יש לכם קרובי משפחה של ילדי תימן? רוצים להעשיר את הידע שלכם בעניין?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pnina912100;2368328:
זה סיפור כל כך מוזר,
בשביל כסף המדינה גנבה ילדים ומכרה אותם{?
ואיך ההורים המאמצים או הילדים המאומצים לא עלו על זה{? הרי זה לא סוד כל העלמת ילדי תימן, כתבו פה למעלה שהם נמסרו להורים יהודיים, לא מאמינה שאין אפילו הורה או ילד אחד שלא חשב על המשפחה המסכנה שעד היום מייחלת לראות את האבודים שלה.

קודם כל, שבזמנו 5000 דולר היה שווה סכום אדיר. כתבו שזה משהו כמו 5 מיליון, אבל אני לא בטוחה שעד כדי כך. בכל מקרה, מדובר בהרבה מאווווד כסף!
חוץ מזה, זה הדבר היחיד במדינה כאן שנעשה בשביל כסף?!
[סתם שאלה, יש לך מושג מה המטרה של נשות הכותל? ועוד ועוד כמה 'בעיות' כאן במדינה...]
לגבי הילדים עצמם - יש הרבה ילדים מאומצים שלא רוצים לברר מיהם ההורים, כדי לא לטלטל את עולמם. לכי תדעי מה סיפרו להם - למה ההורים שלהם נטשו אותם?
סיפור עצוב מאוד!

• הוסף לסימניות
לכאורה נראה שהסיפור הזה יגווע ואנשים ילכו לעולמם בלי שידעו מה בדיוק קרה. זה מתסכל, אבל חשוב לזכור שהעולם עגול ויש יד שמסובבת את הכל מלמעלה. יש דין ויש דיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;2368404:
קודם כל, שבזמנו 5000 דולר היה שווה סכום אדיר. כתבו שזה משהו כמו 5 מיליון, אבל אני לא בטוחה שעד כדי כך. בכל מקרה, מדובר בהרבה מאווווד כסף!
חוץ מזה, זה הדבר היחיד במדינה כאן שנעשה בשביל כסף?!
[סתם שאלה, יש לך מושג מה המטרה של נשות הכותל? ועוד ועוד כמה 'בעיות' כאן במדינה...]
לגבי הילדים עצמם - יש הרבה ילדים מאומצים שלא רוצים לברר מיהם ההורים, כדי לא לטלטל את עולמם. לכי תדעי מה סיפרו להם - למה ההורים שלהם נטשו אותם?
סיפור עצוב מאוד!

תחשבו מעט קדימה...
הניתוק מילד הוא קריעה אחת מזעזעת מאד!!!!
אבל בנוסף על כך המחשבה של אם יהודיה שמי יודע היכן בנה מתגלגל... האם יודע את זהותו היהודית על משמעויותיה?
מחשבה של אם יהודיה שיתכן שיש לה צאצאים גויים / מתבוללים?
.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תהילהלוש;2368409:
תחשבו מעט קדימה...
הניתוק מילד הוא קריעה אחת מזעזעת מאד!!!!
אבל בנוסף על כך המחשבה של אם יהודיה שמי יודע היכן בנה מתגלגל... האם יודע את זהותו היהודית על משמעויותיה?
מחשבה של אם יהודיה שיתכן שיש לה צאצאים גויים / מתבוללים?
.....

נראה שלא. כל ה'צדיקים' מכרו אותם ליהודים בלבד, ככל הנראה.
הם בטח שכנעו את עצמם שככה יהיה לילדים טוב יותר כלכלית. או בכלל- שלא יהיו ציוניים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pnina912100;2368371:
אוקי, אנחנו תמימים.

ברור שטטיחו את זה, כי עשו מעשים נוראים וגם אני חושבת שלא יצא מזה משהו.

לא עניתם על מה ששאלתי.

עניתי שאכן מכרו את הילדים מתוך רשעות וגם בשביל כסף, אז המדינה היתה זקוקה לכל שקל בתקופת הצנע, ומעט כסף היה נחשב אז להרבה מאוד. וההורים לא הצליחו להחזיר לעצמם את הילדים בגלל הרוע הרשעות וההתנשאות של הממסד, והם היו תמימים וחלשים מידי, והוספתי שנראה שגם עכשיו לא ייצא מזה כלום, אם היה או עדיין יש נאיבי שחושב כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פנס בערפל;2368341:
צילומסך מתוך הקובץ.
ככה נראה טיוח ויחס מתנשא.

נורא ואיום אבל לא חדש, הרי הם הרגו את אחד מתומכי עוזי משולם כדי שיירד להם מהוורידים.
רק אין יראת אלוקים........ ה"י

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;2367852:
אותו ברגמן ניהל בתי אבות באמריקה, ושותפו היה משה טייטלבוים אז הרבי מסיגעט.

ה'ברך משה' מסאטמר?

• הוסף לסימניות
מעניין שכל המסמכים המעניינים באמת
מופיעים בתור
המסמך אינו זמין כעת.
הודעה הועברה למנהל האתר לטיפול.

או מועד חשיפה צפוי2037
מה זה אמור להגיד?

אם כבר מדברים על מקרים מזעזעים-
קראתי בספר "ילדי תימן מאשימים"
(ספר שהיה אסור להדפיסו בישראל והוברח מארה"ב)
עדות של בת 15 שעלתה ארצה עם שני תינוקות קטנים
כמובן שהתינוקות נלקחו ממנה מייד בטענה שהיא צעירה מדי
היא הופרדה גם מבעלה (!) ונשלחה לקיבוץ
שם החלה את החיים מחדש.

יש שם עוד עשרות עדויות על בנות שכבר היו מאורסות
(בתימן האירוסין והקידושין לא היו יחד, כמו בזמן הגמרא)
ונשלחו לקיבוצים ובתי ילדים בלי שמישהו ידאג באמת
להשלכות ההלכתיות החמורות של צעד שכזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנוחהלה;2368505:
מעניין שכל המסמכים המעניינים באמת
מופיעים בתור
המסמך אינו זמין כעת.
הודעה הועברה למנהל האתר לטיפול.

או מועד חשיפה צפוי2037
מה זה אמור להגיד?

אצלי הקישור ששמתי נפתח גם עכשיו. נראה לי שזה קשור לחסימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זורם;2368521:
איזה חסימה יש לכם?

נט פרי.
משום מה לא נראה לי שחשיפת מסמכים בשנת 2037
קשורה לחסימה שיש לי על המחשב.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנוחהלה;2368551:

נט פרי.
משום מה לא נראה לי שחשיפת מסמכים בשנת 2037
קשורה לחסימה שיש לי על המחשב.

נכון.
אבל ההודעה על "המסמך אינו זמין כעת.
הודעה הועברה למנהל האתר לטיפול."
כן קשורה לחסימה.

• הוסף לסימניות
תגובת נטפרי:
דוד ל.ט.
יש לכם שתי אפשרויות:
פתרון נקודתי: לפתוח את הקובץ הרצוי http://www.archives.gov.il/archives/#/Archive/0b07170684ee7d96/File/0b07170680828fb5
ישירות מפה: http://storage.archives.gov.il/Arch...les/0b07170680828fb5/00071706.81.D0.B1.A6.pdf
פתרון כללי: להכניס להגדרות הסינון ולסמן את האפשרות אל תתריע על שיבוש קבצים, אחרי הסימון יש לשמור את ההגדרות ע"י הלחצן שמורָָָָ למעלה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מדגם מתוך מאות

קבצים מצורפים

• Screenshot 2016-12-29 14.55.41.png
    KB 471.4 · צפיות: 33
  • Screenshot 2016-12-29 14.46.01.png
    KB 363.1 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
שימו לב לאטימות.

קבצים מצורפים

• Screenshot 2016-12-29 14.41.24.png
    KB 281.6 · צפיות: 28
  • Screenshot 2016-12-29 14.41.37(2).png
    KB 280.9 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
א. בהרבה מהמקרים ילדים מאושפזים שנה ואף יותר
ב. ברוב התיקים כתוב בשורת הסיכום הילד נשלח "הביתה"! [כך במקור, במרכאות, עם סימן קריאה ללא כתובת!]
ג. הרבה מהילדים מאושפזים או מועברים לבית החולים איתנים- מדובר בבית חולים פסיכיאטרי!!!
ד. אני מניחה שרוב האנשים שיפתחו את הארכיון לא ימצאו שם כלום, שום מידע מפליל. אני באופן אישי עוסקת שנים באיתור מידע ויש לי את הכלים למצוא ולעלות על דברים ספציפיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה