יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
נשמח מאוד לחו"ד על ההצעה הבאה:

לכל מטרה ס"ה: 360000
239,000 פריים+3.45 --- 30 שנה
121,000 קבועה 4.95 --- 25 שנה

לדיור (על נכס קיים עבור נכס נרכש) ס"ה: 779000
519,000 פריים+0.5 --- 30 שנה
260,000 קבועה 3.75 --- 25 שנה

איך משיגים את הטופס של סילוק חלק מהמשכנתא בבנק לאומי

נדמה לי שנקרא טופס כוונות
יש לי כסף ואני רוצה להחזיר חלק מהמשכנתא
אם אתה פורע חלק מהמשכנתא שלך מכסף שיש ברשותך אין לך צורך במסמך כוונות,
מסמך כוונות נצרך כשהפרעון מתבצע ע"י בנק וכדו' שכך למעשה מקבל אישור שהשיעבוד הקיים יוסר לאחר סילוק הסכום הנקוב

אשמח לחוות דעת על ההצעה המצורפת
מדובר בקניית דירה בשווי 1,400,000
1649284376505.png

תודה רבה

דחוףףף מי שמבין ויכול לחוות דעה על ההצעה הנ"ל
מאד מאד יעזור לי
תודה

הריביות לפי דעתי (ואני לא יועץ) נראות סבירות.

רק קחו בחשבון, שעליה בפריים תעלה מאד משמעותית את ההחזר החודשי.

דדדחחחוווףףף.
יש לי שאלה דירה 1720,000
משכנתא 67% מימון כ1150,000
40% קבועה לא צמוד בריבית של 3.8%
ו60% פריים בריבית של 2%
בהחזר של 4650 לחודש
ל30 שנה
שווה או לא
זה נעשה דרך יועץ ושמענו עליו ממש שבחים.

קחו בחשבון שכל עליה בפריים תקפיץ לכם את ההחזר בעשרות ש"ח לחודש.
הריביות עצמם נראות סבירות (אני לא יועץ).

קחו בחשבון שכל עליה בפריים תקפיץ לכם את ההחזר בעשרות ש"ח לחודש.
הריביות עצמם נראות סבירות (אני לא יועץ).
כמה הצפי שזה יעלה? וא"כ איך לחשב את העליה בהחזר החודשי
למשל על 700,000 אלף כמה יעלה ההחזר אם תעלה הריבית החצי אחוז?

מה עדיף?
ק"צ בריבית של 2.22
או קל"צ בריבית של 3.7

לדעתי (תבדוק עוד) לא צמוד
כי מה שהוכח שצמוד יצא כמעט כפול בריבית במשך השנים.
זה לא בטוח. ולשלם מרצון כמעט כפול, על הספק שאולי אשלם בסוף במעט כפול, נשמע לי מוזר.
גם שככל שעובר הזמן הריבית היא רק על יתרת הסכום, כך שאת הריביות הגבוהות בהמשך השנים, אשלם על סכומים נמוכים יותר.

קונים דירה מקבלן ב3,350,000
יש דירה בשווי כ2,200,000 שאמורים למכור עוד 18 חודש (יש עליה משכנתא של 150,000)
הבנו שכדאי לשלם לקבלן כמה שיותר מהר (למרות שיכולים לדחות את התשלום של רוב הסכום לאחר מכירת הדירה השניה) כדי לחסוך את עליית מדד תשומות הבניה שעולה כרגע בקצב יותר מהיר מהריבית של המשכנתא.
הכנסות גבוהות יחסית, עבר בנקאי נקי.
קבלנו הצעה מהבנק לפתיחת 3 תיקי הלוואות (ראו למטה צילום של האישורים העקרוניים לכל הלוואה), הרעיון הוא לקחת עד 50% על הנכס הקיים ו70% על הנכס הנרכש):
1. גישור על הנכס הקיים 948,000
2. גישור על הנכס הנרכש – 880,000
3. משכנתא רגילה על הנכס הנרכש – 1,270,000
האם זו הצעה טובה? האם ואיך כדאי לשנות את ההלוואות (חלוקת הסכומים בין ההלוואות, מסלולים וכו)? למה אנחנו צריכים לשים לב?
מה שנראה לי מוזר שראיתי בכל המשכנתאות שהן מחלוקות ל3 מסלולים ובאישור העקרוני יש רק חלק 1 בכל הלוואה. מה אני מפספסת פה?
תודה מראש!
1649320776194.png

1649320849548.png

1649320881442.png

מייל אישי של פקיד משכנתאות ב'לאומי' לצורך הגשת בקשה עקרונית למשכנתא, למי שיש, מכיון שכבר לקח משכנתא וכך התכתב או מכל סיבה אחרת, אשמח שיצרף וישלח אלי.
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה