ירקות בשמיטה

• הוסף לסימניות
הסחורה שמגיעה היום לחנויות (מלפפונים, עגבניות ופלפלים) נקטפו בשמיטה?

• הוסף לסימניות
כן
או באדמות של ערבים, או בחו"ל (דרום הנגב)

או לדאבונינו ע"י השבויים

• הוסף לסימניות
מה שמגיע לחנויות שבהשגחת מהדרין לא מגיע משדות של יהודים.

• הוסף לסימניות
היום קניתי ירקות ובינהם היו גם ירקות קדושים בקדושת שביעית והם:חצילים.פלפלים.עגבניות ועגבניות שרי.קישואים.

• הוסף לסימניות
אוי המלפפונים. :(
למה הם נראים כמו קישואים???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלימלך וולו;1386282:
היום קניתי ירקות ובינהם היו גם ירקות קדושים בקדושת שביעית והם:חצילים.פלפלים.עגבניות ועגבניות שרי.קישואים.

כנראה אתה מתכוון שזה יבול נכרי שלפי שיטת החזון איש (בלבד) יש בה קדושת שביעית. האם כוונתך שזה משדות יהודים בארץ ישראל דהיינו "אוצר בית דין"?
ידוע לי שחנויות בהשגחת הבד"ץ עדה החרדית מקבלים עכשיו סחורה מירדן שזה חו"ל לכל הדעות.

• הוסף לסימניות
אוצר בית דין לרוב לא נמכר בחנויות.

לכל חנות יש את ההכשר שלה, ולפיו מתנהלת החנות בשמיטה.
חו"ל, שטחים, או שמיטה.

• הוסף לסימניות
אני מזמינה את הירקות מ"משנת יוסף" ששם זה חו"ל, הכי נוח.
אבל עד המכירה אני צריכה לקנות במכולת שזה יבול נכרי ורציתי לדעת אם הסחורה כבר שמיטה או שקטפו אותה לפני ר"ה ושמרו בקרור.

• הוסף לסימניות
את זה תשאלי בחנות.

• הוסף לסימניות
בד"כ מציינים בחנות
אם זה שישית - זה מלפני שמיטה
ואם לא, או שזה חו"ל או שביעית
שואלים בחנות (אם אפשר לסמוך עליהם בכלל....)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהמלפפונים שמנים כי בגלל החג שלושה ימים לא קטפו אותם והם גדלו
אצלינו יש שלט גדול בצרכניה מאיפה בדיוק הירקות
הגיוני שיהיה כזה שלט בכל חנות ירקות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה