יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
בשביל מיחזור משכנתא צריך שוב להראות הכנסות גבוהות וכו'?
אם המשפחה גדלה ב"ה וההכנסות לא גדלו יכול להיות שלא יאשרו מיחזור?
בהחלט.
מיחזור, זה פריעת המשכנתא הקודמת (עם קנסות פרעון מוקדם - אם יש), ולקיחת משכנתא חדשה - על כל המשתמע.
(כמו גם גרירה לנכס אחר - בקשר להוכחת יכולת החזר מעודכנת).

זה אצל יועץ?
יש הרבה מקום לשפר (לא יודע עד כמה כדאי את כל המסלולים של "חוק הנגב", ו"חסרי דירה", הם כולם צמודים למדד)
גם בפריים יש הרבה מה לשפר.

כן זה אצל יועץ,אנחנו זוג'צ ויכינו בחמיר למשתכן,ואנחנו צריכים לשלם את המשכנתא לפי התקדמות הבניה שנתיים עד שמוסרים את הדירה .העיקר רצינו שיהיה קל לשלם בשנתיים האלה.הוא אמר לי שבסוף יצא לי החזר חודשי של 2100,שבראש שלי זה נשמע ממש מציון

אתה יכול להגיד לי נקודתית מה לשאול/להגיד לו?

(מה הכוונה שאם משהו הוא צמוד אז זה לא טוב?

כן זה אצל יועץ,אנחנו זוג'צ ויכינו בחמיר למשתכן,ואנחנו צריכים לשלם את המשכנתא לפי התקדמות הבניה שנתיים עד שמוסרים את הדירה .העיקר רצינו שיהיה קל לשלם בשנתיים האלה.הוא אמר לי שבסוף יצא לי החזר חודשי של 2100,שבראש שלי זה נשמע ממש מציון

אתה יכול להגיד לי נקודתית מה לשאול/להגיד לו?

(מה הכוונה שאם משהו הוא צמוד אז זה לא טוב?
שיהיה בשעה טובה!
קודם כל תסבירו ליועץ ששמעתם שיש הצעות טובות בהרבה, אם המצב הפיננסי שלכם לא מסובך (למרות שהיועץ ינסה בד"כ לשכנע אתכם שאין לכם סיכוי לקחת משכנתא בכלל וכו') אמור להיות לכם הצעה וטובה יותר. (בלי קשר לתשלום החודשי).
צמוד, הכוונה "צמוד מדד", שלמרות שהריבית עכשיו היא יחסית טובה, ה"מדד" עולה עם השנים - וכך גם הריבית, כך שלטווח ארוך זה לא כ"כ משתלם (למרות שיש הלוואות שזכאים להם רק זוכי מחיר למשתכן, אולם הם צמודי מדד).
תבקשו הצעה אם הכל יהיה לא צמוד מדד, מה הוא יוכל להציע.

שיהיה בשעה טובה!
קודם כל תסבירו ליועץ ששמעתם שיש הצעות טובות בהרבה, אם המצב הפיננסי שלכם לא מסובך (למרות שהיועץ ינסה בד"כ לשכנע אתכם שאין לכם סיכוי לקחת משכנתא בכלל וכו') אמור להיות לכם הצעה וטובה יותר. (בלי קשר לתשלום החודשי).
צמוד, הכוונה "צמוד מדד", שלמרות שהריבית עכשיו היא יחסית טובה, ה"מדד" עולה עם השנים - וכך גם הריבית, כך שלטווח ארוך זה לא כ"כ משתלם (למרות שיש הלוואות שזכאים להם רק זוכי מחיר למשתכן, אולם הם צמודי מדד).
תבקשו הצעה אם הכל יהיה לא צמוד מדד, מה הוא יוכל להציע.

זאת אומרת,שבמסלול כזה,כן נשלם 2100 אבל אם השנים זה יעלה? ואם הכל יהיה קבוע אז מה? במה זה יתבטא שיהיה יותר טוב?

אישתי מרוויחה 3500,ואני אברך ועשינו הקומבינה עם המילגה ועשינו 4000,אבנתי שלמשכתטאות זה לא מספרים נפלאים.ואבנתי ממנו שרק בנק אדח קיבל אותנו.

גם רוב הסיכויים הוא שנמכור את הדירה אחרי שנים? משנה?

זאת אומרת,שבמסלול כזה,כן נשלם 2100 אבל אם השנים זה יעלה? ואם הכל יהיה קבוע אז מה? במה זה יתבטא שיהיה יותר טוב?

אישתי מרוויחה 3500,ואני אברך ועשינו הקומבינה עם המילגה ועשינו 4000,אבנתי שלמשכתטאות זה לא מספרים נפלאים.ואבנתי ממנו שרק בנק אדח קיבל אותנו.

גם רוב הסיכויים הוא שנמכור את הדירה אחרי שנים? משנה?
1. אכן, יעלה. (וגם אם לא, אז תשלמו הרבה ריביות, גם אם ליותר שנים - לא משתלם...) צריך לשים לב במשכנתאות העיקר זה לא התשלום החודשי (הגם שהכל תלוי בו), אלא ברווחיות למרות החזר חודשי נמוך.
2. אכן, לא גליק גדול. אולי מסביר את הריביות.
3. אם אכן תמכרו בהמשך, אז לא כזה משנה צמוד מדד, כי בשנים הקרובות זה לא אמור לעלות בהרבה (אולי הקורונה תעשה שינויים קיצוניים, מי יודע, יירבו הניחושים).

1. אכן, יעלה. (וגם אם לא, אז תשלמו הרבה ריביות, גם אם ליותר שנים - לא משתלם...) צריך לשים לב במשכנתאות העיקר זה לא התשלום החודשי (הגם שהכל תלוי בו), אלא ברווחיות למרות החזר חודשי נמוך.
2. אכן, לא גליק גדול. אולי מסביר את הריביות.
3. אם אכן תמכרו בהמשך, אז לא כזה משנה צמוד מדד, כי בשנים הקרובות זה לא אמור לעלות בהרבה (אולי הקורונה תעשה שינויים קיצוניים, מי יודע, יירבו הניחושים).

אמרתי לו על הצמוד מדד,הוא אמר לי ש10 שנים זה לא משתנה והמומחים אומרים שלא אמור להשתנות.הוא גם אמר לי שאין לי ריבית משתנה וזה משהו חשוב.

המדד יכול לעלות גם 1% בחודש.
הרצון של המדינה שזה יעלה בין 1-3% בשנה.

כך שכל עוד הוא לא נביא א"א להיות בטוחים שהמדד ימשיך להיות נמוך.

למה? חבר שלי זכה באותו פרויקט ועשה משכנתא באותו בנק ואמר לי שקיבלתי ריביות נמוכות ממנו, ושגם זה טוב מאוד שאין ריבית משתנה

תודה רבה על העזרה!
משתנה צמודה או לא?
בכל מקרה, אחרי 5 שנים אין קנסות בפריעה מראש - מה שלגביך חשוב.

משתנה צמודה או לא?
בכל מקרה, אחרי 5 שנים אין קנסות בפריעה מראש - מה שלגביך חשוב.

איך אתה יודע שאין לי קנס אחרי 5 שנים? אני אבנתי שהקנס הזה הוא חלק מהחסרונות של הקלץ.אמנם נראה לי שאני מעדיף החיסרון והסיכון של זה מאשר של ריבית משטנה.

במסלול שמשתנה כל 5 שנים אין קנס בפריעה מוקדמת בנקודת היציאה.

במסלול קל"ץ יש קנס לפי הריבית בשוק, ויכול להיות קנס תמיד.

במסלול שמשתנה כל 5 שנים אין קנס בפריעה מוקדמת בנקודת היציאה.

במסלול קל"ץ יש קנס לפי הריבית בשוק, ויכול להיות קנס תמיד.

אנחנו לא עושים ריבית משתנה.ואבנתי שהקנס יהיה רק עם הריבית אז יהיה יותר נמוך,שלפי הריביות של היום זה יותר קשה שירדו עוד

היועץ הביא לי אישור חדש,מה חושבים?

1610019043663.png

נערך לאחרונה ב:
איך אתה יודע שאין לי קנס אחרי 5 שנים? אני הבנתי שהקנס הזה הוא חלק מהחסרונות של הקלץ. אמנם נראה לי שאני מעדיף החיסרון והסיכון של זה מאשר של ריבית משתנה.
קנס מחושב לפי ההפסד (וירטואלי...) שהבנק טוען שהוא מפסיד בכך שאתה מחזיר לו מוקדם את הכסף שהוא הקצה לך ל-30 שנה וכעת הוא תקוע עם סכום שהוא יכול להקצות אותו רק לעשרים שנה בריבית נמוכה יותר.
1. הקנס מחושב רק עד ליציאה בקבועה היציאה בסוף, במשתנה היציאה בתחנות ואת הקנס הוא מחשב עד ליציאה (שנתיים לפני התחנה אז הפסדת אותו בשנתיים).
2. כיום הריבית מאוד נמוכה, וסביר להניח שבכל עת שתבוא לפרוע את המשכנתא הוא יוכל להלוואות את הכסף הזה בריבית דומה או יקרה יותר.

האם מישהו יודע מה ההגבלה (אם יש) על מיחזור כל כמה זמן אפשר למחזר משכנתא?

יש לי כמה שאלות לגבי השינוי שנכנס היום לתוקף
א. אם יש לי במסלול פריים לא צמוד והערך של הפריים משתנה - האם הריבית יכולה לעלות בעקבות זה?
ב. דיברתי עם הבנקאית כדי לבדוק אפשרות לשנות את התמהיל בגלל השינויים בריביות, והיא טוענת שאוטומטי החלק של הפריים יתייקר (עד עכשיו היה -0.3, עכשיו היא מדברת על +0.7), האם זה מקובל או שיכול להיות הפרשים משמעותיים בבנקים אחרים?

יש לי כמה שאלות לגבי השינוי שנכנס היום לתוקף
א. אם יש לי במסלול פריים לא צמוד והערך של הפריים משתנה - האם הריבית יכולה לעלות בעקבות זה?
ב. דיברתי עם הבנקאית כדי לבדוק אפשרות לשנות את התמהיל בגלל השינויים בריביות, והיא טוענת שאוטומטי החלק של הפריים יתייקר (עד עכשיו היה -0.3, עכשיו היא מדברת על +0.7), האם זה מקובל או שיכול להיות הפרשים משמעותיים בבנקים אחרים?
א. זה הכוונה פריים - אם הריבית שבנק ישראל קבע - עולה, כל ההלוואות שמבוססות פריים עולות במקביל.
ב. גם שמעתי היום על הצעה דומה (לאומי, וכך כנראה בשאר הבנקים, עד שהתחרות תעלה), בד"כ היא לא שווה, כי זה מייקר גם את השליש שתקבל בזול, ההפרש בד"כ לא מצדיק (ואפילו זהה, מה שודאי לא משתלם, כי ודאי הפריים יעלה).

א. זה הכוונה פריים - אם הריבית שבנק ישראל קבע - עולה, כל ההלוואות שמבוססות פריים עולות במקביל.
ב. גם שמעתי היום על הצעה דומה (לאומי, וכך כנראה בשאר הבנקים, עד שהתחרות תעלה), בד"כ היא לא שווה, כי זה מייקר גם את השליש שתקבל בזול, ההפרש בד"כ לא מצדיק (ואפילו זהה, מה שודאי לא משתלם, כי ודאי הפריים יעלה).

תודה!
לפי"ז עדיף להשאר בהצעה שרק שליש נשאר בפריים וכל השאר בקל"צ?
זה מה שקיבלנו. הגיוני או שיש פה הרבה מה לרדת?
1610924342339.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה