיל שנתיים לוקחים ביופסיה בהרדמה מלאה, גם אם רופא ממליץ לך לבדוק את זה, שווה לך לחכות חודשיים- שלוש.

(לצערי, עד היום היא קטנטונת ולא משלימה את הפער, כרגע התוכנית היא לבדוק אלרגיות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3154;1415769:
תמיד הוא אכל כמו ציפור?
יש לי 2 ילדים שאחרי שהפסקתי עם חלבי, הם קיבלו תאבון גדול וקפצו במשקל. (בגובה לא כל כך, כנראה ענין גנטי)

איזה גילם הפסקת הנקה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Smeshi;1415566:
והוא אוכל כמו ציפור..

יש למישהו ניסיון?

האם הוא נמצא במעון/משפחתון?
יונק?

גם לי יש תינוקת בת שנה וחודשים עלתה קצת, אבל זה לא מדאיג אותי.
היא אוכלת מלא במשפחתון ואבל אצלי בבית אוכל קצת אולי בגלל יונקת

• הוסף לסימניות
לפני שאת מתחילה עם בדיקת עצמות והורמונים של גדילה, חוסר ברזל מאד מאד משפיע על התאבון. תעשו בדיקת דם תראו אם חסר ותוסיפו תקופה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Smeshi;1415794:
בבדיקת דם של גיל שנה הברזל שלו היה גבולי.
התאבון שלו ירד בחודשים האחרונים.
עם הבת שלי היה אותו הדבר אלא שהיא ב"ה צמחה לגובה אפילו בתקופות שאכלה ממש מעט.
עם בן הגובה יותר משמעותי אם כל ההשלכות של זה אח"כ..

אצל הבן שלי היה אותו סיפור בדיוק - הוא כעת באותו גיל, גם אצלו התאבון ירד בחודשים האחרונים. מאחר ובדיקות הדם שלו היו תקינות ניסיתי להפסיק חלבי (חזרתי למטרנה צמחית), וב"ה תוך כמה ימים היה שיפור גדול בתאבון, ולאחר 3 שבועות ראינו גם שינוי גדול במצב רוח ובפעילות. השבוע יש לנו תור למעקב גדילה, נעדכן בתוצאות...

• הוסף לסימניות
אצלי הבנות היו מפונקות מאוד כנראה בגלל ההנקה,
אף אחת מהן לא הסכימה לטעום משהו חוץ מחלב אם, לא פירות, לא ירקות ושלא נדבר על ביצה, גבינה, אבוקדו, וכו'
עם הזמן, בערך בגיל שנתיים הכנסתי לגן פרטי אז התחילו מעט לאכול סנדוויצ'ים, אוכל מבושל מעט יותר,
אבל הן ב"ה בריאות ומתפקדות יפה.
בכ"א כדאי לשלול בעיות אחרות.
גידול נעים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה