כן יש בצל.בצל אין לך? מאד מאד משדרג. קצת שום גם יכול להיוסיף
אישית, הייתי משמיטה את התפו"א. כבד ומיותר
תודה ענקית!תאדי בצל חתוך לקוביות עם מעט שמן.
כשהבצל מזהיב תוסיפי לו שלוש שיני שום קלופות ופרוסות תערבבי עוד טיפה.
תוסיפי גזר (הוא צריך הכי הרבה בישול ) חתוך לרצועות גסות
תני לזה קצת אידוי על אש נמוכה וסיר מכוסה.
אחרי רבע שעה בערך
תוסיפי בטטות גפרורים או פרוסות
וקישואים רצועות
תערבבי ותני לזה להתאדות יחד.
ממליצה לך לתבל ממש עדין במלח פלפל שחור ומעט אבקת מרק.
את יכולה גם לתבל ברוטב סויה / טריאקי ואז זה נותן לזה אקט אחר של מוקפצים.
את יכולה את אותו דבר לחתוך את כל הירקות לערבב עם שמן ותיבול כרצונך ולהכניס לתנור זה יוצא מעדן.
בתאבון ובהצלחה.
נתתי לה לפי הנתונים שאמרה - הירקות שיש לה בבית.אם יש לך פלפלים - תוסיפי
חולקת עליך..... פלפל הייתי שמה אחרי, היות שפלפל שמתבשל הרבה זמן מאבד את כל הטעם שלו והופך לחוטים דקיקים.תוסיפי אותו לפני הגדר
תודה!!כמו שרוחי אמרה.
2 הערות:
א. כדאי הרבה בצל, זה ממש מוסיף טעם.
ב. אם יש לך פלפלים - תוסיפי (אם זה ירוק - תטעמי קצת לבדוק שהוא לא מריר). משדרג ואנין. תוסיפי אותו לפני הגדר (מיד אחרי הבצל)
אגב, גם כרוב מוסיף מאד, אם יש לך.
אישית, אני לא משתמשת ברטבים ואבקות, למרות שזה באמת יותר טעים (מטעמי בריאות).
אם אין לך את הרטבים והאבקות, אז רצוי לתבל במלח, מעט פלפל שחור, וקמצוץ (ממש טיפה) סוכר
צודקת, אבל גם בצל היא לא כתבה. לפעמים אנשים לא אוחזים שזה גם קשור לעניין.נתתי לה לפי הנתונים שאמרה - הירקות שיש לה בבית.
עניין של טעםחולקת עליך..... פלפל הייתי שמה אחרי, היות שפלפל שמתבשל הרבה זמן מאבד את כל הטעם שלו והופך לחוטים דקיקים.
בטח. אדום זה הכי קשור. ואם לא אדום - צהוב. ירוק הכי פחות קשור (הדגשתי אותו, כי לפעמים הוא מריר, בניגוד לצבעים האחרים).תודה!!
פלפל אדום גם קשור?
מעדיפה בלי סוכר ( אני עם סכרת הריון) זה משמעותי?
וגמני יעשה בלי רטבים....
אני שמה סוכר חום והרבה יותר מחצי כפית, ולא, זה לא יוצא מתוק.בטח. אדום זה הכי קשור. ואם לא אדום - צהוב. ירוק הכי פחות קשור (הדגשתי אותו, כי לפעמים הוא מריר, בניגוד לצבעים האחרים).
לא קריטי הסוכר, למרות שקמצוץ זה לא נורא (היה לי סכרת הריון. מדברת מניסיון. זה רבע כפית לכל הסיר...)
שימי תחליף סוכר.( אני עם סכרת הריון) זה
אני מוסיפה לפעמים לגיוון לקראת סוף הבישול נבטים או תירס גמדיאפשר להוסיף גם שעועית ירוקה שלימה , פטריות טריות .
ולקראת הסוף גם קצת שומשום
את הנבטים שמוסיפים אין צורך לבשל, פשוט לערבב ולהגיש.אני מוסיפה לפעמים לגיוון לקראת סוף הבישול נבטים או תירס גמדי
אני לא אוהבת שזה נשאר קראנצי בתבשיל (בניגוד לסלט חי)לכן כן מוסיפה לקראת הסוף שיקבל בישול.את הנבטים שמוסיפים אין צורך לבשל, פשוט לערבב ולהגיש.
אפשר במקרה כזה של סגנון - להוסיף בהגשה בצל ירוק מלמעלה ושומשום זה משדרג פלאים.
תירס זה פחממתי. לתשומת לב. שעועית - גם לא בטוח שכדאי להוסיף, במצבהאני מוסיפה לפעמים לגיוון לקראת סוף הבישול תירס גמדי
לא מומלץ בהריוןשימי תחליף סוכר.
משדרג מאוד את הטעם.
היא דיברה על סכרת. לא על מצב רגיל. לכן המלצתי לה על המינימום. לסילאן ולדבש יש דין זהה לסוכראני שמה סוכר חום והרבה יותר מחצי כפית, ולא, זה לא יוצא מתוק.
ושמה גם רוטב סויה ושום כתוש.
לפעמים סילאן או דבש במקום הסוכר חום.
אכן.תירס זה פחממתי
אכן לגבי שעועית רגילה שהיא חלבון פחמימתי.שעועית - גם לא בטוח שכדאי להוסיף, במצבה
בכמות מועטה זה בסדר.לא מומלץ בהריון
אמרתי את זה לך, שכתבת שאת שמה רבע כפית לסיר שלם.היא דיברה על סכרת. לא על מצב רגיל. לכן המלצתי לה על המינימום. לסילאן ולדבש יש דין זהה לסוכר
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים