כללי ישור אובייקטים באינדיזיין

• הוסף לסימניות
כמה שאלות...
1. איך ניתן לישר אוביקט למרכז הדף?
2. כשאני מנסה לישר / למרכז 2 אוביקטים אחד לשני, איך ניתן לקבוע למי להתיחס? ניסיתי לבחור תחילה את מה שאני רוצה לישר ואח"כ מה שאני רוצה לישר אליו, וזז הפוך ממה שרציתי, ניסיתי הפוך וגם לא עזר. לפעמים הוא ממרכז לנקודת אמצע של 2 האוביקטים.
הבו עצה?:mad: ותודה מראש.

• הוסף לסימניות
1. רק בCS3 ניתן ליישר אובייקט לדף. אפשר בצורה פרימיטיבית פשוט לעשות מסגרת ריקה ולמתוח אותה על כל הדף וליישר לפי זה....

2. אינדיזיין עדיין לא מגיעה לקורל... גם זה נראה לי שאי אפשר עדיין. (אולי בCS3? לא זוכר)

• הוסף לסימניות
יש דרך קצת פרימיטיבית אבל עובדת -
בחר את האובייקט אליו אתה רוצה ליישר >Ctrl+L > בצע את היישור > ושחרר את האובייקט Alt+Ctrl+L
...

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה השניה, הוא ממרכז יחסית את שניהם.
אם ניקח 2 תיבות טקסט שנמצאות ב2 צדדי הדף, המרכוז יהיה לאמצע.
אם אני רוצה ליישר אחת לפי השניה, אני פשוט נועל לרגע תיבה אחת ואז ממרכז את השניה.
בCS2 הייתי עובד בסקריפט הנ"ל.
בCS3 זה פשוט תענוג היישור לעמוד, כפולה, שולים וכיו"ב.

• הוסף לסימניות
בקורל 6 זה עוד יותר תענוג... אולי בCS6 יהיה יישור כמו בקורל 6

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף;72104:
בקורל 6 זה עוד יותר תענוג... אולי בCS6 יהיה יישור כמו בקורל 6

ספרי לנו על זה - - -
איך היישור בקורל עובד?

• הוסף לסימניות
התמונות מקורל X3 אבל זה עובד בצורה דומה מקורל 6...

צפה בקובץ המצורף 6214

אולי ונתנו יסביר בדיוק מה רואים בתמונה... למי שלא מבין...

וכל זה אפשר לעשות גם בקיצור דרך ע"י לחיצה על מקש בודד! ראו כאן

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 73.6 · צפיות: 18
  • 83769.jpg
    KB 76.5 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
אז באילוס יש את האופציות הנ"ל
באינדי', עדיין לא - - -

• הוסף לסימניות
אני עדין בsc2, ומה שאני עושה זה רבוע על הדף ונועלת אותו ומישרת אליו. אבל זה דרך ארוכה ומעצבנת, בהשואה ללחיצת כפתור בקורל.

• הוסף לסימניות
אין כמו הידידותיות והקלילות של הקורל, לא יעזור לאף אחד כלום! כל מי שעובד עליו יודה.
בכל אופן תודה

• הוסף לסימניות
שאלה על קורל:
(זו לא שאלה מקנטרת, אני באמת לא מכירה בכלל את קורל ולא למדתי אותה מעולם).
למה משווים פה בין אינדיזיין לקורל?
אינדיזיין הרי מיועדת בעקרון לעימוד, האם לקורל יש את כל הפונקציות המיוחדות של אינדי - סגנונות, סגנון מקונן, סגנון אובייקט וכו' כל האפשרויות של ערבוב צבעים, ועוד דברים (שרק התחלתי ללמוד, טיפה בים)?

גם לי זה הי'ה מוזר לגלות שאין יישור לדף (עובדת עם CS2) - זה דבר כל כך אלמנטרי, ותמוה שחסר. אבל יש כל כך הרבה דברים פשוט מדהימים בתוכנה הזו.
כמה זמן נחסך לי בייבוא הטקטס למשל...

• הוסף לסימניות
אין פה בכלל נסיון להשוות. זו תכנת גרפיקה ווקטורית וזו תוכנת עימוד. אם כבר אפשר להשוות בין קורל לאילוס'.

העניין פה הוא למה באינדיזיין CS3 עדיין אין פתרון לדבר כה פשוט וכה שימושי, שלא קשה לתכנת והוא כבר קיים באילוס'.

יש חיסרון ביישור החדש בCS3 שתמיד הוא נשאר על האופציה האחרונה, כגון: יישור לעמוד ולא יישור לאובייקט, ואז כל פעם צריך ללכת ולבחור שוב באופציה המתאימה. מי שהתרגל לקלילות של היישור בקורל בלחיצת כפתור, מתעצבן כל פעם מחדש כשמבקש לעשות בסך הכל יישור של 2 אובייקטים.

מה כבר ביקשנו?

• הוסף לסימניות
גרף - אוקיי, הבנתי. תודה.

ובלה בלה - תודה על הסקריפט, האמת שרק אתמול הבנתי סוף סוף מה זה.

• הוסף לסימניות
באינדיזיין הישור הולך לפי מה שבוחרים, כלומר אם רוצים ישור לשמאל הוא מיישר לפי השמאלי יותר, ישור לימין לפי הימני, ובישור למרכז הוא ממרכז את שניהם

• הוסף לסימניות
אין אני מבין היטב עברית אבל לענ"ד יכולים לעשות זה היטב באינדיזין אפילו cs האם יכול אחד לתרגם לי השאלה באידיש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה