שיתוף - לביקורת יש דברים שגורמים לי לחשוב

• הוסף לסימניות
1716913822709.png

עולמו הפנימי מלא וגדוש, הוא גר בעיר סביבו המון אדם ואין מי שיכיל את ליבו ההומה, את מחשבותיו הרצות, את האמביוולנטיות הקורעת שהיא חלק כל כך גדול ממנו.

אנשים נרתעים מעוצמה וגיוון, מחוסר ההכרעה ומפשטות נוקבת, מהעדר יומרנות וממחשבה עמוקה, מהיכולת לעמוד במקום הספק. מביטים עליו מן הצד תוהים ומסתפקים אם הוא גאון או שמא משוגע.

והוא כבר התייאש מלנסות להבין את העולם, להפוך להיות כאחד האדם, להתרגש ממהומה פוליטית ובלגן של מסיבה, להתלהב מכדורגל ולהעריץ סלב'ס. במוחו עברו כבר לא פעם מחשבות שאולי בכל זאת אין בו משהו... יש משהו שהוא לא מבין הוא נולד בלי סולם לרדת למטה. אולי הוא אינו אדם, הוא אסטרונאוט שמשוטט בחלל מלא, אולי פילוסוף...

ליבו פתוח ואין מי שיבוא בשעריו, רגשותיו המו עד להתפקע, עיניו עצומות, רוחו מדמה את צלילי הנפש והוא מנגן, לעצמו, את מנגינת חייו...

תודה @הדס גרשון על הרשות להשתמש בתמונה שיצרת, היא אחת התמונות שיוצרות את הפתגם "תמונה אחת שווה אלף מילים".

• הוסף לסימניות
יפהפה!
הקליטה אצלי בבית חלשה, ולכן לקח זמן עד שהתמונה ירדה. יצא שקראתי את הקטע ורק אחר כך ראיתי את התמונה.
דמיינתי אדם מבוגר, גבוה, קצת תמהוני, לבושו תואם לאופנה ישנה, שמצחו גבוה וקמוט ועיניו נבונות.
כשראיתי את התמונה בתחילה התאכזבתי. מה, תיארת נער צעיר? זה זה?
אחר כך קראתי שוב את הקטע והמילים הסתדרו בצורה מתאימה ודווקא התאים לי יותר שמדובר בנער צעיר שסביבו חברים ואקשן אבל הוא קצת שונה.
אז תודה למי שאחראי על הקליטה הדפוקה בבנין שלי. היתה לי חוויה מרתקת!

• הוסף לסימניות
אוהבת את הקטע
מאד.

תיאורים שאהבתי במיוחד:

"מחוסר ההכרעה ומפשטות נוקבת, מהעדר יומרנות וממחשבה עמוקה"

זה כאילו סתירה, פשטות נוקבת ומחשבה עמוקה,
אבל איכשהו זה מעביר לי תמונה שלמה ומקיפה של האדם הזה;
מבחינתי זה קצת תמונת אילוסטרציה על הרגע שבו האדם השלם מתגבש; הרגע בו פשטות נושקת לעומק, העומק יורד לפשטות החיים, ונוגע בהוויה שלהם.

"מהיכולת לעמוד במקום הספק"
אני אוהבת את בחירת המילים, כמה קשה להיות במקום הזה, וכל שכן להכיל אותו, ובמידה מסוימת אף לרצות בו.

גרם לי להרגיש הזדהות מעורבת בגעגוע
טעם חמוץ מתוק.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
"מהיכולת לעמוד במקום הספק"
אני אוהבת את בחירת המילים, כמה קשה להיות במקום הזה, וכל שכן להכיל אותו, ובמידה מסוימת אף לרצות בו.
זה לא משפט שלי, היה לי מגיד-שיעור בישיבה שאהב לומר את המשפט הזה על היכולת להכיל מורכבויות - הן בלימוד והן בענייני העולם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה