- הוסף לסימניות
אני שוב חוזר - דיברתי על מצב שבו הלקוח משלם ישירות לסוכן שכר טרחה, והסוכן לא מקבל שקל מחברת הביטוח. גם אם אותו לקוח יפתח ביטוח מנהלים - הסוכן לא ירוויח מזה כלום. לכן זו דוגמה אחרת לגמרי ממה שאת מתארת.אני אתן דוגמא קטנה לציבור שטיפה מבין בתחום.
1. סוכן פנסיוני שהוא ממליץ לכל הלקוחות שלו להשקיע את כספי הפנסיה בביטוח מנהלים, [אני יודעת שזה היום פחות אפשרי, אבל זה דוגמה פשוטה שתהיה ברורה ליותר אנשים] שהסוכן מרוויח מזה הרבה מאד כסף, עכשיו כמובן שאם תשאלו כל מישהו מקצועי מהצד יגיד לכם שברוב מוחלט של המקרים זאת לא הייתה האופציה הטובה ביותר ללקוח [בלשון המעטה] רק שהסוכן שהוא מבחינתו בן אדם ישר, יש לו הרבה מאד הסברים להסביר ללקוח [וגם לעצמו] למה זה הדבר שהכי כדאי ללקוח, וההבדלים "העצומים" בביטוח אישי ועוד כהנה וכהנה.
עכשיו אחרי 5שנים שזה מה שהוא ממליץ ללקוחות שלו, יגיע מישהו וישלם לו באופן עצמאי, אז הוא ימליץ לו בהתאם למה שהוא מאמין ולמה שהוא שכנע את עצמו שביטוח מנהלים זה הדבר הכי טוב ללקוחות. [ומרוב שזה כ"כ טוב אז ביטלו את האפשרות כמעט באופן גורף לחוסכים חדשים לבחור באופציה הטובה הזאת...נכתב בציניות כמובן]
ואני יכולה לכתוב עוד בלי סוף דוגמאות!!
דבר שני - לא יודע על מי את מדברת, אבל אצלנו תמיד מלמדים שברוב המקרים גם מי שיש לו כבר ביטוח מנהלים, יהיה לו יותר משתלם לנייד לקרן פנסיה. בטח שלא לפתוח ביטוח מנהלים חדש.
הדוגמה שלך נכונה לתקופה שהייתה לפני הרבה שנים, כשביטוח מנהלים נמכר בצורה שונה לחלוטין. היום המצב שונה לגמרי.
הנושאים החמים