קורונה יש לי שאלה מאוד מטרידה! לאיפה הסגר מוביל אותנו??????

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה! לאיפה הסגר מוביל אותנו??????
קודם 4 נתונים שהם ברורים
הנחה א' הנגיף התפשט בארץ על ידי עשרות אנשים אם לא פחות?
הנחה ב' אין אפשרות לבדוק את כולם.
הנחה ג' יש נשאים שאין להם בכלל ספטומים של קורונה.
הנחה ד' הבדיקה לא יכולה למצוא מי שרק נשא? [לא ידוע לי אבל כך הבנתי]

עכשיו נניח שיעשו הסגר 3 שבועות אפילו חודש!
אם יש כמה עשרות נשאים שאין להם ספטומים או שהיו להם קלים
אותו נשא יחזור להסתובב בין כולם לאחר סיום הסגר או חלקו או לחילופין ידביק משהו מבני משפחתו ביום האחרון של הסגר וההוא יפיץ הלאה,
ומכאן, חזרנו שוב לנקודת ההתחלה של עשרות חולים שמפיצים שוב לכל הארץ ושוב סגר וחוזר חלילה ח"ו.
חשוב להדגיש!! אין בדברים אלו חס ושלום זלזול בתועלת הסגר להפחתת ההפצה!!!!
אך מה שלא מובן, איך אפשר למגר באופן שהיה יותר טוב מנקודת ההתחלה, של עשרות חולים שהפיצו את הקורונה לכל המדינה חזרה!!
אבינו מלכינו מנע מגיפה מנחלתך.

• הוסף לסימניות
הוירוס דוגר אצל נשאים רק למשך שבועיים, לאחריו, או שמתגלים אצלו תסמינים של הקורונה, והוא מבין לבד שלא לצאת, או שהוא עוזב אותו.

• הוסף לסימניות
חוצמזה האופציה שידבקו מהוירוס דווקא ביום אחרון של הבידוד לא מתקבלת על הדעת כל כך... כולם באותו בית, תוך שעה, כל וירוס שהיה על אחד מבני הבית עובר לכולם... (אלא אם כן הם ממש בחדרים נפרדים ומקפידים על הפרדה מלאה ואז, לא מסתבר שדווקא ביום האחרון הם יפסיקו את זה....)

• הוסף לסימניות
השאלה בעיניה עומדת כי נניח ועושים סגר חודש.
ונשא (ללא תסמינים)ידביק בן משפחה רק בעוד שבועיים ..וההוא ידביק את אחותו רק בעוד שבועיים וחוזר חלילה..אז לא יעזור שום דבר למגר אותו..
מה עוד שלא מוכח שאי אפשר לחלות פעמיים אז שלא יחזור במעגל למי שכבר חלה בבית והבריא וכו..
כמובן שצריך סגר כדי שחלילה לא תיהיה הדבקה המונית ומערכות הבריאות יקרסו חו..
רק תפילות ומקסימום השתדלות.בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
זה מענין מאוד כל תהליך הדגירה בגוף וההשלכות השונות של הנגיף
שמעתי על מישהו שהיה אמור לצאת מבידוד אתמול, ובמוצ''ש קיבל חום ושיעול ונבדק ונמצא חיובי
כלומר שבועיים היה בבידוד ולא חש בדבר וביומים האחרונים התהפכה הקערה!
מדהים גם להיווכח כיצד ההשפעות של הנגיף שונות זה מזה, האחד קורס מהנגיף ל''ע, והשני מחלים ללא נדנוד עפעף, מול כל הסרטונים המזעזעים מארה''ב ומספר המתים שמתעדכן ללא הרף, אני מכיר 3 שנדבקו, אחד כבר החלים לגמרי ועוד שנים שעדיין עם הנגיף ששוהים בביתם, וכולם מדווחים על שפעת רגילה, חום צינון וזהו
נגיף מוזר יש לומר, בשוך המגפה עוד רבות יעסקו בו בעולם הרפואה ובמעבדות

• הוסף לסימניות
השאלה בעיניה עומדת
כמובן שצריך סגר כדי שחלילה לא תיהיה הדבקה המונית ומערכות הבריאות יקרסו חו..
הנה, ענית על השאלה.
השאיפה העיקרית היא לשטח את העקומה.
היינו, לגרום לכך שהחולים יתפרסו על פני זמן רב יותר ויהיה ניתן להתמודד עם זה.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהשאלה היא שאלה חזקה.
כנראה שהתשובה היא משולבת,
קודם כל להפריד בין אלו שכבר יש להם
שלב שני כשיתחילו לשחרר לא ישחררו ביום אחד את כל ההגבלות
הרבה הגבלות ישארו בתוקף, אבל ישחררו את המשק
עדיין נצטרך לאמץ לנו תרבות של שמירת מרחק
והיא תגרום לאלו שכבר נשאים ולא יודעים אפילו, שלא יעבירו הלאה

• הוסף לסימניות
זה מענין מאוד כל תהליך הדגירה בגוף וההשלכות השונות של הנגיף
שמעתי על מישהו שהיה אמור לצאת מבידוד אתמול, ובמוצ''ש קיבל חום ושיעול ונבדק ונמצא חיובי
כלומר שבועיים היה בבידוד ולא חש בדבר וביומים האחרונים התהפכה הקערה!
מדהים גם להיווכח כיצד ההשפעות של הנגיף שונות זה מזה, האחד קורס מהנגיף ל''ע, והשני מחלים ללא נדנוד עפעף, מול כל הסרטונים המזעזעים מארה''ב ומספר המתים שמתעדכן ללא הרף, אני מכיר 3 שנדבקו, אחד כבר החלים לגמרי ועוד שנים שעדיין עם הנגיף ששוהים בביתם, וכולם מדווחים על שפעת רגילה, חום צינון וזהו
נגיף מוזר יש לומר, בשוך המגפה עוד רבות יעסקו בו בעולם הרפואה ובמעבדות
גם אני מכירה משהו שהיה בבידוד כמעט שבועיים וביום האחרון זה התפרץ לו מאד חזק והוא מאושפז בבית חולים.

• הוסף לסימניות
הקטע המוזר הוא שבסין, אחרי כל התקנות המחמירות שהיו להם, עכשיו קיבלתי הסרטה שרואים שממש הכל כבר משוחרר וחזרו לחיים כרגיל...
אז אולי שווה קצת הסגר, בשביל שבסוף כל הבלאגן יסתיים מהר יותר ועם פחות קורבנות...

• הוסף לסימניות
לפי הבנתי מחכים לעזות סגר בזמן שיוכלו באמת לבדוק את כולם
היינו כשיגיעו ל30000 בדיקות ליום כל בן אדם עם החשש הכי קטן ייבדק ואז כן יוכלו למנוע את התרחישים המדוברים

• הוסף לסימניות
בוירוסים הוכח שהזמן עושה את שלו, הטבע במשך הזמן גורם (בהפעלה ישירה מהשמיים כמובן) להתחסנות אצל בני האדם,
ובדיוק כפי שארע עם הרבה וירוסים שבסוף נעלמו בדיוק כפי שהגיעו ולא חזרו לעולם...
מה שחשוב הוא להשתדל לכמה שפחות מתים בזמן שהוא משתולל - כככל שפחות ידבקו בנגיף יהיה אפשר להנשים ולהגיש טיפול הולם ,
ברגע שיש המון ביחס ליכולת של הטיפול בבתי החולים- מאבדים שליטה- ולזה לא רוצים להגיע.
איך בדיוק זה ייגמר- הקב''ה יסדר את הטבע- תשאירו את זה בשבילו....

• הוסף לסימניות
אחרי סגר מוחלט, לענ'ד צריך. להשאיר בסבר נוסף את בני המשפחה ששהו עם החולים באותו בית, ואז סוף סוף נוכל לצאת. לחופשי בע'ה

• הוסף לסימניות
הכל נכון.
אבל אם מוסכם שאנו לא יכולים לשלול נשאים לאחר הסגר
אנו שוב חוזרים לנקודת ההתחלה!
ומה עשינו!

• הוסף לסימניות
וואו, השאלה הזו מנקרת לי כבר שבועות!
תודה שהעלית אותה.
אני מבינה את כל הנושא של השטחת העקומה, אבל מה אחר כך?? איך זה אמור להסתיים בלי התפרצות מחדש?

• הוסף לסימניות
גם אני מכירה משהו שהיה בבידוד כמעט שבועיים וביום האחרון זה התפרץ לו מאד חזק והוא מאושפז בבית חולים.
אתמול גילו חולה קורונה שביום ה-12 לבידוד הוא לא חש בטוב. לקחו דגימה גם מאישתו ושניהן חיוביים. מה שמפתיע שהאישה עדין לא חשה תסמינים (למרות ששהתה איתו בבידוד מהתחלה). הווי אומר שאם הבעל לא היה מפתח תסמינים היא היתה יוצאת מבידוד, מסתובבת ומדביקה את הסובבים....
למה לא לוקחים דגימות לכל אחד שיוצא מבידוד?

• הוסף לסימניות
לכאורה
לאחר מכן יחייבו את כולם ללכת עם מסכות על הפה-אף
כך שגם הנשאים [שלא יודעים על כך] לא ידביקו את השאר
מה שברור שעוד יקח זמן רב עד שנראה שוב חתונות המוניות של מאות איש

• הוסף לסימניות
אתמול גילו חולה קורונה שביום ה-12 לבידוד הוא לא חש בטוב. לקחו דגימה גם מאישתו ושניהן חיוביים. מה שמפתיע שהאישה עדין לא חשה תסמינים (למרות ששהתה איתו בבידוד מהתחלה). הווי אומר שאם הבעל לא היה מפתח תסמינים היא היתה יוצאת מבידוד, מסתובבת ומדביקה את הסובבים....
יש גבול לכמות הבדיקות שאפשר לבצע...
גם לכאלו עם תסמינים ברורים לא ממהרים לבצע בדיקה.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהיא נדבקה ממנו רק בימים האחרונים... ובשביל זה עושים בידוד, לבדוק אם אחד מהם חולה בקורונה, וברגע שהתברר שהוא חולה, היא צריכה להשאר בבידוד עד שיעברו שבועיים מהיום האחרון שהיא שהתה איתו.
היו חולי קורונה שכבר השתחררו מהבית חולים, אבל אלו שהיו איתם, עדיין שהו בבידוד.
כרגע עדיין אי אפשר לעשות עשרות אלפי בדיקות ביום, ברגע שזה יתאפשר, בהחלט יעשו.

• הוסף לסימניות
אני מבינה את כל הנושא של השטחת העקומה, אבל מה אחר כך?? איך זה אמור להסתיים בלי התפרצות מחדש?
מקווים שכבר יפתחו חיסון נגד הוירוס, או ימצאו טיפול יעיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה