יש לכם טיפים להפוך שיעורי נגינה לכייפים בשלבים מתקדמים?

• הוסף לסימניות
שלום,
מי מביניכם שלימד שיעורי נגינה באורגנית (וכנראה בעוד כלים) בטח מכיר את ההרגשה של החוויה והכיף הטבעי בהתחלה, כשלומדים מושגים חדשים, מצליחים מנגנים כמה שירים...
ואז. אז מגיע level 2 שבו צריך להשקיע, להתאמן יותר שעות, ופחות רואים את התוצאה הנהדרת מיד, לוקח זמן...

אני מלמדת ילדים שיעורי אורגן בדרך חווייתית, מקנה את המושגים בדרך של דימויים, כרטיסיות, הפעלות, משחקים ודפי תרגול מעניינים, כדי שיהיה כיף בהתחלה. וזה אכן עובד. הגעתי עם חלק מהתלמידים לשלב שבו לומדים מגוון אקורדים, במולים ודיאזים, מנעד גדול יחסית של תווים. מה שצריך כאן זה פשוט להתאמן הרבה. אבל אני כבר לא יודעת איך לשלב את ההנאה כמו שאני אוהבת. יש לציין שאני משתדלת לתת שירים מוכרים ואהובים. אני משתדלת לתת המון חיזוקים ושבחים גם כלפיהם וגם כלפי ההורים. לצערי אין לי עוד מספיק תלמידים בשביל לערוך קונצרט, שללא ספק יכול לדרבן בהחלט. התלמידה שלי (כיתה ה) לא הגיעה בשבוע האחרון וכששאלתי אותה היא פשוט ענתה: "אני לא יודעת מתי אני יכולה, יש לי בבי"ס הרבה "שיעורים" כיפיים שאני רוצה ללכת אליהם והם פעמיים בשבוע..."

אז.. אם למישהו מכם יש רעיון איך אפשר "לכייף" ;) קצת יותר את האימונים והתרגולים של התווים והאקורדים, אני אודה לו מאוד...

בתודה, מיכל:)

• הוסף לסימניות
האמת היא, שמנסיון - הקונצרט הוא באמת אחד הדברים המדרבנים.
גם אם יש לך מעט תלמידים, אפשר בהחלט לעשות משהו בפורמט קטן, משפחתי יותר,
אפשר גם שאחת הבנות תארח את הקונצרט...

ניתן ליצור קטעי נגינה משותפים,

- לא רק סולו, אפשר ליצור עיבוד לקבוצות או לדואטים/טריו.
- אפשר להוסיף נגנית מבחוץ, על כלי מענין אחר כמו-חליל צד, כינור וכו'.
- לעשות את הקונצרט עם הרבה רוח מסביב, כמו: תיקיה מיוחדת, נייר מיוחד, הזמנות וכדו'.

מנסיון העבר - זה פשוט עובד!

• הוסף לסימניות
את יכולה לנסות להביא אותה לנגינה בציבור גם לא דרך קונצרט, כמו בכיתה בהזדמנויות שונות וכד', כך יהיה לה דרבון להתאמן.
אפשרות נוספת היא ליצור איתה דיסק של יצירות שלה, וכל שיר מושלם להקליט ואח"כ לצרוב הכל ביחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה