כללי יש לי סיפור לספר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לפני כחצי שנה שלחתי דוגמא של פונט לחברת פונטים ידועה.
היום חבר מתקשר אלי ואומר לי שהפונט הוצג למכירה על ידיהם בקטלוג 2011 שלהם, וכל זה בלי לסכם איתי כלום, בלי לחתום חוזה, שום כלום.

מה לדעתכם עלי לעשות?????

קבצים מצורפים

• שוקון.jpg
    KB 146.3 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
אם היית שואל מראש - היינו אומרים לך לא להתעסק עם חברת מאסטרפונט - כי אתה לא הראשון שהם עושים לו את התרגיל הזה - ואם תבוא לתבוע אותם אז תדע לך שגב' רוזנברג היא עו"ד והיא תטען בבית המשפט שהפונט הזה כלל לא שלך ושיש בו שינויים לעומת הפונט שאתה טוען ששלחת אליהם והשינויים הם בעצם אלו שעושים אותו פונט ראוי וכו' ואפילו ימציאו מס' "דפי סקיצות" כאישור לדבריהם שהפונט הומצא על ידם...

הנה כתבה על עוד כמה מעצבי פונטים נחשבים בתחום שנפלו קורבן:
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/905/741.html
עכשיו יבוא אליהו פריד ואם יהיה לו קצת אומץ הוא יספר גם על החוויה שהוא עבר איתם בתחילת דרכו...
בקיצור - תנחומי...

• הוסף לסימניות
הפונט לא שונה במקצת אפשר לראות..

את הקרדיט של המעצב על הקובץ ויש לי ראיה שהפונט תואם את מה שקיים אצלי ויש גם הוכחות שלא ניתן למוחקן כמו הודעות בדואר יוצא.....

• הוסף לסימניות
עד כמה שהצלחתי לדלות מאשכולות ישנים, החוזה שמאסטרפונט מחתימים עליו קובע כי "אינך מקבל כל תמורה בשנה הראשונה, ורק אח"כ אתה מקבל פרורים עלובים ובתמורה אתה צריך להתחייב שלא למכור או לעצב שום פונט לשום חברה אחרת במשך 3 שנים... ועוד רעיונות הזויים כמיטב המוח הקודח של החברה הכושלת הזו". (הציטוט אגב מ"נקי כפיים").

מצד שני, למה לא להתקשר ולשאול אותם כיצד הם מפרסמים פונט בעיצובך - יחד עם שמך בלי ליידע אותך ולחתום עמך על שום מסמך - וכמובן להקליט הכל...
מעניין לשמוע את תגובתם.

• הוסף לסימניות
דואר אלקטרוני אפשר לזייף
קשה מאוד להוכיח איתו דברים בבית משפט
קראתי את הכתבה עשה לי ממש רע
עכשיו אני מבין למה המורה שלי ****** פשוט לא רצה לפתוח את הפה עליהם כששאלנו אותו על מסטאר-פונט (לשון הרע לתועלת??)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;488788:
דואר אלקטרוני אפשר לזייף
קראתי את הכתבה עשה לי ממש רע
עכשיו אני מבין למה המורה שלי ******* פשוט לא רצה לפתוח את הפה עליהם כששאלנו אותו על מסטאר-פונט (לשון הרע לתועלת??)

אבל הם מודים שזה פונט שלו, השם שלו מופיע על הפונט.

• הוסף לסימניות
אני אישית בעד חרם צרכנים על החברה כ"כ הרבה סיפורים מגעילים שמעתי עליהם!

• הוסף לסימניות
אגב עוד עצה שכדאי לדעת במיוחד על החברה הזאת זה שאם הכנתם עבודות באיזה חברה שיש לה את הפונטים החוקיים של מאסרפונט ורוצים לעלות לתיק העבודות במיוחד באינטרנט חובה לכתוב שהעבודה נעשתה במסגרת העבודה בחברה ... אחרת היו המוני סיפורים שהם הרימו טלפונים מאוד מאיימים עם דרישה לשלם תשלום מיידי של כמה אלפי שקלים ולא הם יתבעו אותם על 100.000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;488788:
דואר אלקטרוני אפשר לזייף

רק רציתי לתקן אותך.

דואר אלקטרוני מהווה ראיה קבילה בבית משפט. בישראל, בארה"ב וברוב העולם.
לדואר אלקטרוני היה משקל משמעותי בלא מעט הכרעות שיפוטיות בישראל בשנים האחרונות.

----

לגבי הסיפור עצמו, זה סיפור מקומם ללא ספק. אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד ולנסות להעריך את מעמדך המשפטי.

• הוסף לסימניות
רק רציתי לתקן אותך.

דואר אלקטרוני מהווה ראיה קבילה בבית משפט. בישראל, בארה"ב וברוב העולם.
לדואר אלקטרוני היה משקל משמעותי בלא מעט הכרעות שיפוטיות בישראל בשנים האחרונות.
ללא ספק
רק אמרתי שקשה להוכיח איתו בגלל האפשרות לזייף
אם הצלחת להוכיח הוא אכן ראיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;488947:
ללא ספק

מייל בדפדפן כמו ג'ימייל לא נראה לי שאפשר לזייף, לעומת מייל בתכנת דואר כ Outlook למשל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;488947:
ללא ספק

כמעט כל ראייה ניתן לזייף.
תמונה, וידאו, פקס, חתימה וכו' וכו'...

כאשר הצד השני מכחיש את הראיה, בית המשפט נדרש לעניין, אבל בתור נקודת מוצא, אין צורך בהוכחה מעבר לעצם קיומה של הראיה עצמה.

• הוסף לסימניות
השאלה שלי האם להכנס איתם למשא ומתן
לאחר שלא שאלו אותי והכניסו תפונט כאילו שזה דבר מובן מאיליו שאני יסכים והם עושים לי טובה..

• הוסף לסימניות
אני מציעה לך להתייעץ עם אנשים שעבדו איתם בעבר
זה כנראה לא פשוט

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;488914:
אגב עוד עצה שכדאי לדעת במיוחד על החברה הזאת זה שאם הכנתם עבודות באיזה חברה שיש לה את הפונטים החוקיים של מאסרפונט ורוצים לעלות לתיק העבודות במיוחד באינטרנט חובה לכתוב שהעבודה נעשתה במסגרת העבודה בחברה ... אחרת היו המוני סיפורים שהם הרימו טלפונים מאוד מאיימים עם דרישה לשלם תשלום מיידי של כמה אלפי שקלים ולא הם יתבעו אותם על 100.000 ש"ח.
אני מצטערת לעדכן אתכם, אבל בנקודה זו המדיניות של פונטביט אינה טובה יותר... פונטביט אוסרים על יוצר להציג עבודה בתיק עבודותיו האישי, אם עבודה זו נוצרה במחשבי החברה בה הוא עובד, והיא בעלת הרשיון.

• הוסף לסימניות
מייל בדפדפן כמו ג'ימייל לא נראה לי שאפשר לזייף, לעומת מייל בתכנת דואר כ Outlook למשל.
הכוונה לזייף את מקור השליחה
אני יכול לשלוח לך מייל ואתה תקבל את הכתובת שליחה של השכן שלך ולא שלי מה שאומר "שאני לא שלחתי" אלא השכן שלך
דברים כאלה מגיעים לבית משפט על בסיס יומי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוקירייטר;489011:
השאלה שלי האם להכנס איתם למשא ומתן
לאחר שלא שאלו אותי והכניסו תפונט כאילו שזה דבר מובן מאיליו שאני יסכים והם עושים לי טובה..

מובן שכל זמן שלא הענקת להם אישור מפורש להשתמש בפונט שלך, הרי שהם מפרים את זכויותיך בעצם הצגת הפונט בקטלוג שלהם.

הפרת זכויות זו היא כנראה עילה לתביעה. אז גם אם אתה נכנס איתם למשא ומתן, זה צריך להיות מנקודת מוצא שאתה הוא שעושה להם טובה ואינך תובע אותם.

אני ממליץ לקבל ייעוץ מעו"ד שמתמצא בתחום, על מנת לדעת מה האפשרויות שפתוחות בפניך.

• הוסף לסימניות
כדאי באמת עו"ד כי כל מילה שבטעות בלי ידיעה בפניה שלך הם באיזה שהוא דרך יגידו שלפי הניסוח הבעת את הסכמתך ברגע זה. וכד'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;489017:
אני מצטערת לעדכן אתכם, אבל בנקודה זו המדיניות של פונטביט אינה טובה יותר... פונטביט אוסרים על יוצר להציג עבודה בתיק עבודותיו האישי, אם עבודה זו נוצרה במחשבי החברה בה הוא עובד, והיא בעלת הרשיון.
נכון! והבנתי שאם כותבים שנעשה במסגרת החברה זה בסדר! אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה.
אבל בטוחני שפונטביט לא יתבעו אותך בצורה כזאת מגעילה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה