התייעצות יש לך ניסיון חיים? אשמח לעצתך

• הוסף לסימניות
למה שיפוטיות?
היא מציעה, לא קובעת.
פשוט מאוד
כפי שהכותבת בעצמה העידה, היא לא ביקשה לשמוע 'הצעות ייעול', ולא רעיונות מכל סוג שהוא.
היא רצתה בסה"כ להתחזק, לשאוב כוחות, ולהתמודד בצורה טובה יותר.
בן אדם לא משתף סיפור כואב כדי שניתן לו עצות.
הוא כן משתף כדי שנכיל אותו, נבין אותו, נכאב אתו, ונתחזק ביחד.
אגב, גם אם זה באחד על אחד, אבל בפרט כשזה בפורום ציבורי.

והאמת היא שהיא חשבה הרי על כל הרעיונות האלו לבד, נכון?! היא לא מטומטמת...
לא חידשתם לה פה את אמריקה עם הרעיונות של תעסוקה וכו'
ולמה בכל זאת היא שיתפה...?

זה הכל.
מקווה שהובנתי.
כך או כך, זו לא מטרת האשכול...

• הוסף לסימניות
בס"ד

במורה יקרה, משתתפת בכאבך ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם!

רק רוצה לשתף אותך מניסיוני- אין תפילה ששבה ריקם!!!

גם אני המתנתי שנים לא מעטות לישועה, וכל הזמן הרגשתי שכביכול תפילותי אינן נענות.
בכיתי, והתפללתי, וזעקתי, והתחזקתי, אבל בלב הרגשתי שאף אחד לא שומע.
הרגשתי שאני תקועה מחוץ לדלת, דופקת, בועטת, שורטת, צועקת - ואף אחד לא פותח...
היתה לי תחושת בדידות איומה, ויאוש, ותסכול, ושחיקה, וכל מה שאת מתארת...

אבל מה שלא ידעתי זה, שבזמן שאני המתנתי שם בפנים, כאובה ונטושה,
בזמן הזה ממש, טרחו ועמלו להכין עבורי את השביל שמעבר לדלת...
בזמן שאני חיכיתי והמתנתי, בינתיים שם בחוץ סללו, ורצפו, וניקו וצבעו...
ועדיין לא באתי.
אז שתלו פרחים, וספסלים, וסככות לנוי.
ועדיין לא באתי.
אז הקימו דוכנים של מיני מתיקה ועוד קישוטים ושלטים....
ועדיין לא באתי.
אז המשיכו לסלול את השביל הלאה והלאה, וגם שם קישטו וסדרו...
ואני לא ידעתי.
ואז, ביום אחד בהיר, נפתחה הדלת. ואני יצאתי אל כל הטוב הזה.

ועד היום, שנים רבות אחר כך, אני עוד פוגשת מדי פעם את הפרחים ההם,
ומגלה בצידי הדרך שלי במפתיע פה ספסל, ושם סככה, ואני יודעת שזה בטוח מאז.
היום אין לי את הזמן, ואת הפניות, ואת שברון הלב להתפלל כמו אז.
וברור לי שדברים טובים שקורים לי היום, הוכנו עבורי מאז...
הם נוצרו על ידי התפילות ההן, המיואשות, המתוסכלות, הבודדות, מחוץ לדלת.
וזה היה כדאי.

אז היום כשאת מתפללת, אל תחשבי רק על השידוך, או על העבודה...
תזכרי שהתפילות שלך יוצרות עבורך מציאות לכל החיים.
תתפללי על השידוכים של הילדים, על המשכנתא לשיפוץ, על כאבי הברכיים לעת זקנה...
ותאמיני שכל הטוב הזה ממתין לך. הוא ממש שם בחוץ, מעבר לדלת.
קרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראוהו באמת.

בשורות טובות בקרוב!!!
וואו!

וזה כ"כ נכון.
כי התפילות שלנו לא בהכרח שהם פותחים את השער הקרוב אלינו, כלומר הישועה שלה אנו מצפים.
בחז"ל כתוב שהתפילה פועלות הרבה לדורות הבאים ואין תפילה ששבה ריקם!!
ואם לא פעל לנו אז השי"ת שומר את התפילות קרוב אליו כדי שיוכל להשפיע אותם עלינו בזמן שנצטרך ואולי לא נדע אפי' שהוצרכנו לישועה.

בסליחות של הספרדים אומרים "רחמנא קבל צלותין ובעותין בעידן עקתין" פירוש - מבקשים מה' שיקבל את תפילתינו עתה בעת אמירת הסליחות שהוא זמן עת רצון ושערי שמים פתוחים, שאם חלילה יבואו ימים שאינם רצויים וזמנים קשים, תקבל תפילתינו עכשיו ותשמור אותם לעתות צרה ומצוקה ותרחם עלינו.

כתבו גם לעיל, שלא כדאי להכריח כביכול את השי"ת להביא לנו הישועה כי מי בן אנוש יודע מה באמת טוב עבורו.
ונזכרתי במעשה אמיתי שהיה עם הצדיק 'בבא סאלי' זיע"א באחד שהפציר בו חזור ושוב שיבטיחו שיזכה לבנים, כך כל תקופה במשך שנים.. פעם אחת אמר לגבאי שלו (או לאחד מהרבנים שהיה שם) הוא כ"כ רוצה ואני יודע שזה לא טוב עבורו. אמר בכ"ז הרב ישמח אותנו, המצב בבית קשה וכו' וברכו.
האשה הרתה, ואחר הלידה הילד נפטר והסתבכו שם הענינים..

ומענין לענין - עדותי נאמנה שבעת ביקורי אצל נכדו כ"ק אדמו"ר ר' דוד אביחצירא שליט"א מנהריה. ניגש אליו אברך באמור לו "אשתי עלתה מארגנטינה והיא ממש לא מוצאת את עצמה כאן, בלי חברות, משפחה, השפה ממש קשה לה, אנחנו רוצים לחזור לארגנטינה ומבקשים את ברכת הרב"

הרב הסתכל עליו רגע ואמר "לא!! אתם נשארים בארץ ולא יוצאים מכאן"
אבל הרב חייה אינם חיים, קשה לה, היא מוכרחת וכו' ניסה 'לשכנע את הרב' להסכים להם.. והרב בשלו..
כשהרב ראה שהוא לא מרפה, אמר לו "טוב תסעו וזה על אחריותכם, אין לי חלק בזה".

ההוא נבהל שרק רוצה את הברכה.
אמר לו, לא!
מקווה בשבילו שלא נסע

רואים מכאן (ויש עוד עובדות לרוב..) שלא כל ישועה שנראית בעיננו כטובה בזמן הזה היא באמת טובה עבורינו כעת.
זה קשה לשמוע.. ומי לא מתמודד, שה' ירחם!
אבל זו האמת!

ובתהלים כתוב "המכסה שמים בעבים המכין לארץ מטר". ופירשו, גם כשיש עבים בשמים, עננים שחורים מכסים את השמש היפה והמאירה, הכל לא זורם ויום נאכ'ס כזה.. תדעי לך ש'המכין לארץ מטר' תכף ירד מטר על הארץ והשפע ימלא את כל ישותך ועצמותך עד שיבלו שפתותיך מלומר די.

ואז ידוע תדעי שה' יתברך הכין לך חבילה טובה ומכופלת עליך ועל כל הדורות אחרייך בישועה גדולה.

אמן כן יהי רצון!

• הוסף לסימניות
ניתן להשיג את הספרים
בירושלים הקבלן 67/8 מכון המאור
בני ברק רבי יהושע 7 משפחת יאמניק 0533131700
ובחנויות הספרים המובחרות;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה