יש גבול לניצול-מה אני עושה עכשיו??

וואוו!
איזה סיפור לא פשוט...
הלקוחה הייתה מרוצה מהעבודה שלך?
זו לא הלקוחה שלי...
זו הלקוחה של @פשוט, שעליה כאן כל התכתבות האשכול....
ניסיתי לעזור לה ולדבר איתה...וזה מה שיצא.

היא מבטיחה שיהיו עוד שמחות...ויבואו עוד הפעם....כדאי שאני ישקיע .....
לא קראתי את כל התגובות.
אבל אלו המשפטים שמדליקים את נורת האזהרה - לקוח קרציה לפניך...

אני משתתפת בצער כלך המשתפות... ליבי אתכן.
אבל בנות!! אתן רציניות??? מי עושה עבודות כאלו בלי חוזה???
אני יודעת שהמילה חוזה מפחידה אנשים, אבל כמה מפתיע: בדיוק בשביל זה אני משתמשת בה!
בן אדם ששומע ממני תנאים כתובים מפורטים, ואני מתעקשת שהוא צריך לחתום עליהם לפני תחילת העבודה... אני אומרת לכם שזה משנה הכל!

זה משנה את הגישה שלו כלפייך מעצמאית שאפשר לטלטל בבקשות בלי סוף, לאחת שיודעת את זכויותיה ועובדת עבודה ששווה כסף בדיוק כמו כל שכיר אחר.
זה משנה את הגישה שלו כלפי תיקונים ובקשות חורגות, כי הוא פתאום קולט שהוא חתם על זה שכל סעיף כזה יעלה לו את המחיר. והוא מקבל פרופורציות לגבי הבקשות שלו ויודע לתעדף את מה שחשוב לו באמת ומה שלא- הוא אפילו לא חושב על זה.
והעיקר- זה משנה לו את הגישה כלפי התשלום!! את המשפט הבא הזכרתי לפחות 3 פעמים לאורך החוזה:
אין אפשרות לקבל את המוצר הסופי ללא הסדרת התשלום.
כדי להיות בטוחה שאין סיכוי שהחותם לא ראה את זה. כי תכל'ס המטרה שלי הוא שהוא יראה. ויפנים. ותאמינו לי שאפילו תאגידים ענקיים עם הרבה בירוקרטיה, מקבלים את הסעיף הזה ודואגים לעמוד בו.

אם הלקוח נבהל מהחוזה ואומר שאף פעם לא חתם חוזה לציירת וכדו' (או מה שלא יהיה המקצוע שלך), אני מבהירה לו בצורה נעימה ומכבדת שהחוזה הוא רק ליתר ביטחון כדי שהעבודה בינינו תהיה מסודרת ובלי הפתעות ועוגמות נפש. אני מסבירה שהחוזה הוא בשבילו בדיוק כמו שהוא בשבילי, ואני חותמת על הסעיפים שמחייבים אותי גם. (כמו למשל תאריך הגשה.)

תתפלאו, רק עצם קיומו של החוזה כבר מונע התקלויות. זה לא שהוא מסדיר את זה משפטית במקרה של התקלויות, אלא- זה פשוט מונע אותן! מונע. אם אחר כך יש בעיות, הגישה שלי בדרך כלל מתפשרת בנוגע לתיקונים וכו' (כל עוד זה באמת בגבול הטעם הטוב ולא עובר להטרדה) כי באמת החוזה שלי מיועד למנוע את התקלות ולברור את הלקוחות. זה לא שאתבע אותם על כל הפרת סעיף בחוזה. (את זה אל תגידו כמובן ;))

אני מצרפת את החוזה שלי לדוגמא (נכתב בעזרתו של עו"ד). אם זה יעזור וימנע את העוגמת נפש הבאה- אני אשמח לשמוע.
אני מאיירת, אז זה כתוב בצורה כזו. אבל אתן יכולות להבין מזה איך לעמוד על שלכן בכל תחום בו אתן עובדות.

אל תפחדו לנסות. זה מלחיץ רק בהתחלה, אחר כך זה נהיה חלק בלתי נפרד מהעבודה.
נסו ותיווכחו!
מאחלת לכולן הצלחות רבות ופרנסה בשפע מידו הרחומה של הקב"ה. ובלי עוגמות נפש בעז"ה.

קבצים מצורפים

• חוזה עבודה לדוגמא.docx
    KB 22 · צפיות: 205
אני משתתפת בצער כלך המשתפות... ליבי אתכן.
אבל בנות!! אתן רציניות??? מי עושה עבודות כאלו בלי חוזה???
אני יודעת שהמילה חוזה מפחידה אנשים, אבל כמה מפתיע: בדיוק בשביל זה אני משתמשת בה!
בן אדם ששומע ממני תנאים כתובים מפורטים, ואני מתעקשת שהוא צריך לחתום עליהם לפני תחילת העבודה... אני אומרת לכם שזה משנה הכל!

זה משנה את הגישה שלו כלפייך מעצמאית שאפשר לטלטל בבקשות בלי סוף, לאחת שיודעת את זכויותיה ועובדת עבודה ששווה כסף בדיוק כמו כל שכיר אחר.
זה משנה את הגישה שלו כלפי תיקונים ובקשות חורגות, כי הוא פתאום קולט שהוא חתם על זה שכל סעיף כזה יעלה לו את המחיר. והוא מקבל פרופורציות לגבי הבקשות שלו ויודע לתעדף את מה שחשוב לו באמת ומה שלא- הוא אפילו לא חושב על זה.
והעיקר- זה משנה לו את הגישה כלפי התשלום!! את המשפט הבא הזכרתי לפחות 3 פעמים לאורך החוזה:
אין אפשרות לקבל את המוצר הסופי ללא הסדרת התשלום.
כדי להיות בטוחה שאין סיכוי שהחותם לא ראה את זה. כי תכל'ס המטרה שלי הוא שהוא יראה. ויפנים. ותאמינו לי שאפילו תאגידים ענקיים עם הרבה בירוקרטיה, מקבלים את הסעיף הזה ודואגים לעמוד בו.

אם הלקוח נבהל מהחוזה ואומר שאף פעם לא חתם חוזה לציירת וכדו' (או מה שלא יהיה המקצוע שלך), אני מבהירה לו בצורה נעימה ומכבדת שהחוזה הוא רק ליתר ביטחון כדי שהעבודה בינינו תהיה מסודרת ובלי הפתעות ועוגמות נפש. אני מסבירה שהחוזה הוא בשבילו בדיוק כמו שהוא בשבילי, ואני חותמת על הסעיפים שמחייבים אותי גם. (כמו למשל תאריך הגשה.)

תתפלאו, רק עצם קיומו של החוזה כבר מונע התקלויות. זה לא שהוא מסדיר את זה משפטית במקרה של התקלויות, אלא- זה פשוט מונע אותן! מונע. אם אחר כך יש בעיות, הגישה שלי בדרך כלל מתפשרת בנוגע לתיקונים וכו' (כל עוד זה באמת בגבול הטעם הטוב ולא עובר להטרדה) כי באמת החוזה שלי מיועד למנוע את התקלות ולברור את הלקוחות. זה לא שאתבע אותם על כל הפרת סעיף בחוזה. (את זה אל תגידו כמובן ;))

אני מצרפת את החוזה שלי לדוגמא (נכתב בעזרתו של עו"ד). אם זה יעזור וימנע את העוגמת נפש הבאה- אני אשמח לשמוע.
אני מאיירת, אז זה כתוב בצורה כזו. אבל אתן יכולות להבין מזה איך לעמוד על שלכן בכל תחום בו אתן עובדות.

אל תפחדו לנסות. זה מלחיץ רק בהתחלה, אחר כך זה נהיה חלק בלתי נפרד מהעבודה.
נסו ותיווכחו!
מאחלת לכולן הצלחות רבות ופרנסה בשפע מידו הרחומה של הקב"ה. ובלי עוגמות נפש בעז"ה.

את צודקת מאוד!
אבל אני חושבת שגם אם עושים חוזה- החוזה לא צריך לבוא בצורה כ"כ מפחידה.
חוזה זה יכול להיות דבר נחמד מאוד!
החוזה שאת מגישה באמת מרתיע ומלחיץ קצת ואני לא מזלזלת בו בכלל.
אבל כשלקוח ולא משנה איזה מקבל כזה דבר זה מרתיע אותו.
כדאי מאוד לשמוע את ניר דובדבני בנושא הזה...
הוא מדבר מאודדד טוב!

@לדLed
, צודקת מאד.
הדבורים והסיכומים נעשו בטלפון וזו היתה טעות .
לא היתה לי הוכחה לשום סיכום ביננו.
תודה על החוזה אבל זה די מלחיץ אותי לתת ללקוח אחד כזה. כתוב בלשון עורך דין מרגיש לי כאילו אני מוכרת איזה דירה עכשיו.......
אני עכשיו יושבת לבנות לי חוזה בל"נ........

את יכולה לבנות חוזה לבד אבל תקפידי שיהיו בו את כל הסעפים החשובים לך.
אל תפחדי מתגובות.

@miri photog החוזה אכן קצת מפחיד אבל מעולם לא אמר לי לקוח: "מצטער זה מפחיד אותי, כל טוב". אני לא מביאה את החוזה בדיבור הראשון. אני מביאה אותו אחרי שכבר סיכמנו שהמחירים והתנאים שלנו מוסכמים אחד על השני. אז קחי בחשבון... נסיון דל שלי אומר שזה לא הפחיד אף אחד, כולם מבינים שיש בן אדם ויש חוזה, וזה שהחוזה קשוח לא אומר שלא יהיה נחמד עם הבן אדם שמאחוריו.

את יכולה לבנות חוזה לבד אבל תקפידי שיהיו בו את כל הסעפים החשובים לך.
אל תפחדי מתגובות.

@miri photog החוזה אכן קצת מפחיד אבל מעולם לא אמר לי לקוח: "מצטער זה מפחיד אותי, כל טוב". אני לא מביאה את החוזה בדיבור הראשון. אני מביאה אותו אחרי שכבר סיכמנו שהמחירים והתנאים שלנו מוסכמים אחד על השני. אז קחי בחשבון... נסיון דל שלי אומר שזה לא הפחיד אף אחד, כולם מבינים שיש בן אדם ויש חוזה, וזה שהחוזה קשוח לא אומר שלא יהיה נחמד עם הבן אדם שמאחוריו.
ברור!
חמודה.. לא הבנת אותי נכון.
אני לא אמרתי שזה לא טוב, לכן אמרתי אני לא מזלזלת בחוזה הזה.
ולהפך זה מצוין.
לא חשדתי לרגע שלקוח לא ירצה בגלל החוזה או שיחשוב שאת לא עובדת טוב או מפחידה בגלל זה.
אבל יש שיטה כזאת שאם את רוצה שהעסק יצליח באמת ולהוציא את הכסף בצורה הכי טובה ושהלקוח לא ירגיש שהוא משלם לך את השקלים שאגר במשך חייו אז יש שיטות אחרות איך לכתוב חוזה.
אבל עדיין לא מורידה בכלל מהחוזה שלך, הוא מצוין.
בכל אופן- ממליצה לך מאודד ולכל אחת אחרת פה לשמוע את הקורסים של ניר דובדבני בעניין.
הוא תותח!!
אחרי שתקשיבי- תביני על מה אני מדברת...
הצלחות.

מבחינתה נגמר הסיפור כשהיא הודיעה חגיגית "לא צריך, אני אמצא משהי אחרת"
לא לקחה ולא שילמה, ומבחינתה זה בסדר...........
יש לי טלפון שלה.ומה זה עוזר לי?
בטלפון יותר קשה לדרוש.....
אני בשוק!! לא נתקלתי במקרה כזה!-
יש אנשים שקשה להבין איך הם מנהלים את החיים שלהם...
:eek::eek::eek:

נערך לאחרונה ב:
וואי הפקות מוסיקה KOLOT
הרסת אותי עם הקטע שהתקשרת אליה איזה חמודה את:D

וואי הפקות מוסיקה KOLOT
הרסת אותי עם הקטע שהתקשרת אליה איזה חמודה את:D
כן... היא עצבנה אותי בהתנהלות המגעילה שלה
אז חשבתי שאני יצליח לנער פה מישהו.
לא הלך..... ):

הסיפורים האלו מזכירים את העובדה שלקוחות מעצבנים וסחטנים קיימים בכל אזור באטמוספרה.
לפני 10 שנים קבלתי את ה'בצפר' שלי, עם לקוח, שדוקא היה איתו חוזה כפול (מצידי ומצידו)
אלא שלא התייחסתי לסימנים קודמים. אם הייתי יודעת למה אני נופלת, הייתי בורחת.
הכל התקדם יפה, אבל אחרי שלא הצלחתי לעמוד בסעיף של "להביא הצעות מחיר מ-10 (!!!) בתי דפוס, כי לא היו באזור שלנו כל כך הרבה בתי דפוס, והוא עמד על כך 'כי חתמת!' בקשתי לבטל את החוזה, ולהשאיר אצלי את האיורים.
הוא הסכים.
נשמתי לרווחה, אבל אחרי כמה חודשים הוא ביקש את האיורים, בקיזוז כל הסעיפים שלא הושלמו,
לא הסכמתי, כי הוא רצה לשלם חצי מחיר שזה לא התחיל לכסות את השעות שהשקעתי בפרויקט.
הוא שלח את הרב שלו לדבר עם בעלי.
ואז התברר לנו שהבן-אדם הריץ לדפוס את כל החומר, באיכות הנמוכה ששלחתי לו,
והוא חזר אלי רק בגלל 4 תמונות שהיו חסרות לו. אם הן לא היו חסרות, הוא היה מוציא את זה כך,
ובלי לשלם!! היינו בהלם כמה ימים. בסוף זימנו אותו לדין תורה, וזה כנראה הפחיד אותו,
אז הוא שילם. אמנם הגענו לפשרה מסוימת, אבל לא ויתרתי על מה שחשבתי שמגיע לי. מצידי שלא יוציא לאור.
ועוד משהו, החתמתי אותו שיש לי זכות מלאה להשתמש בציורים עם לקוחות אחרים,
ולכסות את מה שהפסדתי... (ואכן עשיתי זה)
אבל את מה שלמדתי אני לא שוכחת, ומעבירה לכל מי שמעוניין לשמוע:
1. אם משהו לא 'מריח' לך בעיסקה מההתחלה, אל תקחי אותה. הבריאות שלך חשובה יותר מכל עסקה שהיא...
2. מה שאת לא אמורה לעשות, אל תעשי! (מה נפל עלי לקחת על עצמי את הקשר עם הבתי דפוס???)
3. תקשיבו למוזיקה מגוונת בזמן העבודה, אני- לא מסוגלת לשמוע את המוזיקה שהקשבתי לה אז...

והרי לכם המסקנה החשובה מכולן:
ה
3. תקשיבו למוזיקה מגוונת בזמן העבודה, אני- לא מסוגלת לשמוע את המוזיקה שהקשבתי לה אז...
:D:D

אגב, כחפרנית גדולה (יכולה לשמוע אותו שיר שאני אוהבת יום שלם!) אצלי כל שיר משתייך לתקופה אחרת בחיים ובאמת יש כאלו שאני לא מסוגלת לשמוע מרוב שזו היתה תקופה מעצבנת וגם להפך, שירים שעושים לי טוב בלב כי הם מעלים בי זכרונות מענגים :)

זה הכי חשוב ;)
התחברתי מאד למה שכתבת!
ולגבי הסעיף ה - 3, כמה זה נכון. תמיד כדאי לעשות רשימת השמעה.
אם כי גם אני 'נופלת' בזה לפעמים ושמה את אותו השיר על re ואז זה סיוט...
פתאום באמצע העבודה צומחות לי קרנים וקשה לי להבין למה, עד לרגע ההפוגה הזה שבו אני קולטת שהשיר חוזר על עצמו יותר מ15 - 20 פעם...
(ואז פותחת את התיקי'ה, שמה שיר אחר ולא מבינה למה הוא חוזר על עצמו שוב ושוב. אה, החזור דולק... :confused: )

NBR
אני ממש במתח...
דיברת איתה בסוף?

מצידי צריכים להזכיר לה שיש דין ויש דין גם בעולם הבא, ולהפחיד אותה אם היא רוצה לרדת שוב בעולם הזה בגלל כסף שלא שלמה, יש סיפורים על אנשים שירדו שוב לעולם הזה בדמות של חיות,

מצידי צריכים להזכיר לה שיש דין ויש דין גם בעולם הבא, ולהפחיד אותה אם היא רוצה לרדת שוב בעולם הזה בגלל כסף שלא שלמה, יש סיפורים על אנשים שירדו שוב לעולם הזה בדמות של חיות,
אמרתי לה את זה קצת יותר בעדין...
אמרתי לה- אוקי, אז מעכשיו זה הופך להיות מחשבונות בשר ודם לחשבונות שמיים...
ואז היא אמרה-כל טוב לך, פסח כשר ושמח!!!
וניתקתי לה את הטלפון...

זה מסוג האנשים שלא באמת אכפת להם... או שמה לעשות- לא מבינה את גודל החטא... נעבעך...

מעצבן ומרגיז ממש..
את הכסף כנראה לא תראי (אלא אם כן היא תחזור בתשובה... ותחליט לשלם לך)
קחי את הסכום הזה כשכר לימוד.
כל עצמאי עובר את זה בהתחלה וכך לומדים להבא.
לפני למעלה מעשור עלה לי שיעור כזה 2500 ש"ח, במבט לאחור אני מודה על השיעור.
למדתי מאז לעמוד על שלי ולא לשחרר שום עבודה ללא תשלום,
לסכם הכל מראש בצורה הברורה ביותר את כל סעיפי התשלום, השינויים והתיקונים ושעות העבודה.
גם כשהלקוח מפעיל לחצים ומבטיח שישלח כסף .. כלום לא יוצא עד שאני לא רואה את הכסף בחשבון או עד שאני ממששת את השטרות בין אצבעותי.

שיהיה לך בהצלחה, אל תקחי ללב הם לא שווים את זה.
והכסף שאמור להגיע אליך יגיע מידו הרחבה של הקב"ה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה