יזמות יש לי רעיון אדיר לסטארט אפ!!

• הוסף לסימניות
מאה אחוז!!

מזכיר לי חבר שהיה לו רעיון פצצצצה - אבל לאחר שיחה קצרה התברר שאמנם הרעיון פצצה - אבל לא ישים

מאיץ נכון
אבל קרן ומשקיע - לא נכון. מידיעה

מה המקור לוואצאפ?
אולי הכוונה לזה שלא נקנו ע"י פייסבוק רק אחרי שהיו בשוק
אבל משקיעים, היה להם מכבר
משקיע יכול להיות גם סבא שלך ששם 10 אלף שקל, אז כנראה היו להם כמה, אבל את ההשקעה מקרנות הם קיבלו כנ"ל, וכך עובדים 99 אחוז מהקרנות.

• הוסף לסימניות
אבל אני לא יודעת איך אני מקדמת את זה...
אשמח אם יתנו לי רעיונות ודרכים איך מקדמים דבר כזה?
הרעיון הוא קשור להי- טק ויישומנים שייקלו על הרבה אנשים את החיים, ולא אוכל לפרט יותר... (לדוגמה אם הייתי חושבת על הרעיון של waze איך הייתי יכולה להוציא את זה לפועל...)
יש להדגיש שאין לי שום ידע בתכנות ומחשבים...
תודה!
שכחתי להזכיר כאן את ה crowdfunding (סוג של צ'ארידי לרעיונות)

• הוסף לסימניות
אין חכם כבעל הנסיון, היחס הנכון הוא כאל השקעה, לדעת שגם אם הכל יורד לטמיון לא קרה כלום אם זה לא כך, לא לגשת.
ועוד דבר, כנראה שאין דרך לצפות מראש. הכל תלוי במזל ואפילו ספר תורה שבהיכל
הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא

• הוסף לסימניות
כדאי מאוד לשמוע קודם וובינרים מתאימים שיכוונו אותך לדעת אם בכלל הרעיון טוב\מותאם\נצרך, וכדומה.
זה שבעל הרעיון בטוח במוצלחות של הרעיון לא בהכרח מוכיחה על כך שזה באמת כך, וכמעט תמיד התוצר הסופי הוא לא מה דמיינו בהתחלה.
היה פעם בחרדיות בהייטק וובינר מאוד מוצלח על זה מאחד בשם אדם גריי כמדומני, תגגלו עליו.
הדרושים שפירסמתם לשרטוט מטבח רלוונטי?
הבת שלי סטודנטית לאדריכלות ועיצובפנים
המייל שלה ayala62448 בג'ימל. תודה.

• הוסף לסימניות
מה זה מאיץ ולמי זה מיועד ? בבקשה:
מאיץ עשוי להיות עבור אנשים עם רעיון ללא שום רקע טכנולוגי אבל עם הרבה רצון ויוזמה.
המאיץ ילווה את היזם ויסייע לו ב:
1. בדיקת היתכנות ראשונית.
2. שיתופי פעולה,.
3. מחקר שוק,
4. סטוריטלניג, פי'ץ ואיך לדבר עם משקיעים
5. איך לעשות הסכם מייסדים, מתי כדאי לרשום חברה
6. האם לרשום פטנט איך וכיצד.
7. תכנית עסקית
8. הגשת בקשות מהרות לחדשנות, אם איך וכיצד.
9. הצמדת מנטור אישי ליזם או יועץ בתחום שהוא זקוק.
10. פיתוח mvp /מוצר ראשוני
11. משפטים, ביטוחים וכו'
ועוד ועוד ועוד.
בנוסף המאיץ יחבר את היזם למשקיעים כאשר היזם כאשר יהיה בשל לכך.
צודק מי שאמר לפנות למנהל מקצועי של אחד המאיצים שכבר ליווה עשרות ואולי מאות סטארטאפים

הכי חשוב מאוד להזהר מעצות של הרב גוגל.. נושא הסטארטאפ הוא מורכב ואינדיבידואלי, גם ככה מלא סיכונים.
ולסיום שני נקודות חשובות מאוד
1. להיות קצת משוגע,
אין שום מקום בעולם שבו יותר מ 30 % של סטארטאפים אכן מצליחים לקצור אקזיטים ולכן מי שהולך להשקיע מזמנו ואפילו לא מכספו זה כבר צריך להיות אדם לא שגרתי.

2. חשוב לדעת כי בעולם הזה הסטארטאפ יזם שניסה פעם אחת ונכשל, כאשר ינסה בפעם השנייה זה נחשב לייתרון אצל משקיעים.. אז אם הסטאטאפ הראשון לא יצליח אולי השני כן... היו לא מעט כאלה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדעתי קודם לבדוק עם מישהו מתחום ההייטק והדיגיטל אם זה הגיוני ומעשי.
יש לדעת ששום מאיץ או קרן או משקיע לא נותן כסף על ההתחלה אלא רק אחרי הוכחה שזה עובד ויש לקוחות.
לדוגמה ווצאפ קיבלו השקעה רק אחרי שכבר יצאו לשוק והיו להם כמאה אלף משתמשים.
הרשות לחדשנות כן נותנת החזרים על הוצאות רק אם הרעיון מכיל חדשנות טכנולוגית.
לבדוק צורך שוק זה לא בהכרח התמחות של איש דיגיטל.
מקובל לומר בעולם היזמות שליוזמה צריך 3 רגליים שיהיו בו שותף טכנולוגי, ושותף שיווקי, אבל:
האיש הטכנולוגי הוא בסך הכל קבלן ביצוע.

• הוסף לסימניות
מאה אחוז!!

מזכיר לי חבר שהיה לו רעיון פצצצצה - אבל לאחר שיחה קצרה התברר שאמנם הרעיון פצצה - אבל לא ישים

מאיץ נכון
אבל קרן ומשקיע - לא נכון. מידיעה

מה המקור לוואצאפ?
אולי הכוונה לזה שלא נקנו ע"י פייסבוק רק אחרי שהיו בשוק
אבל משקיעים, היה להם מכבר
מצטער אבל כלל לא בטוח שהרעיון באמת לא ישים בעקבות שיחה קצרה עם איש הייטק.

• הוסף לסימניות
אם כך, שלב ראשון לוודא עם מישהו מהתחום שאכן הרעיון ישים...
כמובן אחרי בדיקה שהוא עדיין לא קיים.
אם יש רעיון קיים זה לא אומר שזה בלתי אפשרי מכל מיני סיבות, כל מקרה לגופו, ממש, גם מבחינת הפטנט וגם מבחינת השוק.. קיצר, זה נושא מורכב מדי ..

• הוסף לסימניות
אם יש רעיון קיים זה לא אומר שזה בלתי אפשרי מכל מיני סיבות, כל מקרה לגופו, ממש, גם מבחינת הפטנט וגם מבחינת השוק.. קיצר, זה נושא מורכב מדי ..
תלוי מה באמת.
יש תחומים שאם יש כבר מתחרים זה רק מראה שהשוק צריך את זה וזה באמת רעיון טוב...
קחו את וואטסאפ וטלגרם כדוגמא.
תחרות היא לאו דווקא שלילית.

לבדוק צורך שוק זה לא בהכרח התמחות של איש דיגיטל.
מקובל לומר בעולם היזמות שליוזמה צריך 3 רגליים שיהיו בו שותף טכנולוגי, ושותף שיווקי, אבל:
האיש הטכנולוגי הוא בסך הכל קבלן ביצוע.
התכוונתי מישהו שמתמצא בעולם של הסטארטאפים והדיגיטל כדי לראות את הסגנון ילך.
לדוגמא אני במקצועי עובדת בהייטק וחיה ונושמת חדשנות ויוזמות טכנולוגיות.
אם מישהו יבוא ויגיד לי איזה רעיון מסובך שיש לו שלדעתו זה הסטארטאפ הבא יש מצב שאני אגיד לו שהוא בכלל לא מבין איך עובד העולם הדיגיטלי בעידן הנוכחי... (כמובן תלוי ברעיון ).
אנשים שלא חיים בזה לא מבינים למה סנאפצ'אט נהיתה להיט, למה אינסטגרם כל כך פופולרית, וכו'.
כבר ראיתי אנשים שהיו בטוחים שכתבו את התוכנה הכי ואוו בעולם ואז כשפותחים רואים איזה ממשק איטי ומיושן עם רעיון הזוי שלא מסונכרן לחלוטין עם הטרנדים העולמיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה