יש אצלכם 'צהרון' בת"ת לבנים ? כנסו !

• הוסף לסימניות
ת"ת שמתעניין בפתיחת צהרון עם ארוחת צהרים לילדים מבקש לשמוע איך זה במקומות שזה פועל
1. כמה זמן הפסקה יש בין הלימודים של לפנה"צ לאחה"צ ?
2. האם אפשר לחייב את ההורים להשתתף ? ואם לא, הילדים של המסרבים מספיקים ללכת הביתה ולחזור בזמן ללימודים ? או שיש אפשרות להשאיר את ההפסקה בצהרים לשעתיים כמו עד היום, ולהעסיק את הילדים שהחליטו להשאר בצהרון ?
נשמח לשמוע את דעתכם !

• הוסף לסימניות
לא הבנתי בדיוק למה את חותרת...

ילדי לומדים בת"ת חכמת שלמה בירושלים.
יש צהרון מטעם החיידר.

הילדים כמובן לא חייבים להשאר
זה בתוספת תשלום.

מיד אחרי הלימודים מתקבצים הילדים שנרשמו לצהרון
אוכלים ארוחת צהריים ואז זה סוג יותר של קייטנה מאשר לימודים.

מקווה שהועלתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1304565:
ת"ת שמתעניין בפתיחת צהרון עם ארוחת צהרים לילדים מבקש לשמוע איך זה במקומות שזה פועל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1304578:
נכתב ע"י כוכב מאיר;1304565:

אין לי מושג.
מאמינה שאורך איזה חצי שעה עד שמתארגנים
כי שאר הכיתה יוצאת להסעות וכו'
ועד שהילדים מתאספים וארוחת צהריים...

מה גם שזה במתכונת יותר משוחררת
זה לא שעות נוספות של למודים

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש כאן בלבול בהגדרות.
כוכב מאיר מתכוון, כנראה, לא לצהרון שמשמעותו המסגרת שבה מעסיקים ילדים צעירים עד השעה 4, אלא למסגרת שבה ילדים גדולים יותר, שלומדים גם אחה"צ, מקבלים ארוחת צהריים. ישנם ת"תים שבהם חוזרים הביתה לארוחת צהריים, ואחרים שבהם מקבלים את ארוחת הצהריים בחיידר עצמו.

אצל הבן שלי אוכלים בחיידר, ולפי מה שנשמע ממנו (הוא רק בן 5) הארוחה אורכת בערך 1/2 שעה, אולי קצת יותר, ואח"כ ממשיכים בלימודים.

• הוסף לסימניות
אכן, התכוונתי למסעדה בת"ת (גם לזה קוראים צהרון, כי הת"ת מוציא ע"ז תקציב בתור צהרון)
אבל לפי 'בראש מילה' זאת אומרת שאין אפשרות לילדים לא להשתתף בארוחה כי אין להם זמן ללכת ולחזור ?!

• הוסף לסימניות
הבן שלי לומד בחיידר ערלוי בב"ב, לימודי הבוקר מסתיימים בשעה 1:25, ואז מיד הם עולים למסעדה, וב-2:30 מתחילים בחזרה לימודי אחה"צ, כך שרק מי שקרוב מאוד לחיידר יכול להספיק לחזור הביתה,
מה שקורה בפועל: בגילאים הקטנים עד כתה א' שהצהרון חינמי מטעם משרד התמ"ת, ממש כמעט כל הילדים נשארים רצוף וחוזרים הביתה מיד אחר לימודי אחה"צ.
לעומת זאת- מהכתות הגבוהות יותר שהמסעדה היא בתשלום והאוכל לא משהו, הרחוקים נשארים ורוב הקרובים או אמהות עובדות נשארים ברצף כמובן בתשלום.
מקווה שהועלתי.

• הוסף לסימניות
תודה, על התשובה המפורטת !
נשמח לשמוע ממקומות נוספים,
וגם שכחתי,
באיזה שעה מסתיימים הלימודים אחה"צ ? בכל הכיתות ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1304617:
אכן, התכוונתי למסעדה בת"ת (גם לזה קוראים צהרון, כי הת"ת מוציא ע"ז תקציב בתור צהרון)
אבל לפי 'בראש מילה' זאת אומרת שאין אפשרות לילדים לא להשתתף בארוחה כי אין להם זמן ללכת ולחזור ?!

ישנה אפשרות להביא אוכל מהבית ולחמם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;1304671:
ישנה אפשרות להביא אוכל מהבית ולחמם.

הילדים מחממים לבד ? רק לעמוד בתור ליד המיקרוגל זה שעתיים ???
באיזה ת"ת מדובר ?

• הוסף לסימניות
הבן שלי (כתה א') לא התחבר לאוכל של הצהרון, הוא לוקח בבוקר שני כריכים מזינים אחד לבוקר ואחד לצהריים, את הארוחה הבשרית הביתית העברנו לערב.
אין אצלם יציאות לאכול בבית. (הייתה והשנה ביטלו) האפשרויות הן: 1. צהרון. 2. הילד מביא אוכל מהבוקר ל-2 ארוחות. 3. האמהות המסורות שגרות קרוב מביאות לבנים מנה חמה לת"ת.

• הוסף לסימניות
אין לי מושג מה קורה בכיתות הגבוהות יותר מבחינת האפשרות לחזור הביתה.
הבן שלי בכיתה א', מקבל את ארוחת הצהריים החמה בכיתה עצמה, ולא במסעדה (בחמגשיות), ואכן לא הוצעה לנו אפשרות לוותר על הארוחה בת"ת.

סיום שעת לימודים נעה בין 3 ל-6, בהתאם לכיתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1304897:
אין לי מושג מה קורה בכיתות הגבוהות יותר מבחינת האפשרות לחזור הביתה.
הבן שלי בכיתה א', מקבל את ארוחת הצהריים החמה בכיתה עצמה, ולא במסעדה (בחמגשיות), ואכן לא הוצעה לנו אפשרות לוותר על הארוחה בת"ת.

סיום שעת לימודים נעה בין 3 ל-6, בהתאם לכיתה.

גם אצלי הבן שבכיתה א' מקבל את האוכל בכיתה
יש אפשרות לוותר על הארוחה מטעם החיידר
(רק הילד שעושים לו את זה אומלל! לפי סיפורי הילדים)
כי 99% אוכלים מהאחורה של החיידר

כמובן שתזה בתוספת תשלום...

• הוסף לסימניות
הבנים שלי מסיימים באחת בצהרים, חוזרים ללימודי אחר הצהרים ב-2:00. (החיידר במרחק עשר דקות הליכה מהירה)
זה קצת מלחיץ, אבל שווה לראות את הפרצוף שלהם באמצע היום ולתת להם אוכל ביתי וחום אימהי. הקטן יכול להישאר לצהרון, וגם אצל הבנים יש אופציה להישאר ל"מפעל ההזנחה". (את הח' החברה מוסיפים למילה הזנה -האוכל שניתן בחיידר לארוחת הצהרים)

לדעתי היה כדאי שתהיה הפסקה של שעה וחצי.
לאחייני יש הפסקה של שעתיים והיא ארוכה יתר על המידה, וגוזלת זמן יקר של משחק אחרי הצהרים.

• הוסף לסימניות
אצלינו מסיימים ב-1 וחצי ולימוד אחה"צ מתחילים ב-3, כך שהילדים שגרים רחוק ומעוניינים לחזור הביתה לארוחת צהרים יכולים לעשות זאת.
שנה שעברה בעקבות הצהרון הקדימו את זמן הלימודים אחה"צ ל-2 וחצי, אבל היות והיו המון תלונות של הורים המעוניינים שילדיהם יחזרו הביתה, שההפסקה קצרה מדי השנה האריכו את זה.
לדעתי זה מעצבן - בעיקר בחורף, כי בגלל שמתחילים יותר מאוחר גם מסיימים יותר מאוחר ובחורף הילדים חוזרים הביתה בחושך.

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש הבדל מהותי בין ת"תים בבני ברק לתת"ים בירושלים. בבני ברק יש לימודי בוקר, הפסקה יחסית ארוכה שבה הולכים לבית לארוחת צהריים+מנוחה קלה וחוזרים ללימודי אחה"צ.
בירושלים יש הפסקה של 1/2 שעה באזור השעה 1:30 ואחריה נמשכים הלימודים, כך שרק מי שגר ממש קרוב מספיק לרוץ לבית לאכול ולחזור חזרה לת"ת בזמן. תקנו אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dk;1305039:
נראה לי שיש הבדל מהותי בין ת"תים בבני ברק לתת"ים בירושלים. בבני ברק יש לימודי בוקר, הפסקה יחסית ארוכה שבה הולכים לבית לארוחת צהריים+מנוחה קלה וחוזרים ללימודי אחה"צ.
בירושלים יש הפסקה של 1/2 שעה באזור השעה 1:30 ואחריה נמשכים הלימודים, כך שרק מי שגר ממש קרוב מספיק לרות לבית לאכול ולחזור חזרה לת"ת בזמן. תקנו אותי אם אני טועה.

אכן זה ככה.

• הוסף לסימניות
אצלנו (בצפון) התלמוד תורה מותאם להורים עובדים.
לימודים עד 13:30, הפסקה של ארוחת צהרים ותפילה בתלמוד תורה ולאחריה המשך הלימודים עד 4 לכיתות הנמוכות ועד 5 ו-6 בכיתות הגבוהות יותר.

אציין שניסו לחקות כאן את התת"ים בבני ברק ובמשך שנתיים לא היתה הזנה כלל בתלמוד תורה ובמקום זה היתה הפסקה של שעתיים ללכת ולחזור (13:30-15:30).
זה היה מאוד בעייתי, הן מבחינת תלמידים שחזרו לבית ריק כי ההורים עובדים והן מבחינת זה שילדים לא רצו לחזור אחרי שעתיים לעוד שעה וחצי של לימודים אחה"צ (15:30-17:00) ובכלל ילדים שהיו זקוקים להסעות היו בבעיה רצינית וכו' עד שהנהלת התלמוד תורה החליטה לחזור לפיתרון הראשון שבו לומדים ללא יציאה הביתה ועם הזנה בתלמוד תורה.

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 5 ולומד בבני ברק. יש אפשרות להישאר בצהרים ויש אפשרות להביא אוכל לילדים.
לא מקבלים אוכל בחיידר, אלא אם כן ילד שכח להביא אוכל ואז מורחים לו לחם עם שוקולד.
יש להם 2 מיקרוגלים לחלבי ולבשרי לחימום אוכל.
ממה שראיתי שלא הרבה נשארים לצהריים. הבן שלי מבקש להישאר כדי שיוכל לשחק אחרי הארוחה עד הלימודים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה