כללי ישראל בת 100 > תחרות מעניינת>>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברכה בי;1188835:
א)
לא דיברתי דווקא על האשכול הזה יש לאחרונה הרבה אשכולות באותה המגמה וכשנתקלתי באשכול הזה לא יכלתי שלא להפנות את תשומת הלב לזה.
ב)
אני גם בדעה שלך מי שיש לו דעה כלשהי לגבי הנושא שלא מהצד הגרפי / עיצובי יכול לפנות אל האדם בהודעה אישית ואם זה משהו שמפריע שיוריד את ההודעה.

וזה המקום להפנות את תשומת הלב של כולנו.

את צודקת לגבי כל שאר האשכולות, שאנשים מביעים דעות בהשקפה/פוליטיקה וכדו' בזמן שכל אחד יודע שציבור שומרי המצוות מורכב מכל גווני הקשת של חוגים שדעותיהם ומנהגיהם שונים, וכל המגוון הזה נמצא פה בפורום, אז זה פשוט "מגוחך" להתחיל להתווכח או להטיף מוסר...

אבל כאן, בנוגע לכרזה המדוברת, זה כבר עניין של אנטישמיות! וזה משהו שנוגע וכואב לכל יהודי שומר תורה ומצוות באשר הוא. ולא משנה לאיזה חוג או מגזר הוא משתייך.

• הוסף לסימניות
כל התגובות כאן דווקא חיזקו אותי, כי לי התחרות הזו לא הריחה טוב בכלל וכאשר חברותיי התלהבו ממנה- חשבתי שהבעיה היא אצלי.
הרבה פעמים אנשים עושים דברים בשביל החשיפה או בשם האמנות ומוכנים לשלם כל מחיר, ובדיוק כאן הקו האדום עובר ושמחתי לראות שלא רק אני הרגשתי ככה.
בקיצור, אני שמחה שהגבתם ולא שמרתם לעצמכם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yiscagi;1188980:
זה מה שכתבתי- "לכל המזועזעים, כנראה שלא ראיתם את זה", היינו- גם זה מזעזע.

זה לא קשור לחיבוקי דוב. אם כרגע המצב בארץ שלנו הוא שכל אחד שונא את השני, לא מנסה להבין אותו ו"יורד" עליו, אז בע"ה התפילה שלנו היא שהכל יתהפך לטובה- שתהיה אהבה והבנה בין כולם ושלא יהיו מודעות כאלה שמנציחות את השנאה והניכור.

חלק מהניקים הבינו אותך לא נכון. הם חשבו שהתכוונת שרק הכרזה הראשונה מזעזעת, אך השניה מעודדת ח"ו, ובמילים "בע"ה הכל יתהפך לטובה!" הם חשבו שהכוונה שלך להזדהות עם המסר של מודעת הרנסנס. בעוד כמובן הכוונה שלך באמת הייתה ששתי הכרזות מזעזעות, אך כיהודים מאמינים אנו יודעים שבע"ה הכל יתהפך לטובה!

• הוסף לסימניות
בכו"א זה משקף השקפה של אוכלוסיה מאוד מצומצמת במדינה. רוב האוכלוסיה בארץ לא רואה את החרדים מזוית הראיה הזוועתית הזו. אין לנו מקום במקום כזה , לא רק כחרדים אלא גם כבנ"א מתורבתים המאמינים ומכבדים זה את זה. אנחנו פשוט במקום אחר, הרבה יותר גבוה. הם בשלהם- שיערב להם. אנו יודעים מה טוב, ומי טוב וזה מה שטוב.

אני מצטרפת בכל לב ל:
סליחה מכל הדורשים כאן לא להגיב למה שלא נראה לנו... (איפה נגיב אם לא פה?)
הכרזה הראשונה פשוט מזעזעת!!
(השניה, מנקודת מבט חילונית אפשר עוד להבין למה הוא כתב, לא מסכימה עם זה כמובן)

ול:
כל התגובות כאן דווקא חיזקו אותי, כי לי התחרות הזו לא הריחה טוב בכלל וכאשר חברותיי התלהבו ממנה- חשבתי שהבעיה היא אצלי.
הרבה פעמים אנשים עושים דברים בשביל החשיפה או בשם האמנות ומוכנים לשלם כל מחיר, ובדיוק כאן הקו האדום עובר ושמחתי לראות שלא רק אני הרגשתי ככה.
בקיצור, אני שמחה שהגבתם ולא שמרתם לעצמכם!

ובאשר לעצם התגובה- מחובתנו למחות.לא רציתי להגיב אבל זה בא לי לבד. לא יכולתי שלא.

• הוסף לסימניות
כנראה חבר של יאיר לפיד עיצב
זה כמובן לא משקף את הציבור החילוני
אבל מחובתנו למחות ואפילו ללכת רחוק יותר ולבקש להוריד את הכרזה הזו

• הוסף לסימניות
אם נותנים למעצב הזדמנות לפרסם כרזה על נושא כזה, והדבר שהוא בוחר זה "חרדים" ,ולא מהזווית המחמיאה, לא נראה לי שמדובר בקומץ אלא בתופעה. והיו כמה כרזות כאלה. הם אוכלים הסתה לארוחת בוקר ע"י כלי התקשורת.

• הוסף לסימניות
גם אני כעסתי, גם לי עלה הדם לראש, אז בחרתי להגיב, בצורה שאולי תשפיע, ואולי לא, אבל לפחות אצליח להשמיע את דעתי העניה...

קבצים מצורפים

• כרזה לתחרות 100 למדינת ישראל.jpg
    KB 167.7 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
נראה לי שהתגובות הזועמות כאן, נובעות פשוט מחוסר הבנה של המודעה.
תסתכלו שוב, ותבינו שזאת מודעה נגד שנאה, היא פשוט ממחישה בהקצנה, איך יהיה היחס לחרדים ולשאר המיעוטים, אם המצב לא יישתנה.

אם אנחנו היינו מסתכלים על עצמנו באור חיובי יותר, לא היינו חושבים להבין את המודעה באופן כל כך מגוחך.

• הוסף לסימניות
נראה שחוננת בעין טובה להפליא, קקטוס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189391:
תסתכלו שוב, ותבינו שזאת מודעה נגד שנאה, היא פשוט ממחישה בהקצנה, איך יהיה היחס לחרדים ולשאר המיעוטים, אם המצב לא יישתנה.

אם אנחנו היינו מסתכלים על עצמנו באור חיובי יותר, לא היינו חושבים להבין את המודעה באופן כל כך מגוחך.

סוף סוף עוד מישהו...
בינתיים אני לא הצלחתי לבד לשכנע פה את האנשים שאולי זאת הכוונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189391:

"איזור נגוע" "אין להאכיל את היצורים" "יש לשמור על מרחק בטוח"
נו באמת... ככה בדיוק הם מסתכלים על החרדים. אני לא רואה פה מקום לכף זכות.

• הוסף לסימניות
כן, רק אל תשכחי שהתחרות מדברת על עוד 35 שנה.....

• הוסף לסימניות
באמת עם כל הכבוד (ואין כבוד :) )
לא תמיד צריך לנסות למצוא מתחת לאדמה כף זכות,
כשהשנאה מגיעה לגבולות שנאצים לא היו מתביישים בה זה עוול לנסות למצוא זכות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189391:

מספיק שממבט ראשון (וגם שני) זה נראה שהכוונה ישירה ולא כוונה עמוקה כל שהיא בכדי לפסול את הכרזה מלהיות ראויה להצגה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189391:

טוב,
החלטתי להגיב ג"כ.
אני יודעת שהיו בית ספר חרדיים שדרבנו להעלות לשם כרזה מהצד החרדי, ואם תעברו על כל הכרזות בטוח לי שתמצאו גם כאלו.
אבל כשראיתי את הכרזה הזו חשבתי שכאן זה חצה את גבול הטעם הטוב, כי אם אנחנו אומרים על עצמינו (בתקווה שזה עלה מהצד החרדי) שאנחנו נגועים וכו', אז מה הם חושבים עלינו??
את האמת אני יאמר שחשבתי הרבה האם להעלות לשם כרזה, כי אני פוחדת מה התקשורת תגיב וכו' שלא יגרם מזה ח"ו חילול ה', אז ביטלתי את הענין.
אבל הכרזה בהחלט משדרת אנטישמיות ולא ניראה לי שזה יגרום לתזוזה ולו מינימלית ביחס התקשורת והשותפים לה-לחרדים, אולי אפילו להיפך...

• הוסף לסימניות
ה"חסיד" החכם

נכתב ע"י חסיד;1189385:
גם אני כעסתי, גם לי עלה הדם לראש, אז בחרתי להגיב, בצורה שאולי תשפיע, ואולי לא, אבל לפחות אצליח להשמיע את דעתי העניה...

הנה הגיע אחד יוזמתי והחליט להשפיע מבפנים... וממנו יראו וכן יעשו.
אפשר להתעצבן (ובצדק...) ואפשר להתיישב מיד אחרי העצבים ולהכין תשובה חזקה לכל המודעות האנטישמיות.
(ברור לי שאף אחת מהם לא תנצח בתחרות - ראה ערך האחים גת - אבל בכל זאת את שלנו מוטל עלינו לעשות)
אז יאללה - ח'ברה לעבודה. ואל תשכחו לעלות לפה לטובת כל החסומים.

• הוסף לסימניות
וואווווו איך נסחפתם....
בן אדם אחד ישב והוציא תחת ידיו כרזה כזאות מזעזעת....
למה החלטתם שעל זה מבוססת התחרות? רוב הכרזות שם ממש לא כאלה ואף אחד לא אמר לכם שיוצרי התחרות נהנו מהענין....
ממתי אנחנו מתחשבים בכל דעה????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1189437:
"איזור נגוע" "אין להאכיל את היצורים" "יש לשמור על מרחק בטוח"
נו באמת... ככה בדיוק הם מסתכלים על החרדים. אני לא רואה פה מקום לכף זכות.
בדיוק הפוך!
בלי שום כף זכות, אם השנאה תימשך כפי שהיא נמשכת, בסופו של דבר דברים כאלו יקרו.
זאת ציניות, כל כך קשה להבין את זה?

בתרגום לחרדית:
אם ההסתה תימשך, שלטים כמו "הכניסה לחרדים וכלבים אסורה", יופיעו על חנויות בתל אביב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189494:
בדיוק הפוך!

בתרגום לחרדית:
אם ההסתה תימשך, שלטים כמו "הכניסה לחרדים וכלבים אסורה", יופיעו על חנויות בתל אביב.

אולי באמת אתה צודק.
אבל נראה לך שהחילונים יבינו את זה ככה?
אתה מדי מאמין באינטלגנציה שלהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189494:
בדיוק הפוך!

בתרגום לחרדית:
גם בציניות זה נורא.
חבל שזה בכלל קים על המפה.
גם לתת לזה במה פה זה מיותר. זה לוקח אותנו למקום שלא צריכים להיות בו.
כשאני רואה דברים כאלב אני מודה לה' שאני מנותבת.
אולי יקראו לזה לטמון את הראש בחול? אולי. אבל העולם מנוהל מלמעלה. אנחנו לא נתקן אותו.
והפרסומת הזאת לא מוסיפה לחלק הטוב שבנו.
כי היא בעצם לא מייצגת את עמ"י ברובו באופן אמיתי.
.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה