דיון יש דבר כזה, מישהו שאתן לו כסף והוא ישקיע בשבילי???

• הוסף לסימניות
אני אתן דוגמא קטנה לציבור שטיפה מבין בתחום.

1. סוכן פנסיוני שהוא ממליץ לכל הלקוחות שלו להשקיע את כספי הפנסיה בביטוח מנהלים, [אני יודעת שזה היום פחות אפשרי, אבל זה דוגמה פשוטה שתהיה ברורה ליותר אנשים] שהסוכן מרוויח מזה הרבה מאד כסף, עכשיו כמובן שאם תשאלו כל מישהו מקצועי מהצד יגיד לכם שברוב מוחלט של המקרים זאת לא הייתה האופציה הטובה ביותר ללקוח [בלשון המעטה] רק שהסוכן שהוא מבחינתו בן אדם ישר, יש לו הרבה מאד הסברים להסביר ללקוח [וגם לעצמו] למה זה הדבר שהכי כדאי ללקוח, וההבדלים "העצומים" בביטוח אישי ועוד כהנה וכהנה.
עכשיו אחרי 5שנים שזה מה שהוא ממליץ ללקוחות שלו, יגיע מישהו וישלם לו באופן עצמאי, אז הוא ימליץ לו בהתאם למה שהוא מאמין ולמה שהוא שכנע את עצמו שביטוח מנהלים זה הדבר הכי טוב ללקוחות. [ומרוב שזה כ"כ טוב אז ביטלו את האפשרות כמעט באופן גורף לחוסכים חדשים לבחור באופציה הטובה הזאת...נכתב בציניות כמובן]

ואני יכולה לכתוב עוד בלי סוף דוגמאות!!
אני שוב חוזר - דיברתי על מצב שבו הלקוח משלם ישירות לסוכן שכר טרחה, והסוכן לא מקבל שקל מחברת הביטוח. גם אם אותו לקוח יפתח ביטוח מנהלים - הסוכן לא ירוויח מזה כלום. לכן זו דוגמה אחרת לגמרי ממה שאת מתארת.

דבר שני - לא יודע על מי את מדברת, אבל אצלנו תמיד מלמדים שברוב המקרים גם מי שיש לו כבר ביטוח מנהלים, יהיה לו יותר משתלם לנייד לקרן פנסיה. בטח שלא לפתוח ביטוח מנהלים חדש.
הדוגמה שלך נכונה לתקופה שהייתה לפני הרבה שנים, כשביטוח מנהלים נמכר בצורה שונה לחלוטין. היום המצב שונה לגמרי.

• הוסף לסימניות
אני שוב חוזר - דיברתי על מצב שבו הלקוח משלם ישירות לסוכן שכר טרחה, והסוכן לא מקבל שקל מחברת הביטוח. גם אם אותו לקוח יפתח ביטוח מנהלים - הסוכן לא ירוויח מזה כלום. לכן זו דוגמה אחרת לגמרי ממה שאת מתארת.
מצטערת, אבל פשוט לא הבנת מה שכתבתי.
אני ממליצה פשוט לקרוא עוד פעם.
דבר שני - לא יודע על מי את מדברת, אבל אצלנו תמיד מלמדים שברוב המקרים גם מי שיש לו כבר ביטוח מנהלים, יהיה לו יותר משתלם לנייד לקרן פנסיה. בטח שלא לפתוח ביטוח מנהלים חדש.
הדוגמה שלך נכונה לתקופה שהייתה לפני הרבה שנים, כשביטוח מנהלים נמכר בצורה שונה לחלוטין. היום המצב שונה לגמרי.
הבאתי דוגמה מהמציאות של לפני כמה שנים שעוד היה אפשרי לפתוח ביטוחי מנהלים לכולם, ואני לא דיברתי עליך, אלא הבאתי דוגמה מציאותית לגמרי למה שהיה לפני כמה שנים, אצל סוכנים מסוימים.
והדיון הוא לא עליך אלא על סוכני ביטוח ופנסיה שמרוויחים את משכורתם באופן רגיל מהחברות השונות.

נ.ב. כמובן שסוכן פנסיה או סוכן ביטוח שימיר את הרישיון שלו ליועץ השקעות אובייקטיבי, עם הזמן יאמץ השקפות שטובות אך ורק ללקוחות שלו.

• הוסף לסימניות
ני שוב חוזר - דיברתי על מצב שבו הלקוח משלם ישירות לסוכן שכר טרחה, והסוכן לא מקבל שקל מחברת הביטוח. גם אם אותו לקוח יפתח ביטוח מנהלים - הסוכן לא ירוויח מזה כלום. לכן זו דוגמה אחרת לגמרי ממה שאת מתארת.
אם לפי מה שהיא אמרה
סוכן יפתח לי ביטוח מנהלים אם אני לא משלם לו
ואם אני משלם הוא לא ימליץ לי לפתוח ביטוח מנהלים
אז זה רע מאוד
ונתת דוגמא קלאסית איך יש אפשרות להפסיד מזה שמתיעצים עם סוכן ביטוח

• הוסף לסימניות
אם לפי מה שהיא אמרה
סוכן יפתח לי ביטוח מנהלים אם אני לא משלם לו
ואם אני משלם הוא לא ימליץ לי לפתוח ביטוח מנהלים
אז זה רע מאוד
ונתת דוגמא קלאסית איך יש אפשרות להפסיד מזה שמתיעצים עם סוכן ביטוח
לא אמרתי שמי שלא ישלם לסוכן ביטוח הוא יפסיד.
הלכתי לפי קו המחשבה של מי שטוען שאם הסוכן מקבל תגמול מחברת הביטוח ולא ישירות מהלקוח - אז הוא לא יפעל לטובת הלקוח.
על זה בדיוק אמרתי: מי שחושב כך, יכול לשלם לסוכן פר־ייעוץ ואז לא תהיה לו סיבה לחשוש.
לדעתי האישית זה מיותר, כי גם במודל הרגיל סוכן טוב עובד לטובת הלקוח ומלווה אותו לאורך שנים.

• הוסף לסימניות
@מיטב ביטוח ופיננסים
סוכן שפותח ביטוח מנהלים לכל מי שדופק על דלתותיו בגלל שזה רווחי לו
מה יעשה אם יפנה אליו אדם אחר וישלם לו ישירות?
השאלה לו עליך ח"ו אלא להבנת הדברים
הדרך הכי נכונה לדעתי זה לא לתת ללקוח משהו בלי שהוא מבין,
אלא לשבת ולהסביר לו את כל האפשרויות שעומדות לפניו
ושבסוף הלקוח יחליט מה נראה לו הכי נכון עבורו

• הוסף לסימניות
הדרך הכי נכונה לדעתי זה לא לתת ללקוח משהו בלי שהוא מבין,
אלא לשבת ולהסביר לו את כל האפשרויות שעומדות לפניו
ושבסוף הלקוח יחליט מה נראה לו הכי נכון עבורו
הבעיה היא רק אצל לקוח שלא מבין, שגם אם הוא שואל שאלות, וע"פ הנתונים וההסברים שניתנים לו מקבל החלטות שהם ברוב המקרים לא ההחלטות הכי רווחיות עבורו.

לקוח שמבין ויודע בדיוק מה הוא רוצה ואומר לסוכן אני רוצה X Y Z אז זה משהו אחר לגמרי.

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד , למיטב יש הצעות למנהל תיק
התיק מנוהל במיטב וקרנות נאמנות קרנות נאמנות וקרנות סל יהיו עם זיקה למיטב דש או של מיטב בלבד
האמת דיי השתכנעתי מהעובדה שיושבים אנליסטים ומנהלים את התיק כל הזמן, כל יום (מינימום תשואה 25% [ הם כמובן לא מבטיחים, אבל זה מה שהם הצליחו עד היום]
התנאי היחידי הוא שזה תיק בשווי 300K מינימום וזה רק דרך בנק פועלים עם פטור מעמלות קנייה ומכירה (כנראה נוספות)
האם שווה לקחת כזו הצעה?

• הוסף לסימניות
התיק מנוהל במיטב וקרנות נאמנות קרנות נאמנות וקרנות סל יהיו עם זיקה למיטב דש או של מיטב בלבד
האמת דיי השתכנעתי מהעובדה שיושבים אנליסטים ומנהלים את התיק כל הזמן, כל יום (מינימום תשואה 25% [ הם כמובן לא מבטיחים, אבל זה מה שהם הצליחו עד היום]
התנאי היחידי הוא שזה תיק בשווי 300K מינימום וזה רק דרך בנק פועלים עם פטור מעמלות קנייה ומכירה (כנראה נוספות)
האם שווה לקחת כזו הצעה?
במקרה כזה חשוב לשים לב:
1. עמלות כפולות - גם דמי ניהול לחברה המנהלת וגם עמלות קנייה/מכירה לבנק פועלים.
2. מס רווחי הון - כל שינוי בתיק עם רווח יחויב במס 25% באופן מיידי.
3. אלטרנטיבה - בפוליסת חיסכון יש רק דמי ניהול, בלי עמלות קנייה/מכירה, והמס נדחה עד למשיכה. גם כאן אנליסטים מנהלים את ההשקעות בצורה מקצועית.
בשורה התחתונה: ברוב המקרים פוליסת חיסכון משתלמת יותר - פחות עמלות, יותר גמישות, ודחיית מס.

• הוסף לסימניות
במקרה כזה חשוב לשים לב:

1. עמלות כפולות - גם דמי ניהול לחברה המנהלת וגם עמלות קנייה/מכירה לבנק פועלים.
זה תיק שמוהל עי מיטב, בלי עמלות כפולות (וגם קונים רק קרנות של מיטב
2. מס רווחי הון - כל שינוי בתיק עם רווח יחויב במס 25% באופן מיידי.
ובמקור אחר? תמיד יהיה מס
3. אלטרנטיבה - בפוליסת חיסכון יש רק דמי ניהול, בלי עמלות קנייה/מכירה, והמס נדחה עד למשיכה. גם כאן אנליסטים מנהלים את ההשקעות בצורה מקצועית.

בשורה התחתונה: ברוב המקרים פוליסת חיסכון משתלמת יותר - פחות עמלות, יותר גמישות, ודחיית מס.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
האם שווה לקחת כזו הצעה?
כל מסלול מנוהל בקרנות הפנסיה והגמל השונות, הוא מסלול עם מנהלי השקעות אנליסטים וכו' וכו'.
וכמובן יש עוד אלפי קרנות נאמנות בדיוק עם אותם תנאים.
ואם הם טוענים שהם הניבו תשואה שנתית כל שנה של לא פחות מ25%, אז מדובר במשהו ללא ותק ארוך כלל.
ואלטרנטיבות אחרות לא הניבו פחות.
ובכל מקרה אף פעם, אבל אף פעם לא מודדים לפי טווח של שנים ספורות.

• הוסף לסימניות
כל מסלול מנוהל בקרנות הפנסיה והגמל השונות, הוא מסלול עם מנהלי השקעות אנליסטים וכו' וכו'.
וכמובן יש עוד אלפי קרנות נאמנות בדיוק עם אותם תנאים.
ואם הם טוענים שהם הניבו תשואה שנתית כל שנה של לא פחות מ25%, אז מדובר במשהו ללא ותק ארוך כלל.
ואלטרנטיבות אחרות לא הניבו פחות.
ובכל מקרה אף פעם, אבל אף פעם לא מודדים לפי טווח של שנים ספורות.
אני הבנתי שהם עושים בדיקה יומית של תיק ההשקעות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני הבנתי שהם עושים בדיקה יומית של תיק ההשקעות
יש חישוב שראיתי כמה פעמים -- ממש הברקה!
עושים חישוב של חודש האחרון ואם נגיד קרן עלתה ב-2% מצהירים שבתקופה אחרונה עשו 24% שנתי
כמובן עם כוכבית קטנטונת והפניה להסברים כנדרש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה