דרוש מידע יש לי חברה שקרנית מדופלמת.

• הוסף לסימניות
אז אני הייתי נזהרת מלאמר בוודאות שהשקרים נובעים מנרקסיזם למרות שחשוב לדעת.
עשית לה אבחון ברגע וזה שיש כמה נורות אזהרה זה מקום לתזכר ולא לקבע סטיגמות שקשה להשתחרר מהם.

מה זה טכניקת 'אבן אפורה'?
אני לא עשיתי אבחון, אלא תזכרתי, ואם הובן אחרת הריני מודיעה שזהו חשד שיש לבדוק ומציעה לפותחת האשכול לקרוא על נרקיסיזם.

מתוך האתר "עוגן" למען נפגעי התעללות נרקיסיסטית:

מהי "אבן אפורה"?

דמיינו שאתם הולכים ברחוב ויש סביבכם בתים, אנשים, מכוניות ועוד, האם הייתם שמים לב דווקא לאבן האפורה שמונחת לה סתם בצד הדרך? כנראה שלא. מכיוון שהקשר עם הפוגע מאופיין בכך שהוא משתמש בכם לצרכים הנרקיסיסטיים שלו, אם תהיו "אבן אפורה", כלומר לא מעניינים וחסרי תועלת עבורו, העניין שלו בכם ירד.

בניגוד למערכות יחסים בריאות בהן רצוי שנהיה מעורבים רגשית, במצבי התעללות נרקסיסיטית המעורבות הרגשית שלנו מנוצלת לטובת הפוגע. חומרים שמתדלקים את הפוגע ומעודדים אותו להמשיך להתייחס כדרכו הם: ביטוי רגשי, שיתוף, דאגה, אך גם ויכוחים וסיטואציות דרמטיות. חשוב לזכור זאת, רגשות שליליים, ויכוחים ודרמות קיצוניות נותנות גם הן "דלק נרקיסיסטי" לפוגע ומזינות ומחזקות את הרצון שלו להוציא עוד יחס מכם. הוא לא סובל או נפגע מכך, אלא מקבל התייחסות מכם, וזה הדבר אליו הוא שואף. לכן, כדי להפסיק להיות מקור לעניין עבור הנרקסיסט עליכם להפסיק לספק את כל אותם רגשות, דרמות, ויכוחים ובכי שהם מנסים לעורר בכם. כלומר, שאיפתכם צריכה להיות הנמכת התגובה למינימום האפשרי על מנת להוריד את העניין שלו בכם כמה שיותר.

איך מתנהגים במצב של "אבן אפורה"?

כדי להפוך למשעממים ולא מעניינים עבור הנרקסיסט יש לעשות את ההיפך ממה שמעניין אותו, ולהגיב באופן מינימלי יבש ושטוח רגשית, כמה שניתן. במצבים רבים תוכלו פשוט להוריד תגובות למינימום ("כן/לא", "בסדר", "אחר כך"), מבלי להיכנס לפירוט והסברים. אם צריך להאריך אז תגובות יבשות, קצרות, ולא מעניינות רגשית יעשו את העבודה, לדוגמא: "אוקיי, אז יסתדר ביום אחר", "בסדר, לפי מה שסיכמנו", "אני מבינה שככה אתה מרגיש". מול הנרקיסיסט/ פסיכופת סגלו לעצמכם טון דיבור רגוע וחסר עניין, אשר גם הוא יעביר את המסר כי אינכם מעורבים רגשית בדבר (גם אם בפנים תרגישו סוערים, זה בסדר). זהו ניתוק רגשי רצוני ומתוכנן מול הפוגע, שמטרתו לצמצם את המעורבות הרגשית שלכם. הכוונה פה אינה להגיע למצבים של ריקון ואפטיות באופן כללי שקרובים יותר לדיכאון (אם אתם מרגישים כך ייתכן שזו תוצאה של דיכאון או התעללות נרקיסיסטית ויש לטפל בכך).

שימו לב, כמו כל דבר חדש זו גישה שתדרוש תרגול מסוים, כי הפוגע הרי מנוסה מאד בניסיונו להוציא אתכם משלוותכם, ולכן היו סבלניים וסלחניים כלפי עצמכם. אם תדבקו בכך ותמשיכו לתרגל זאת, תהיו טובים בכך יותר ויותר. בנוסף, היו מוכנים לכך שהפוגע כנראה יגיב לניסיונכם להשתנות בגישה כלפיו. תחילה הוא ישים לב כי אינו מקור לעניין עבורכם וינסה לעורר בכם עוד תגובות עוצמתיות, ע"י שימוש בגזלייטינג, בייטינג ושלל מניפולציות נוספות, על מנת לקבל מכם את ה"תדלוק" שהוא רגיל אליו. תהיו מוכנים לכך מראש ונסו לזכור שזוהי רק דרכו הנואשת להחזיר אתכם להיות תחת השפעתו ולהשתמש בכם, ואל תאפשרו לכך לקרות. חשוב להמשיך לנסות ולא לוותר, כי בשלב מסויים, הפוגע יבין כי אינכם מעניינים עבורו ויתרחק מכם.

התמודדות עם התעללות נרקיסיסטית/פסיכופתית לרוב מאתגרת ודורשת כוחות נפשיים רבים. ניתוק קשר או ריחוק רגשי ידרשו גם הם השקעה, אך נמצאו כגישות התמודדות יעילות. בתהליך ההתרחקות והריפוי רצוי למצוא מי שיוכל לחזק ולהיות שם עבורכם ברגעים הקשים, ומומלץ גם לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לקבל תמיכה וחיזוק מתאימים.

• הוסף לסימניות
היא בוודאות אינה נרקסיסטית.
מוכרחה לומר שיש לה לב רחב כח נתינה חביבה וחברותית.
ואפילו חוש הומור מפותח.
מה קרה לאחרונה?
נוצר מצב של קשר קרוב במהלך שהייה משותפת בשבת-
ובמוצ"ש התברר לי על מספר שקרים משמעותיים שהיו בשבת.
זה הטריף אותי!
יש לך הוכחות נוספות? כי מה שכתבת לא מוכיח דבר. די קלאסי.

• הוסף לסימניות
היא בוודאות אינה נרקסיסטית.
מוכרחה לומר שיש לה לב רחב כח נתינה חביבה וחברותית.
ואפילו חוש הומור מפותח.
מה קרה לאחרונה?
נוצר מצב של קשר קרוב במהלך שהייה משותפת בשבת-
ובמוצ"ש התברר לי על מספר שקרים משמעותיים שהיו בשבת.
זה הטריף אותי!
תעזבי הגדרות תתמקדי ביכולת להסתדר איתה או לא.
להגדיר בנאדם בצורה מדויקת זה רק אנשי מקצוע יכולים ובשעה שנופלים על הגדרה והיא לא נכונה את יכולה להפסיד חברה במקום ללמוד לתקשר איתה.

• הוסף לסימניות
היא דיברה גם על מניפולציות, לא רק על שקרים

שקרן פתולוגי הוא אדם שמשקר בקלות וללא מאמץ, עד כדי כך שמבחינתו השקר מגיע בצורה טבעית יותר מאשר האמת. השקר הנו חלק משמעותי משגרת חייו, עד כדי כך שמהווה בסיס להתנהלותו וקיומו.

השקרנות הפתולוגית יכולה להיחשב כהפרעה בפני עצמה או כחלק נלווה להפרעות אחרות כגון הפרעת אישיות אנטי סוציאלית, נרקיסיזם, חרדה, דיכאון או הפרעת אישיות טורדנית כפייתית.
.
.
הנרקיסיסט מודע לכך שהוא משקר ועושה זאת במכוון כדי להצטייר באור חיובי ולהרשים אחרים.

.
.
לא כל השקרנים הפתולוגיים מאמינים באמת בשקרים אותם הם מספרים, אך אלו שבאמת מאמינים בהם נקראים "מיקרו פסיכוטיים"
.
.

המיקרו פסיכוטיים, יכולים להיות מאובחנים כדוברי אמת בבדיקת פוליגרף למרות שישקרו בה. כיוון שבדומה לסכיזופרנים, הגבול בין המציאות לשקר, מטושטש ולא ברור. האמונה בשקר הנה כה חזקה, עד כי נתפסת כאמת.

סייג: במקרים בהם השקרן פתולוגי מאובחן גם כפסיכופת, הוא עלול להצליח לרמות פוליגרף ולהיות מאובחן בטעות כדובר אמת. הסיבה הנה כי בשונה מהמיקרו פסיכוטי, מה שגורם לכך היא לא האמונה המלאה בשקר כמציאות, אלא היעדר הפחד מפני גילוי האמת.

מתוך מאמר שנכתב ע"י אלירן לנקרי
פרופילאי פלילי ומומחה לפוליגרף תעסוקתי
מנהל מכון הפוליגרף אתיקה.

• הוסף לסימניות
שקרן פתולוגי הוא אדם שמשקר בקלות וללא מאמץ, עד כדי כך שמבחינתו השקר מגיע בצורה טבעית יותר מאשר האמת. השקר הנו חלק משמעותי משגרת חייו, עד כדי כך שמהווה בסיס להתנהלותו וקיומו.

השקרנות הפתולוגית יכולה להיחשב כהפרעה בפני עצמה או כחלק נלווה להפרעות אחרות כגון הפרעת אישיות אנטי סוציאלית, נרקיסיזם, חרדה, דיכאון או הפרעת אישיות טורדנית כפייתית.
.
.
הנרקיסיסט מודע לכך שהוא משקר ועושה זאת במכוון כדי להצטייר באור חיובי ולהרשים אחרים.

.
.
לא כל השקרנים הפתולוגיים מאמינים באמת בשקרים אותם הם מספרים, אך אלו שבאמת מאמינים בהם נקראים "מיקרו פסיכוטיים"
.
.

המיקרו פסיכוטיים, יכולים להיות מאובחנים כדוברי אמת בבדיקת פוליגרף למרות שישקרו בה. כיוון שבדומה לסכיזופרנים, הגבול בין המציאות לשקר, מטושטש ולא ברור. האמונה בשקר הנה כה חזקה, עד כי נתפסת כאמת.

סייג: במקרים בהם השקרן פתולוגי מאובחן גם כפסיכופת, הוא עלול להצליח לרמות פוליגרף ולהיות מאובחן בטעות כדובר אמת. הסיבה הנה כי בשונה מהמיקרו פסיכוטי, מה שגורם לכך היא לא האמונה המלאה בשקר כמציאות, אלא היעדר הפחד מפני גילוי האמת.

מתוך מאמר שנכתב ע"י אלירן לנקרי
פרופילאי פלילי ומומחה לפוליגרף תעסוקתי
מנהל מכון הפוליגרף אתיקה.
מה רצית בעצם לומר?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא כל הנרקיסיסטים מודעים, למשל נרקיסיסטים פסיכופתיים.
במקרים בהם השקרן פתולוגי מאובחן גם כפסיכופת, הוא עלול להצליח לרמות פוליגרף ולהיות מאובחן בטעות כדובר אמת. הסיבה הנה כי בשונה מהמיקרו פסיכוטי, מה שגורם לכך היא לא האמונה המלאה בשקר כמציאות, אלא היעדר הפחד מפני גילוי האמת.

• הוסף לסימניות
כזה תיאור זו כנראה בעיה בנפש (אולי הפרעת אישיות כלשהי)
קודם כל כתבת הרבה פרטים והייתי מציעה לך למחוק,
כי מישהי יכולה לקרוא ולקשר את זה אליה.
ולגופו של עניין זאת עובדה שמבחינתך איננה ניתנת לשינוי
אז קבלי אותה איך שהיא, את יודעת שהיא לא אומרת את האמת,
וזה עדיין לא אומר שהיא אישיות מדהימה שיכולה לעשות
הרבה דברים טובים שהם האמת.
אמרה משהו שאינו אמת? אז מה?

• הוסף לסימניות
@מרחבית הספרות בנושא הרבה יותר רחבה מהקטע הזה.
נכון שלא הפחד הוא זה שמשמעותי כאן, אבל יש הרבה מה לדבר על הצורה שבה נרקיסיסטים פסיכופתיים רואים את העולם.

• הוסף לסימניות
השאלה היא האם את מסוגלת לדמיין את עצמך לא לוקחת את השקרים למקום אישי?
זה שהיא משקרת זה לא נגדך, אלא בעד עצמה. בגלל דברים שלה.
זה לא אומר עלייך כלום, זה פשוט שלה.
את יכולה להגן על עצמך ולקחת את דבריה בערבון מוגבל,
אבל להשלים עם העובדה שזה הבן אדם, לטוב ולרע.
זו הבחירה שלך אם להיות איתה בקשר
וזה אפשרי רק אם שאת מסוגלת לראות עוד צדדים באישיות שלה ולאהוב אותם.

• הוסף לסימניות
נראה לי שזה תלוי בסוגים. אלה מביניהם שלא מסוגלים להבחין בין השקרים שלהם למציאות, ובמוח שלהם זה נחווה אותו הדבר - כנראה לא יוכלו להיזהר.

על השקרנים.
אני ניסיתי להסביר את השקרנים ביחס לאילו שסוםגים את השקר
האמירה שלי היתה בעצם שיש כאלו כל כך מתוחכמים שקשה לזהות את השקרים שלהם ורק חדי עין שמכירים אותם מקרוב מבחינים בזה.

• הוסף לסימניות
אל תיפלו מהכיסאות אך עוסקת בשדה החינוך של ילדי ישראל.

אם היא גננת או מורה מקצועית, אני חושבת שזה פחות נורא,
אבל אם היא מחנכת, ילדות עלולות להיפגע מאד ממורה שקרנית.
אולי צריך לעצור את זה...

• הוסף לסימניות
אם היא גננת או מורה מקצועית, אני חושבת שזה פחות נורא,
אבל אם היא מחנכת, ילדות עלולות להיפגע מאד ממורה שקרנית.
אולי צריך לעצור את זה...
מה ההבדל בין גננת /מורה מקצועית למחנכת?
כל עיסוק בחינוך זה דבר שצריך להישקל למול כאלו.

• הוסף לסימניות
איך אפשר לאבחן בוודאות אדם שסובל מזה?
הרי אדם כזה לא יבוא לאבחון...

• הוסף לסימניות
יש שקרנים שנשענים על האמת כדי לשקר. על מנת לשקר אודותייך, היא צריכה לקנות את אמונך (לדוגמא על ידי מחמאות) וכך היא מרדימה את ההגנות שלך, ושואבת ממך את המידע שהיא מעוניינת. את המידע שהיא שאבה ממך , היא מעוותת לצרכיה. והרי את כחומר גלם לשימוש לפניה.
ולכי תדייקי את העובדות, ותסבירי שלמרות שחלק מדבריה נכונים התמונה הגדולה היא שקר מוחלט.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה