יש לי מיקסר של דאבו לפסח
הוא מיקסר קטן ומאד מרוצה!!!
מקציף בשניה, ומרקם עדין
ולא עף לך קמח ובצק לכל הכיוונים?יש לי מיקסר דאבו כמעט שנה. ואני מאוכזבת בגדול!
בתיאוריה - הוא יכול ללוש בצק של 5 ק"ג [3 ק"ג קמח]. יכול, אבל זהו שזה רק בתיאוריה. הקערה מסתובבת אבל וו הלישה עומד והבצק לא זז!
ניסיתי בצק של 1 ק"ג קמח. ניסיתי של קילו וחצי. ניסיתי של 2, 2.5 ו 3. הכל אותו הדבר.
את צריכה המון 'לעזור' למיקסר לסובב את הבצק בתוך הקערה, אחרת הקערה מסתובבת והבצק עומד על מקומו ולא נילוש.
בנוסף, כשאת לשה בצק של 2.5 ק"ג קמח - הוא מעיף המון קמח בכל הסביבה. [אם אמצא תמונה של המיקסר בפעולה - אעלה לך]
אני כל כך מצטערת שקניתי את המיקסר אחרי קריאת המלצות בטוקבקים. מסתבר שהרוב כנראה טוקבקים בתשלום...
הסרטתי פעם איך זה נראה בזמן לישה.
שאלתי חברה שיש לה גם את אותו המיקסר - וזה נראה אצלה אותו הדבר. קערה מסתובבת, בצק שלא זז, ואשה שצריכה לעזור למיקסר ללוש את הבצק.
לאחרונה שמתי לב, שאם אני מכניסה את כל הנוזלים בהתחלה, יחד עם שאר החומרים, ומערבבת, ורק אחרי הערבוב מוסיפה את הקמח בבת-אחת, ומתחילה ללוש מבלי להוסיף שום דבר אחרי שמוסיפים את הקמח, אני צריכה לעזור פחות למיקסר. רק כמה 'דחיפות' של הבצק [במקום עזרה צמודה כל זמן הלישה]
אני יודעת שיש כאלו שכן ממליצים, אולי הם שילמו בנוסף למחיר היקר - עוד 200 ש"ח להדרכה של נציגה שמגיעה אלייך הביתה ומדריכה אותך איך ללוש בצק.
אני אישית ויתרתי על התענוג הזה, היות ולא התכוננו כלכלית לזה. גם ככה המחיר של המיקסר היה באיזור ה 5 אלף. ולא נראה לנו מוצדק להוסיף עוד 200 ש"ח בשביל לדעת להשתמש במוצר.
השקיעו במנוע חזק, ובקערת נירוסטה יציבה - לא יכלו לוודא שכל אחד יוכל להשתמש במוצר - מבלי לעבור הדרכה אישית??
[היה לי לפני כן מיקסר בוש, כמה ששנאתי אותו שהחלקים שלו שבירים, ואני צריכה לעמוד ולהחזיק את המכסה בזמן הלישה, אחרת הוא העיף את הבצק לכל עבר. עדיין - הוא לש את הבצק כמו שצריך, והבצק יצא מעולה!]
יש לי את הדאבו ג''כ כשנה
לקח זמן ודמעות ללמוד אותו
אבל היום אני עושה הפרשת חלה כל שבוע ב''ה
ואפשר לומר שבכיף כמעט לגמרי
יש לי עוד מה ללמוד
אבל אני ממש לא מצטערת על הרכישה
היה לי קודם קנווד שהלך לתיקון פעם בחודש.....
שאלת את זה על הבוש או על הדאבו?ולא עף לך קמח ובצק לכל הכיוונים?
ולא מצטבר הרבה בצק מתחת לזרוע בלי לזוז?
כן וכן!ולא עף לך קמח ובצק לכל הכיוונים?
ולא מצטבר הרבה בצק מתחת לזרוע בלי לזוז?
כן וכן!
צירפתי תמונה שתראי את האיזור אחרי לישה בדאבו
ואם תרצו, יש לי גם הסרטות איך צריך 'לעזור' למיקסר ללוש. אחרת הבצק עומד מבלי לזוז.
שאלתי על הדאבו
אצלי כשניסתי ללוש כמות של 3 קילו בבת אחת
אי אפשר היה לתאר את המהומה שנוצרה
ועד שאת משתלטת על המיקסר כבר הכל נוזל ומטונף מסביב.
זה היה הקטע הטראומטי אצלי.
הפתרון לבעיה שהיא כתבה זה 2 דברים:
1. תמיד כשיש נוזל הבצק לא יזוז עד שהנוזל יספג
ולכן כשמוסיפים מים או שמן צריך ללוש הרבה זמן (יש שם טיימר של 12 דק')
ולאט לאט זה נספג והבצק נילוש.
2. צריך להפעיל כמה פעמים בהפוגות של 5 דק' מנוחה. הבצק תופח קצת ומתרכך
ובלישה הסופית הוא נהיה בצק כמו בסיפורי מופת
שלוקחים רצועה ומתחים עד שהיא נהיית שקופה ולא נקרעת...
(טוב לא נגזים אבל יוצא לי בצק חלומי!! ב''ה)
3. יתכן שהבעיה במתכון או בסדר הכנסת החומרים.
עדיין לא פתרתי אצלי לגמרי את ענין הלישה הראשונית
שהכל עף לכל הכיוונים
כבר יש פתרון חלקי ודי טוב - למי שמכירה, אני לא מחברת את וו הלישה לזרוע
אלא נותנת לקערה להסתובב חופשי
קודם כל היבשים
ואז בבת אחת כל הנוזלים והשמרים המותססים
ובזהירות ולישה טיפין טיפין זה הולך טוב
אבל אשמח ללמוד עוד מבעלות הנסיון
זה אומר שחצי שעה לוקח לך רק להכין בצק?
אכן כן
המתכון המפורסם של אביגיל מייזליק כמדומני
היא ממליצה ללוש ככה בכל מקרה ובלי קשר לאיזה מיקסר יש לך
רק כשזה בקנווד ועוד עושים חצי כמות אז זה הופך לשעה וחצי............
לי יש מייג'ור כבר 9 שנים ואני מרוצה עד הגג. אכן האידיאלי זה להכין בצק מקילו-קילו ורבע אבל יצא לי כבר כשמיהרתי להכין גם משני קילו ורבע-הייתי צריכה קצת לעזור לו בתחילת הלישה וזהו.בוש, או קנווד?
ואם כבר קנווד אז האם משתלם לקחת את היקר יותר (נראה לי קוראים לזה מייג'ור)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //