כללי יש לי הרגשה שאני לא מתמחרת נכון עבודות עימוד.

• הוסף לסימניות
מה שקורה זה שאני מתמחרת עבודה, אח"כ עובדת עליה הרבה יותר שעות מהמצופה מראש, ובסוף יוצאת עם הרגשה שהשעות הרבות שישבתי על העבודה ממש לא מצדיקות את התשלום הזעום יחסית.
הנקודה בעבודות האלה שתמיד (לפחות אצלי) יש המון שינויים במלל, הוספות, הורדת עמודים. כל שינוי כזה דורש בדיקה מחודשת של הקובץ כולו, סגירה לPDF, בדיקת הקובץ, שליחה ללקוח.

יעזור לי מאוד לשמוע מה טווח המחירים של עבודה כזו.
חוברת 30 עמודים, A3. צד ימני - עברית. צד שמאלי - אנגלית.
ברוב העמודים יש תמונה.

ועוד שאלה על הדרך: כמה תוספת מקובל לקחת על עבודה דחופה מאוד?

קבצים מצורפים

• חוברת עברית.jpg
    KB 170.1 · צפיות: 16
  • חוברת אנגלית.jpg
    KB 148.1 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
מינימום 3000 ש"ח.
אם הכל אותו סוג עימוד
אז אולי 2000 אבל ממש לא פחות.

• הוסף לסימניות
זה תלוי מאוד אם הגריד קבוע בכל העמודים או שבכל עמוד את מתבקשת לבצע מערך חדש לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;636365:
זה תלוי מאוד אם הגריד קבוע בכל העמודים או שבכל עמוד את מתבקשת לבצע מערך חדש לחלוטין.

אפשר לומר שקבוע

• הוסף לסימניות
כדאי תמיד להגיד ללקוח שהעימוד כולל הגהה ותיקונים פעם אחת, וכל מה שמעבר יתומחר בנפרד.
מסתמא בסביבות ה- 2000, כך נראה לי
אגב, העבודה פשוט מקסימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;636361:
מינימום 3000 ש"ח.
אם הכל אותו סוג עימוד
אז אולי 2000 אבל ממש לא פחות.

לפעמים קל להגיד לאחרים... וכשלעצמך קשה לנקוב במחיר הזה ללקוחות.

אתן באמת לוקחות בפועל בין 66-100 ש"ח לעמוד עם גריד קבוע?

(לא שאני חושבת שהמחיר לא מוצדק. מוצדק בהחלט. במיוחד בסגנון עבודה כמו שתיארה השואלת - הרבה תיקונים שגוררים שינויים וכד'. אני פשוט מאד מתעניינת אם זה המצב האמיתי בשוק.)

• הוסף לסימניות
שלום

מומלץ מאוד לסגור עם הלקוח מחיר על הגשת העבודה ולכמת את זה בשעות. המחיר נניח 2000 ש"ח כאשר כמות שעות העבודה X ש"ח. תסבירי ללקוח שאת בד"כ גמישה ולא תבקשי כסף אם תקח לך העבודה עד שעה יותר מעבר לשעות שסגרת איתו. כמובן שיותר מזה את כן גובה כסף כדי שלא תפסידי מהעבודה. הלקוח יעריך את הכנות שלך וגם ישגע אותך פחות אם ידע שהוא משלם על זה. מה שכן חשוב לדעת שאם התקלה בעימוד היא שלך כדאי מאוד לקחת אחריות גם אם תפסידי כסף על כך.

בהצלחה (-:

אדיר

• הוסף לסימניות
1. לעניין השאלה שלך אני באמת חושבת שקשה להגיד ללקוח מחיר גבוה. אבל! שימי לב אם את רצינית ורוצה להרויח טוב, שלא יבוא אליך הלקוח בעוד שנה ותגידי מחיר אחר ואז הוא יגיד "אבל פעם שעברה, ולשכנה של חברה של הבת שלי.. עשית מחיר אחר.." הבנת?
תרגישי שאת גדולה, ויש לך מה למכור, והעבודות שלך יפות וטובות והן שוות את המחיר. בהצלחה.
2. אף אחד לא אמר לך ואת גם לא שאלת. אסתי! יש לך כשרון אדיר! באמת יפה העימוד. (לא הייתי כותבת לך את הפירוט הרחב שכתבתי במספר 1 אם לא הייתי מרגישה שאת שווה.. זו מחמאה לא קטנה בשבילך.. אני מאד ביקורתית בנושא עבודות גרפיקה בעיני לא כל חובבבנית הופכת למצליחנית.. אוקי?)

• הוסף לסימניות
3000 ש"ח. אם את רוצה להשמע פחות מפחידה, את יכולה לומר: 120 ש"ח לעמוד, ובגלל כמות העמודים אני מורידה לך ל100 ש"ח לעמוד. את החשבון הוא יעשה כבר לבד.
עימוד יפה ומקצועי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;636482:
3000 ש"ח. אם את רוצה להשמע פחות מפחידה, את יכולה לומר: 120 ש"ח לעמוד, ובגלל כמות העמודים אני מורידה לך ל100 ש"ח לעמוד. את החשבון הוא יעשה כבר לבד.
עימוד יפה ומקצועי.

אני חוששת שאתן מגזימות. היא בנתה גריד (נהדר) אבל מפה ואילך העבודה זורמת בצ'יק צ'אק: מזרימה טקסט ושותלת תמונות בלי משחקים מיוחדים. 3000 זה מוגזם בעיניי.

• הוסף לסימניות
כדי למנוע שעות לא צפויות בסוף העבודה, תמיד אני נותן ללקוח דוגמא של כפולת עמודים, ורק לאחר אישורו מתחיל לעבוד על שאר העמודים, בשלב זה הלקוח יודע שמכאן ואילך כל תיקון בעיצוב או בטקסט יעלה לו 100 ש"ח לשעה.

• הוסף לסימניות
העיצוב מדהים

הבעיה באמת בעיה, גם אני הרבה פעמים מתלבט איך לתמחר, ואולי אפי' יותר עמוק ממה שפותחת האשכול כתבה:

אני מתמחר את כל העבודות שלי לפי עבודה, (לא לפי שעות), יש עבודות שלוקחות הרבה שעות, ויש עבודות שלוקחות כלום של זמן,

כאן מגיעה הדילמא: נאמר עיצבתי למשהו עבודה בשעה - המחיר יהיה כשעה עבודה ? זה הרי הזוי לחלוטין ! (מדובר בעבודה שאם הייתי מתמחר לפי עבודה המחיר היה לפחות 500 ש"ח)
ואני הרי לא יקח 500 ש"ח לשעה......
מה שא"כ לפי עבודה - יש מחיר וזה לא מעניין את הלקוח כמה זמן ישבתי ע"ז

גם אם מתמחרים לפי שעות הבעיה במקומה, כמה לקחת לשעה?
גם פה יש את העבודות שיקחו לי שניה וחצי, ובעצם אני מרגיש שמגיע לי יותר, ויש את העבודות שבעצם אני לא יכול לדרוש עליהם מי יודע מה אבל זה לקח לי הרבה שעות!
?!

• הוסף לסימניות
אם הבעיה אצלך היא חוסר יכולת להעריך נכון את שעות העבודה, מדוע שלא תתמחרי לפי שעות, וכך בכל מקרה לא תצאי מופסדת?

• הוסף לסימניות
קודם כל- הגריד מעולה ויפייפה!!

לעניין מה שכתבת- "יש המון שינויים במלל, הוספות, הורדת עמודים. כל שינוי כזה דורש בדיקה מחודשת של הקובץ כולו, סגירה לPDF, בדיקת הקובץ, שליחה ללקוח."

את צריכה להגיד חד וחלק ולרשום את זה בהסכם העבודה-
1. לאחר קבלת החומר לא יתקבלו שינויי טקסט ותוכן.
2. לאחר קבלת התמונות לא יתקבלו שינויי תמונות והוספת תמונות חדשות.

זה לפעמים החלק הכי משגע. שיישבו על זה טוב, יחשבו על כל מילה-
אחרי שזה הגיע אלייך, סגור!!
(את תהיי נחמדה ותתני להם פעם אחת לשנות, כי תמיד פתאום מגלים משו, אבל זה יהיה
ממש טובה מצידך ופעם אחת בלבד...)

לעניות דעתי 3000 זה מוגזם.
אבל מה שאת יכולה לעשות- זה לקחת מחיר על הגריד והעיצוב הכללי- נאמר 1000 ש"ח.
ואז על כל עמוד מחיר נמוך- לדוג' 40 ש"ח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה