מידע שימושי יש כאן בפורום תושבי/ות ניו יורק? New York resident\citzen? come in

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שלום,
מחפשת מידע על החיים בניו יורק(יש לי הרבה משפחה שם, מחפשת עוד סגנונות שיספרו מהצד שלהם) אודה למי שיוכל להשיב להודעה זו
עריכה- אני מחפשת בעיקר מידע על עובדי הייטק חרדיים/יות בניו יורק, האם זה קיים שם? איפה עובדים, במקומות חרדיים?
איזה סוג אנשים מתעסק בזה, וכו'

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה אתם רוצים לדעת?

• הוסף לסימניות
מה את שואלת? איך החיים היהודים בניו יורק? איך לחיות שם כמהגר? איך זה לחיות שם כמקסיקני שהבריח את הגבול? איך בצפון ניו יורק או בעיר ניו יורק. איך שם מבחינה כלכלית? רוחנית? תורנית? חסידית? מבחינת מזג אויר? נוחות? עולם הבא? עולם הזה? אנטישמיות? עזרה הדדית? אוטונומיה? עניות? כמה היא רחוקה ממקומות או כמה היא יקרה? כמה היא יפה או מכוערת? כמה התחבורה בציבורית שם טובה או גרועה וכמה אפשר להסתדר שם כמבקר או כמהגר או כתושב?

אולי אם תכתבי מה בדיוק את רוצה לדעת, יוכלו לעזור לך יותר.

• הוסף לסימניות
מעניין אותי בעיקר לדעת על עובדי הייטק חרדיים בניו יורק

• הוסף לסימניות
מעניין אותי בעיקר לדעת על עובדי הייטק חרדיים בניו יורק
בגדול, עולם ההייטק החרדי בארצות הברית פורח מאוד. (ולמה פה לא. למה.) לא יודעת ספציפית על הייטק בניו יורק, אבל באופן כללי זהו המקום הטוב ביותר לכל עבודה כלשהי. (יכול להיות שליהודים שומרי מצוות ליקווד טובה יותר מהבחינה הזו, אבל לא מאה אחוז).

• הוסף לסימניות
אני הבנתי שיש משרות, במיוחד למי שיש נסיון ישראלי מוצלח- כמו תואר או עבודה בחברה טובה.
לא יודעת להגיד האם אלה מקומות חרדיים ממש או צוות חרדי או מה.

• הוסף לסימניות
בגדול, עולם ההייטק החרדי בארצות הברית פורח מאוד. (ולמה פה לא. למה.) לא יודעת ספציפית על הייטק בניו יורק, אבל באופן כללי זהו המקום הטוב ביותר לכל עבודה כלשהי. (יכול להיות שליהודים שומרי מצוות ליקווד טובה יותר מהבחינה הזו, אבל לא מאה אחוז).
אני הבנתי שיש משרות, במיוחד למי שיש נסיון ישראלי מוצלח- כמו תואר או עבודה בחברה טובה.
לא יודעת להגיד האם אלה מקומות חרדיים ממש או צוות חרדי או מה.
דרך מי אפשר להגיע למשרות כאלו?

• הוסף לסימניות
לא קשור .
אנשים ששוקלים מעבר רוצים לדעת אם יש שם משרות וכ'ו.
ועל זה בדיוק מכוונים דברי...

הדימיון ש"שם" יותר טוב, הוא לא יותר מדימיון.
הדימיון הזה בא לידי ביטוי בחשיבה שיש שם משרות "מיוחדות" לישראלים.
והוא גם בא לידי ביטוי במשפט בסגנון "באופן כללי זהו המקום הטוב ביותר לכל עבודה כלשהי".

ולעצם השאלה האזור במנהטן המכונה "סיליקון אלי - Silicon Alley" מכיל בעיקר חברות הזנק.
ועיקר הפעילות, לפחות של 350 חברות ההזנק הישראליות שפועלות שם, הוא גיוס כספים, את מרכזי הפיתוח הם השאירו בארץ.
מעבר לכך ניו יורק לא ממש ידועה כאזור הייטק לוהט.

רק תזכורת קטנה, הייטק כולל הרבה מאוד מקצועות, מיעוטם בתיכנות.

• הוסף לסימניות
ועל זה בדיוק מכוונים דברי...

הדימיון ש"שם" יותר טוב, הוא לא יותר מדימיון.
הדימיון הזה בא לידי ביטוי בחשיבה שיש שם משרות "מיוחדות" לישראלים.
והוא גם בא לידי ביטוי במשפט בסגנון "באופן כללי זהו המקום הטוב ביותר לכל עבודה כלשהי".

ולעצם השאלה האזור במנהטן המכונה "סיליקון אלי - Silicon Alley" מכיל בעיקר חברות הזנק.
ועיקר הפעילות, לפחות של 350 חברות ההזנק הישראליות שפועלות שם, הוא גיוס כספים, את מרכזי הפיתוח הם השאירו בארץ.
מעבר לכך ניו יורק לא ממש ידועה כאזור הייטק לוהט.

רק תזכורת קטנה, הייטק כולל הרבה מאוד מקצועות, מיעוטם בתיכנות.
בשביל לחיות שם צריך מאד להתאמץ
יש שם רמת חיים גבוהה מאד
דברתי עם אנשים שעלו לארץ בגלל זה
א"א לחיות ברמה נמוכה זה מאד לא פופולרי אתה חייב רכב יפה . בית יפה וכו' בגדים יקרים מחנה קיץ לכל ילד שעולה לפחות 3500 דולר חינוך יקר בסביבות 17000 דולר לשנה לילד וכו וכו
תשקלו את זה
להירגע כולם.
לא חושבת שכל בנאדם שואל משהו על ניו יורק הוא בנאדם שמפנטז על התעשרות קלה.
אולי זו אישה שבעלה אמריקאי והם מתכננים לחזור לשם?
לכו תדעו.

ולגבי הייטק האמריקאי-
חוץ מחברות סטארט אפ יש המון חברות גדולות שמרכזן בארה"ב ובזה אין ספק.
גוגל, מיקרוסופט, אמזון, פייסבוק, אינטל, נטפליקס, אפל ועוד ועוד.
מה שכן רוב המרכזים נמצאים אכן באזורים הלא חרדים. בדרך כלל אזור מערב ארה"ב.
הרבה מהם ספציפית בעמק הסיליקון - silicon valley שנמצא בדרום קליפורניה.

בשאר האזורים יש המון הייטק רגיל, וגם באזורים החרדיים.

ואגב הנסיון הישראלי זה לא משהו אני המצאתי.
לפחות ההייטק החרדי בארה"ב הוא ברמה קצת פחותה (פחות אנשים שעושים תארים ועובדים ממש בחברות גדולות מה שפה בארץ די נפוץ), ולכן זה משמעותי להם.

• הוסף לסימניות
להירגע כולם.
לא חושבת שכל בנאדם שואל משהו על ניו יורק הוא בנאדם שמפנטז על התעשרות קלה.
אולי זו אישה שבעלה אמריקאי והם מתכננים לחזור לשם?
לכו תדעו.
צודקים! אכן טעיתי.
התגובה שלי שיפוטית מידי, אני מיצר על כך ומתנצל.

ואגב הנסיון הישראלי זה לא משהו אני המצאתי.
לפחות ההייטק החרדי בארה"ב הוא ברמה קצת פחותה (פחות אנשים שעושים תארים ועובדים ממש בחברות גדולות מה שפה בארץ די נפוץ), ולכן זה משמעותי להם.
אנחנו מדברים על אותה מדינה?
אני מדבר על ארה"ב של אמריקה, הנשיא בינתיים הוא ג'ו ביידן.

• הוסף לסימניות
אנחנו מדברים על אותה מדינה?
אני מדבר על ארה"ב של אמריקה, הנשיא בינתיים הוא ג'ו ביידן.
ההייטק החרדי.
רוב החרדים שעובדים בהייטק בארה"ב לקחו קורסים קצרים, פה בארץ יש כמות גבוהה יותר של חרדים שעשו תואר נחשב ועבדו בחברת הייטק של ממש, ולא רק במחלקת דיגיטל של חברה רגילה.
ולכן אם הם יבואו להיי טק החרדי בארה"ב יהיה להם די ביקוש.
כך הבנתי מחברה שגרה שם.

• הוסף לסימניות
התגובות פה הם מאנשים ישראליים או מתושבי ניו יוקר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה