עזרה יש לכם קשרים במכללת מבחר? אז תיכנסו בבקשה!

• הוסף לסימניות
שלום לכל חברי הפורום,
יש לי בת משפחה מבית חילוני ששומרת איתי על קשר,
לפני כשנתיים התחילה להתחזק ממש
שומרת שבת, כשרות ואפילו מתלבשת בצניעות,
בשנה האחרונה היא נכנסה למדרשה דתית בת"א
ובמקביל נרשמה למכללת אריאל ללימודי קלינאות תקשורת.

עכשיו היא החליטה שהיא רוצה לעבור ללמוד במקום קרוב יותר למדרשה
כדי שלא תרד ברמה הרוחנית,
הבעיה היא שהיא לא מבינה כמה היא עלולה לרדת במידה ובאמת תלך ללמוד באונ' תל-אביב
ניסיתי לשדל אותה ללכת ללמוד במבחר,
נתתי לה לדבר עם חברה שלומדת שם - והיא אכן הסכימה
היא התקשרה למבחר אך לצערנו אמרו לה שאין מקום
הבנתי מחברה שלי ששומרים מקומות לבנות מסמינר חרדי.

לכן אני פונה אליכם,
כל מי שיש לו דרך לעזור,
לזרוק מילה בהנהלה
או אולי מישהו פה הוא חלק מההנהלה וקורא את זה עכשיו
זה ממש מצוה,
תחשבו מה יקרה לנערה שהיא מאוד רגישה ועדינה ושהאמונה שלה לא מספיק איתנה שתלך ללמוד
בתוך כל הזוהמה הזו
אני אפילו לא רוצה לחשוב מה יקרה
בבקשה
"כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא!"

• הוסף לסימניות
שלום לכל חברי הפורום,
יש לי בת משפחה מבית חילוני ששומרת איתי על קשר,
לפני כשנתיים התחילה להתחזק ממש
שומרת שבת, כשרות ואפילו מתלבשת בצניעות,
בשנה האחרונה היא נכנסה למדרשה דתית בת"א
ובמקביל נרשמה למכללת אריאל ללימודי קלינאות תקשורת.

עכשיו היא החליטה שהיא רוצה לעבור ללמוד במקום קרוב יותר למדרשה
כדי שלא תרד ברמה הרוחנית,
הבעיה היא שהיא לא מבינה כמה היא עלולה לרדת במידה ובאמת תלך ללמוד באונ' תל-אביב
ניסיתי לשדל אותה ללכת ללמוד במבחר,
נתתי לה לדבר עם חברה שלומדת שם - והיא אכן הסכימה
היא התקשרה למבחר אך לצערנו אמרו לה שאין מקום
הבנתי מחברה שלי ששומרים מקומות לבנות מסמינר חרדי.

לכן אני פונה אליכם,
כל מי שיש לו דרך לעזור,
לזרוק מילה בהנהלה
או אולי מישהו פה הוא חלק מההנהלה וקורא את זה עכשיו
זה ממש מצוה,
תחשבו מה יקרה לנערה שהיא מאוד רגישה ועדינה ושהאמונה שלה לא מספיק איתנה שתלך ללמוד
בתוך כל הזוהמה הזו
אני אפילו לא רוצה לחשוב מה יקרה
בבקשה
"כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא!"
תדברי עם ברכי גוטרמן
זה המייל שלה :

• pninaG#charedicts.org.il

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי יש בעיה חוקית ללמד בהפרדה והתנאי של המל"ג הוא רק בוגרות סמינר/תיכון בי"ע.
כך נוצר מצב שחוזרות בתשובה מתקשות להיכנס ללימודים בהפרדה, ולעומת זאת בנות שמנהלות אורח חיים חילוני לכל דבר וענין אך הם בוגרות סמינרים חרדים (כמה עצוב)- מתקבלות למסלולים האלה-אם הן מציגות מסמכים מתאימים...

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי יש בעיה חוקית ללמד בהפרדה והתנאי של המל"ג הוא רק בוגרות סמינר/תיכון בי"ע.
כך נוצר מצב שחוזרות בתשובה מתקשות להיכנס ללימודים בהפרדה, ולעומת זאת בנות שמנהלות אורח חיים חילוני לכל דבר וענין אך הם בוגרות סמינרים חרדים (כמה עצוב)- מתקבלות למסלולים האלה-אם הן מציגות מסמכים מתאימים...
נכון.
בעלות תשובה יכולות להתקבל אם הן למדו קודם לכן במדרשה חרדית.

• הוסף לסימניות
במבח''ר יש בעיה חמורה שמקבלים רק בנות שלמדו בבית יעקב (גם לויז'ניץ עושים בעיות כי לא נקרא בית יעקב)
ככה שיש להם מספר מסוים של בנות לוועדות חריגים ואת זה הם שומרים לבנות שלמדו במקומות סוג ממ''ד חורב וכדומה...
ממש קשה להכניס בת חוזרת בתשובה לכזה מקום למרות שכנראה אפשר, חברות שלי עבדו קשה כדי להיכנס אבל בסופו של דבר יש כאלה שהתקבלו. צריך להראות שאת מספיק צדיקה חזקה בלימודים ועוד
בקלינאות תקשורת הם מאוד דתיים בקטע הזה אבל במקצועות אחרים היה לה הרבה יותר קל להתקבל
אולי ברכי גוטרמן היא הכתובת אישה מלאת לב...

• הוסף לסימניות
נכון, גם לי ידוע שזה תנאי של המל"ג
ובהחלט גורם בעיות לבעלי תשובה למרבה הצער.
לא בטוח שרצון טוב יוכל לעזור מול תנאים קשיחים.

• הוסף לסימניות
סליחה,
מה עם הצד שלנו?
לסמינר וולף גם תרצו להכניס בת 'מבית חילוני ומדרשה דתית'?

• הוסף לסימניות
נכון, גם לי ידוע שזה תנאי של המל"ג
ובהחלט גורם בעיות לבעלי תשובה למרבה הצער.
לא בטוח שרצון טוב יוכל לעזור מול תנאים קשיחים.
בטוח יש איזה דרך כלשהיא...
יש לנו בערך 12/65 של למדו בבית יעקב. וכמה מהם בעלות תשובה.

• הוסף לסימניות
חבל לדבר סתם דיבורי סרק
מדובר בבחורה שאע"פ שנולדה בבית חילוני מדובר היה בבית חילוני עם ערכים (גם בלי קשר לדת)
בחורה שמורה מבית טוב
וק"ו עכשיו שהתחזקה היא משהו מיוחד
ויש לי חברה שלומדת במבחר והיא אמרה שיש שם הרבה בנות שהם לא בדיוק חרדיות
לכן ביקשתי
אז קודם כל תודה על המייל שנתתם ואשמח לכל מידע נוסף שיש ברשותכן תודה והמשך חג שמח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה