מה זה מבינה אותך..
הרגע קניתי מכונת כביסה, אחרי ברורים של כמה חודשים (!) הישנה קרסה ונאלצתי להחליט..
אז ככה-
קודם כל, אין מכונות טובות היום. הדגש הוא על היום כך שכל מי שאומר לך יש לי מכונה דגם#^* כבר 15, 10, 5 שנים, ואני מרוצה עד הגג- לא רלוונטי. גם מה שיוצר לפני 5 שנים, ואפילו שנה, כבר לא מיצרים.
אצל כל מי שבררתי, והיו הרבה.. אמרו לי שמה שחשוב היום זה 2 דברים עיקריים:
א' מי נותן את השרות בארץ, החברה עצמה שזה עדיף, או חברה חיצונית- שזה לא טוב.
ב' כמה שנים אחריות החברה נותנת, ויש חברות שנותנות אפשרות להאריך את האחריות לעד 5 שנים שזה מאד מומלץ, כי המכונות היום מגיעות עם כרטיס שיכול ללכת אחרי 10 שנים אבל גם אחרי 10 דקות. הוא לא צפוי. הלך הכרטיס- 1000 ש"ח לפחות. (אם אין אחריות)
כששאלתי, מה זה משנה כמה אחריות ומי נותן שרות? המכונה הקודמת שלי לא ראתה טכנאי 13 שנה? כזו מכונה אני רוצה, ולא אכפת לי כמה תעלה, אמרו לי, גברת, אין היום דברים כאלו!
(אפילו מילה היום לא מומלצת בכלל. האיכות ירדה מאד, המחיר היקר נשאר, מחיר החלקים בשמיים, והשרות- גרוע.)
מראש תתכונני נפשית שהמכונה היא ל5 שנים. אם תחזיק יותר- מה טוב.
בגדול החברות השולטות והמומלצות זה בוש-קונטרוקסטה-סימנס, שזה נקרא שמיוצרות באותו מפעל אבל בוש ממותגת כאיכותית יותר שמעתי שלקונטרוקסטה יש בעיה עם הדלת שנשברת מהר.
בענין דגמים- מומלץ דוקא 7 ק"ג ולא 8 כי ב8 המנוע לא עומד בעומס על התוף.
וגם בתוך הדגמים של 7 יש המון אפשרויות. תגדירי מה חשוב לך, מה הרגלי הכביסות שלך ועל מה את לא מוכנה לוותר.
תשאלי אם יש במכונה מגוון תוכניות עם אפשרויות משחק בטמפרטורות ובאורך כביסה. אם קיימת אפשרות טרום כביסה (תתפלאי לשמוע שיש דגמים חדישים שאין בהם)
יש דגמים חדישים מאד עם לוח בקרה מופעל ע"י טאצ', תשקלי אם זה מומלץ, טאצ' זה דבר רגיש ועדין ומן הסתם מועד לתקלות.
וואו איזו מגילה יצאה לי...
העיקר מה שתחליטי- תצליחי, ואם יש לך עוד שאלות, בשמחה.