כללי יש זכויות יוצרים למעצבים???

• הוסף לסימניות
שלום

בית דפוס שלקוחה שלי הדפיסה אצלם מודעות שעיצבתי לה, לקחו את המודעה והעתיקו אותה קומפלט אחד על אחד,
באותם גוונים ממש, הככככככככלללללל!!!
וגם תלו את המודעות בבניינים באותן שכונות שהיא תולה. ועלולים לקחת לה קליינטים שכבר קנו אצלה כשחושבים שזו היא.

מה עושים עם כזה עוול? האם אני והלקוחה (בנפרד) יכולים לתבוע, מה אפשר לעשות???

• הוסף לסימניות
2 המודעות-01-01.jpg
והנה המודעות לשיפוטכם
צפה בקובץ המצורף 348593

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש אתר כלשהו שאפשר לבדוק זכויות? זה נקרא זכויות יוצרים
אנחנו רוצים לעצור אותם לפני שיפרסמו במקומונים

• הוסף לסימניות
זהירות
כתוב בצד המודעה את שם הדפוס
עוד יתבעו אותך על הוצאת דיבה

מחקתי למרות שאין בזה הוצאת דיבה

תראו מה כתוב פה במפורש:

חוק זכויות יוצרים, מעניק הגנה ליוצרים על פרי עמלם, מפני שימוש לא נאות ביצירה שלהם.
ההגנה של החוק איננה על עצם הרעיון, אלא על דרך הביטוי שלו. כלומר, חוק זכויות יוצרים איננו אוסר על השראה. אדם יכול לקבל השראה מרעיון מסוים וכל עוד יצירתו נתגבשה ליצירה מקורית, הוא לא ייחשב כמפר זכויות יוצרים. לעומת זאת, אם יצירתו דומה מדי ליצירה ממנה אחרת, ייתכן שיראו בדבר כהעתקה והמפר יהיה חשוף לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.

שימוש לא נאות ביצירה, המהווה הפרת זכויות יוצרים יכול להיות בין השאר, פרסום, העתקה, שידור שלא ברשות וכיו"ב. יוצר הנפגע מהפרת זכויות יוצרים, רשאי להגיש תביעה כספית נגד המפר, על הנזקים שנגרמו לו עקב ההפרה. התובע יכול להוכיח את נזקיו בבית המשפט ולקבל פיצוי המשקף את הנזקים שנגרמו לו ויש לו גם אפשרות לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק.

זה מספיק , לא?

• הוסף לסימניות
בגלל שקשה מאוד לקבוע איפה נגמרת ההשראה ומתחילה העתקה-
זה לא פשוט כמו שזה נשמע. וגם החוק בהתאם.
"אם יצירתו דומה מדי ליצירה ממנה אחרת,
ייתכן שיראו בדבר כהעתקה והמפר יהיה חשוף לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים."

חוץ מזה, מספיק שדוגמה כזו קיימת באתר כמו פריפיק
ואין לך מה לעשות בנידון.

• הוסף לסימניות

לא.

ואין לך מה לעשות בנידון.

דוגמה כזו קיימת בפריפיק??? הייתי רוצה לראות אותה, לא נראה לי כי עיצבתי אותה בעצמי על אותו רעיון של המודעות הראשונות שכל הקו והסגנון היו מעצמי.

חוץ מזה, איך את רואה פה השראה כשאני רואה פה ממש העתקה מגוחכת? החל מהגוונים וכלה בסידור המודעה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דוגמה כזו קיימת בפריפיק???
לא יודעת. הגיוני.
זה גריד לא מורכב מידי כך שהגיוני שדוגמה דומה תהיה קיימת איפשהו.

חוץ מזה, איך את רואה פה השראה כשאני רואה פה ממש העתקה? החל מהגוונים וכלה בסידור המודעה?
למה שאני רואה אין קשר.
פשוט מערכת החוק לא עובדת בצורה הזו.
בשביל לתבוע (על זכויות יוצרים) צריך להביא הוכחות ברורות להעתקה.
מספיק שינוי קטן כדי שלא יהיה בסיס לתיק.
ואגב, צריך לברר אם התביעה אמורה להיות על הדפוס או על הלקוח.
יתכן שאלו הוראות ספציפיות שלו והם פעלו בעקבות כך.

בכל אופן,
הצלחות!

• הוסף לסימניות

לא.

ואין לך מה לעשות בנידון.
נראה לי שפה מדובר באותו מודעה ממש רק שמחקו את הכיתוב הקודם ושינו לכמה פריטים את מיקומם

• הוסף לסימניות
מעצבן ומתסכל.
במיוחד שאין מה לעשות. מספיק שהם שינו פרט אחד במודעה וכבר זו לא נקראת העתקה. (ע"פ חוק)
אולי תנסו ליצור קשר עם הלקוח השני , או עם בית הדפוס, ולומר לו שהוא חשוף לתביעה.

• הוסף לסימניות
מתנצלת מראש שאני מצננת פה את האוירה,
אבל אני לא רואה פה העתקה.
המודעה שלך מאד מעוצבת ויפה, ורואים שיש בה יד של גרפיקאית והשקעה בעיצוב.
אבל המודעה של הדפוס היא מודעה פשוטה וסטנדרטית, חוץ מהצבעים שהם כמו שלך אני לא רואה שום העתקה.
כל גרפיקאית מתחילה תעשה כזאת מודעה, רקע צהוב, למעלה לבן וכיתוב אדום. מלבנים עם פינות מעוגלות למוצרים והמחיר במלבן אדום, למטה הפרטים מודגשים באדום.
אני לא מבינה איפה ההעתקה פה....

• הוסף לסימניות
שלום

בית דפוס שלקוחה שלי הדפיסה אצלם מודעות שעיצבתי לה, לקחו את המודעה והעתיקו אותה קומפלט אחד על אחד,
באותם גוונים ממש, הככככככככלללללל!!!
וגם תלו את המודעות בבניינים באותן שכונות שהיא תולה. ועלולים לקחת לה קליינטים שכבר קנו אצלה כשחושבים שזו היא.

מה עושים עם כזה עוול? האם אני והלקוחה (בנפרד) יכולים לתבוע, מה אפשר לעשות???
מה שאני מציע
לשלוח להם מכתב שלפי דעתך הם העתיקו מהמודעה שלך ואינך מסכימה לכך
ותכתבי אשמח לקבל תגובתכם בטרם אשקול את צעדי הבאים
יתכן שיהיה להם הסבר לכך וכו'
בכל מקרה לא הייתי מציע לעשות צעד מעבר לכך
למרות העוול, אם היה
זה לא שווה את הזמן והמאמץ
ובאמת שיהיה ל"כפרת עוונות"

• הוסף לסימניות
אני רואה שיש עוד כמה שחושבים כמוני,
לא כ"כ מסכימה עם זה שרק הצבעים זהים. אם תסתכלו טוב, זה לא היה יוצא תחת ידי גרפיקאית בלי רצון להעתיק. (הצהוב שמסתיים באלכסון למעלה, המשולש האפור בצד שמאל למעלה, המספר טלפון על סטריפ אדום כשהטלפון בגדול והפרטים יותר קטן..... זה לא יצא לה סתם ככה דומה)

העניין של הזכויות על העיצוב פחות קריטי, מה שבעייתי מאוד פה זה העסק עצמו, שעלול להיגרם (ואולי כבר נגרם) נזק כספי
כשכל המיתוג והפרסומות שלו כבר די חדרו לציבור, ופתאום בא מישהו עם מודעה כ"כ דומה וגם שם דומה שמבלבל את האנשים, והלקוחה כבר קיבלה טלפונים "למה החלפתם שם?"

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה