עזרה יש לכם רעיון לפתיחה?

• הוסף לסימניות
מכיוון שאיני יכולה לכתוב בפורום כתיבה אני כותבת כאן:
הרבה פעמים יש לי רעיון לסיפור,והעלילה מתחילה להתבשל לי בראש,אבל תמיד אני נתקעת בכתיבה באותו מקום.
הפתיחה.
יש לכם רעיונות לסגנונות פתיחה שונים?
אשמח מאד.

• הוסף לסימניות
אני יחסית כותבת הרבה, ומהניסיון שלי אני יכולה להגיד לך, שלא משנה מה עולה לך לראש, תנצלי את המומנטום וההשראה, ופשוט תתחילי לכתוב. אחרי שיש לך כבר טקסט כתוב את הרבה יותר מתחברת לסיפור, וחיה אותו. מה גם שהרבה פעמים תוך כדי כתיבה את יכולה לגלות עוד פרטים על הסיפור שלך ועל העלילה שלו.
אחרי ש'החיית' את הסיפור, והוא ממש מדגדג לך באצבעות את יכולה להתפנות לכתוב את התכנון פרקים.

הערה חשובה! אל תצאי לדרך בלי תכנון פרקים מראש! זה עוזר מאוד!
כמובן, שכל אחד צריך לתכנן במידה שמתאימה לו. כלומר, יש אנשים שרק תכנון מאוד מפורט של הסיפור יעזור להם לכתוב אותו, ובלעדי זה, הם לא יסתדרו, ויש אנשים שאחרי שהם כותבים את התכנון יותר מדי מפורט הם מרגישים כאילו הם כבר כתבו את כל הסיפור, ויוצא להם כל הטעם. לאנשים כאלו מומלץ לתכנון 'מלמעלה' .
בכל אופן בכל סוג של תכנון פרקים לסיפור חייבים להיות גמישים ולדעת שלא תמיד צריכים להיצמד לתכנון אלא לדעת לפעמים להתגמש, ואפילו לשנות הכל לגמרי.
בכל מקרה, הרבה בהצלחה! ולמרות שלא עניתי ממש על השאלה שלך, מקווה שעזרתי..

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
עזרת לי מאד!
אבל אני מתכוונת לסיפור בודד- לא לפרקים.
במקרה הזה-לעיתון של הסמינר.

• הוסף לסימניות
אם ככה, את יכולה פשוט להתחיל מהאמצע, זה בד"כ מה שעושים בסיפורים קצרים עד כמה שידוע לי... פשוט מנחיתים את הקורא ב'בום' לתוך הנושא, וזהו. לדוגמא, מישהי בערב פסח שקשה לה עם הילדים והיא מנסה להכיל אותם ולהתייחס באורך רוח... את לא צריכה לתת רקע עליה יותר מדי.
או שאת בוחרת בעוד אופציה שהיא לתת קטע פתיחה שמכניס את הקורא לאווירה, (בד"כ זה יהיה דרמטי..) ואז כוכבית, ואת נותנת קצת רקע על המציאות, ועל ההתמודדות הנוכחית של הדמות, וחוזרת בחזרה לקטע הראשון כדי 'לפתור' את הבעיה שהצגת שם. לדוגמא, יריות, אש, עשן, מלחמה, ותיאור על מישהו שלא מסוגל לירות, שהוא מאובן, וכו.. כיד הדמיון.., ואח"כ את עושה כוכבית ועוברת לתאר עד כמה הדמות הייתה קשורה לדמות נוספת, (חבר שלו, לצורך העניין) ועד כמה החברות שלהם הייתה חזקה, ואז את 'חוזרת' לקטע הראשון ומתארת את זה שהוא באמת לא היה מסוגל לירות כי עומד מולו חבר שלו...
זה בערך מה שאני יכולה לתת לך מהניסיון שלי, ומאמינה שיש עוד דרכים... בהצלחה!
אשמח לקרוא בסוף את הסיפור...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה