---יש לך פיסת מידע ??? -----

• הוסף לסימניות
על יהודים בכפרים של רוסיה בזמנו של הבעש''ט הק'
אני אשמח מאוד לכל פיסת תצלום/ איור על התקופה ההיא
סגנון לבוש של פשוטי העם והרבנים, סגנון בניה, איך נראה היה בית כנסת בימים ההם פנים/חוץ
וכל פיסת מידע נוספת יכולה להועיל!!!
תודה תודה תודה!

• הוסף לסימניות
יש קומיקס מטורףףףףףףףףף של אברהם זמורה על הבש"ט אולי זה יעזור....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם את מסתמכת על ספרים אז יש ב"מחניים" כמה על התקופה הזו.
השאלה אם אפשר להסתמך על זה.

• הוסף לסימניות
נראה לי שנפלאות הבעל שם טוב הוא לא של זמורה... בכל זאת הספר שלו מאוד יפה.
כוונתי שהוא צייר אותו.
נראה לי שהסופר זה אברהם אוחיון או משו כזה, לא?
ואכן, הציורים שם ממש יפים ומן הסתם גם מדוייקים.

• הוסף לסימניות
כוונתי שהוא צייר אותו.
נראה לי שהסופר זה אברהם אוחיון או משו כזה, לא?
ואכן, הציורים שם ממש יפים ומן הסתם גם מדוייקים.
הכל מובן אבל זמורה אייר את : "סיפורי הבעל שם טוב." "נפלאות הבעל שם טוב ותלמידיו נכתב וצוייר ע"י מישהו אחר. אגב, סיפור קטן... הספר ההוא צוייר כשהבן אדם היה בן 17...

• הוסף לסימניות
חוץ מהספר
יש למישהו מידע?

• הוסף לסימניות
הכל מובן אבל זמורה אייר את : "סיפורי הבעל שם טוב." "נפלאות הבעל שם טוב ותלמידיו נכתב וצוייר ע"י מישהו אחר. אגב, סיפור קטן... הספר ההוא צוייר כשהבן אדם היה בן 17...
דיי לא נכון! זכור לי שיש שם ציורים ממש יפים! יש לכם אולי כמה להעלות שנוכל לראות? לא ראיתי בתיק עבודות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה