יש לי שאלות אשמח לעזרה

• פותח הנושא riri
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
1-אתם בטח מכירים את התמונות חתונה הפופלוריות שיש אור מאחורי החתן והכלה ..
שמאיר אותם במין אור אחורי כזה ..במה בדיוק משתמשים שם ? איזה אור ?
2-אני המון זמן לא התעסקתי עם תאורה מעשית , ז"א אני לא עוסקת בזה כרגע כמקצוע ולכן אני עושה הכול באור טבעי
איך מתחילים ללמוד את כל הטכניקות של התאורה ? לא הכול .ברור שזה ידע עצום
אבל מהבסיס ומעלה
כמובן שלמדתי את הבסיס ,למדתי בפרוג (ועברה כמעט שנה ,ולא נגעתי בכלל בקטע של התאורה של הסטודיו זו גם הסיבה שאני שואלת)
3-מה שיטות הפוקוס המומלצות בד"כ ? ז"א אילו טכניקות מיוחדות יש בצילומי פוקוס ?
למשל יש תמונות של פנים שרק הראש ברור ,וכל המסביב מטוששט בצורה רכה
חוץ מפוקוס יש עוד טכניקות ?
ואחרונה :)
באיזה שלב כדאי לי להתחיל לקנות תאורה לסטודיו ,שאני אוכל לתרגל ? שלא יהיה לי אח"כ סתם זריקה לפח
ואם כן אז איזה ציוד אתם ממליצים לקנות . ( מה שיש לי זה פלאש 1 וחצובה ברור שזה לא מספיק )
בתור התחלה ? ז"א באיכות נורמאלית שאוכל לתרגל איתה על ילדים וכו'?

תודה ומקווה שהבהרתי את השאלות שלי

• הוסף לסימניות
1. פלאש או לד.
2. כמו כל דבר. ידע תאורטי והתנסות פרקטית בשטח .
3. עומק השדה משתנה לפי התוצאה הרצויה. אין מתכון אחיד.
4. לצילומי חוץ? גודוקס V850.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1559353:
1. פלאש או לד.

לשאלות נוספות הקש 5.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1559353:
1. פלאש או לד.

כל התשובות נכונות
א"א להתנסות ולהתקדם בלי ציוד ורק אחרי זמן תוכלי לדעת אם זה היה כדאי
לגבי 2 זה לא קשור לפוקוס זה קשור לעומק שדה רדוד

• הוסף לסימניות
לפי שאלותייך נראה שאת צריכה קצת לחפור, לקרוא חומר להתנסות וכו' הרבה לפני שאת קונה ציוד סטודיו
אלו שאלות על הבסיס של הבסיס בצילום

• הוסף לסימניות
לא אני יודעת טוב מאוד את כל הדברים הנ"ל ואני גם ב"ה מצלמת מעולה
פשוט יש דברים קטנים שלא מובנים ..שנשמע שמהם אני לא מבינה את היסודות של הצילום

• הוסף לסימניות
לפי השאלות את צריכה לעשות קורס נוסף לרענון...
אני למדתי בפרוג כבר לפני 3 שנים, והשאלות שלך הן מאד בסיסיות.
(אומרת בלי קנטרנות, אל תפלו עלי..)
ועכשיו לתשובות שלי:
1. פלאש.
2. בעקירון למדת את הכל בפרוג, אם את מרגישה שאת לא יודעת מספיק קחי משהי או מישהו שעושים שיעורים פרטיים - הם בטוח ישמחו ללמד. (דוד דנברג, מרגלית ויסברג, רחלי ניימן)
3. את הפוקוס בצילומים אנחנו ממקמים בעיניים.
4. בשלב שאת רוצה לפתוח סטודיו - את רוכשת פלאשים, מתנסה על שכנים/אחים/ילדים וכו' ואז כשאת מקבלת תגובות חיוביות מצלמות או צלמים אחרים, אפשר להתחיל לקבל לקוחות. לגבי כמות: תלוי איך ומה את מצלמת.. אם את רוצה לשרוף רקע - את צריכה 2 אחוריים ואחד לחשיפה קידמית.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לאחר שהחלטת להמשיך ולהתקדם, תעשי מאמץ להעזר בחברותיך - ללימוד צילום, כדי להשתמש בציוד שלהם.

לא מומלץ להתחיל לבצע רכישות, לפני שתתחילי להכניס הכנסה משמעותית, שתאפשר לך לרכוש ציוד מההכנסות, וללא לקיחת הלוואות וכו'.
הרווח יהיה, שלא תסכני את העתיד של העסק ולא תזרקי כסף לפח, כמו שכתבת למעלה.

• הוסף לסימניות
אתן צודקות בזה שהשאלות שלי באמת נשמעות כמו של מתחילה אבל זה לא באמת ככה
באמת לא מתוך התגוננות
פשוט בתאורה מעשית לא נגעתי בכלל למעלה משנה ..אז אני לא בטוחה בשום דבר ואלו פרטים קטנים לכן אני שואלת..בכל מקרה תודה לקחתי לתשומת ליבי את התשובות שלכן

• הוסף לסימניות
אני חושבת שחבל שלא נגעת בזה כ"כ הרבה זמן ואם את רוצה לא להחליד לגמרי אז תתחילי אתמול..

ועוד משהו-
בפרוג איציק חופר כ"כ הרבה על תאורה ממש בלי סוף!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה