יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
זו משכנתא מאד לא יציבה, וגם הריביותלא משגעות, כדאי לבדוק כדאיות מיחזור אצל יועץ.
יודגש שהתוספת לשיפוצים לא קשורה למיחזור, אפשר לבקש תוספת בלי למחזר.

תודה
בזמנו היועץ שכנע אותי לקחת את המשכנתא הזאת בטענה שהריביות לא יעלו לפחות לא בזמן קרוב.. וגם אם כן אז לא יורגש כל כך במשכנתא.. אני מבין מכם שלא כדאי לקחת את היועץ הזה..
עדיף בימינו לקחת תוספת לשיפוצים בנפרד או כחלק מהמשכנתא?

תודה
בזמנו היועץ שכנע אותי לקחת את המשכנתא הזאת בטענה שהריביות לא יעלו לפחות לא בזמן קרוב.. וגם אם כן אז לא יורגש כל כך במשכנתא.. אני מבין מכם שלא כדאי לקחת את היועץ הזה..
עדיף בימינו לקחת תוספת לשיפוצים בנפרד או כחלק מהמשכנתא?
אני לא מחווה דעה על יועצים אחרים מטעמים אתיים, דעתי חלוקה עליו אבל זה לא אומר שאני צודק.
השאלה השניה היא למעשה שאלה של כדאיות מיחזור קלאסית, בתוספת קלה שברגע שמוציאים את המשכנתא למיחזור אפשר לעשות מכרז גם על התוספת ולא מסונדלים לבנק ספציפי (תוספת זו קלה רק בהנחה שסכום השיפוץ זניח מול סכום המשכנתא המקורית, באם לא הוא שיקול מכריע בהחלט), והרבה הוצאות נלוות נעשות בלאו הכי (שמאות, ייפוי כוח, משכון וכדו')

סרט. ללא ליווי. הבנק יתן רק לפי התקדמות בניה. אבל יבקש הרבה התחייבויות מהקבלן. ואישורים וכו'.

ללא ליווי זה משכנתא יותר מורכבת.
הבנק בשביל להבטיח לעצמו יבקש התחייבויות מהקבלן.אישורים של עיריה של מלא דברים. וגם שיחרור כספים רק לפי התקדמות בניה. ויכול לבקש לשלוח שמאי מדי פעם. מורכב יותר..
אבל כל בנק יתן אם יקבל את מה שמרגיע אותו
מתקן את השאלה,
מדובר בפינוי בינוי.
יש היתכנות למשכנתא בלי ליווי בנקאי?
(הוא בהליך של ליווי בנקאי אבל הוא רוצה את הכסף עוד קודם)

נערך לאחרונה ב:
יש התכנות.
אישור מהיזם לרישומים (הם יודעים בדיוק מה צריך) + אישור מחלקה משפטית בבנק (משהו מוכר ג"כ).
דברים שקורים ועוברים. לא תמיד, אבל הרבה.
עשיתי כעת משכנתא בקרית גת ברחובות השבטים וכו' ,
דירה חתומה פינוי בינוי ואפילו שיש כבר היתר בניה הבנק נתן משכנתא בתנאים טובים ובאמת בכפוף למה שאמרת שצריך אישור מהיזם ןמהמחלקה המשפטית

עשיתי כעת משכנתא בקרית גת ברחובות השבטים וכו' ,
דירה חתומה פינוי בינוי ואפילו שיש כבר היתר בניה הבנק נתן משכנתא בתנאים טובים ובאמת בכפוף למה שאמרת שצריך אישור מהיזם ןמהמחלקה המשפטית
(y) בהצלחה!

שבוע טוב
מישהו יודע אולי לומר האם החוק החדש שפתיחת תיק עולה רק 360 ש"ח, תקף גם לאישור עקרוני שניתן לפני יום שני שהחוק נכנס בפועל?

שבוע טוב
מישהו יודע אולי לומר האם החוק החדש שפתיחת תיק עולה רק 360 ש"ח, תקף גם לאישור עקרוני שניתן לפני יום שני שהחוק נכנס בפועל?
החוק תלוי בפתיחת התיק.
לא בביצוע.
תנסה להתמקח אם יש לך על מה.

פתיחת תיק זה רק אחרי שמשלמים על זה, בדר"כ זה ממש בשלב האחרון.
אישור עקרוני אינו פתיחת תיק.

פתיחת תיק. זה הכוונה הוצאת טפסי הביטחונות.. לא האישור העקרוני.
השבוע 2 תיקים שפתחתי לפני התאריך אישרו לי תשלום של 360 ולא המחיר המקורי. זה תלוי בנק כמובן

אבל חשוב לציין שהחוק לא מחייב אותם אפי' על אישור עקרוני אלא על הגשת בקשה בלבד!

אני מצרף תמהיל משכנתא (במחזור) שהוצע לי.
אשמח לחוות דעת על המשכנתא המוצעת לעומת המשכנתא הנוכחית.
(יחסית לתקופה כמובן......)
תודה

קבצים מצורפים

• מחזור.png
    מחזור.png
    KB 89.5 · צפיות: 58
אני מצרף תמהיל משכנתא (במחזור) שהוצע לי.
אשמח לחוות דעת על המשכנתא המוצעת לעומת המשכנתא הנוכחית.
(יחסית לתקופה כמובן......)
תודה
כמה זמן אנחנו אמורים להשקיע בשביל להבין איך קוראים את הדבר הזה?
:unsure:

מה דעתכם על התמהיל הבא:
189000 פריים 2.6% 22 שנים
136000 קל"צ 3.7 16שנים
75000 צמוד משתנה עוגן תשואת אגח 5 שנים 3.9%
תודה מראש

מעלה קובץ חדש.
האם זה יותר ברור?
תודה מראש

קבצים מצורפים

• מחזור1.pdf
    KB 274.4 · צפיות: 55

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה