יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
הייתי מוסיף לך עוד פרט קטן.
מי שהוא חבר התאחדות המשכנתאות.
זה משהו שנוכל שעברו הכשרה. עברו מבחן. והמבחנים בשנים האחרונות יותר ויותר קשים. זה עוד משהו שאתם יכולים לבדוק באתר של התאחדות המשכנתאות.​
סגור, קיבלת
וגם אחד כזה חשוב שיהיה לו ניסיון, זמינות, ניהול מו"מ וכו'

תודה על העזרה,
העו"ד דיווח על הדירה הזאת כדירה חליפית (היא נרכשה לפי הדירה השנייה שאגב גם עליה דווח בתור דירה חליפית),
לגבי איש מקצוע, היה לי ניסיון לא מוצלח עם איש מקצוע בעבר, חוסר זמינות, ומהירות נמוכה, איחור בתשלומים, וחוסר יחס והבנה של התיק הקודם. וחשבתי שזה יחסוך לי זמן וכאב ראש, ולא חסך לא את זה ולא את זה, הייתי צריך לרדוף אחרי הבנקים ואחריו עד שהכסף השתחרר. והרגשתי שהכסף ששילמתי לו לא שווה, (12,000)
וכעת שאני מנסה לבד, הזמינות מול הבנק הרבה יותר פשוטה, וגם הרבה נעשה אונליין. אבל אני צריך עזרה בפרט אחד מחברי הפורום החשוב, והיא עזרה בבניית התמהיל הכי נכון למקרה הנ"ל. בנתיים הבנקים (מזרחי ודיסקונט ולאומי) די רודפים אחרי, ואני מאמין שעם מיקוח נכון הם ירדו ויורידו ריביות, אבל אני לא יודע מספיק טוב מה כדאי לי לדרוש.
תודה ותבוא עליכם ברכת טוב
אני מצטער לשמוע על החוויה הלא טובה שהיתה לכם
אבל בעיני אתה לא צריך להעניש את עצמך הפעם בגלל שפעם שעברה היה יועץ שדפק אותך
כמו שכתבו פה,
חשוב לברר את הדברים האלה לפני שלוקחים יועץ .
לגופו של עניין,
אם זה מדווח כחליפית, אתה יכול להוציא הלוואת גישור על הדירה הקיימת שלך עד 50 אחוז מערכה ועוד הלוואה של 70 אחוז מערך הדירה החדשה
אלא אם אתה לא מתכוון למכור את הקיימת שאז 'תיתקע' עם הגישור לכשהבלון 'יתפוצץ'

במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.
אולי חשבו שזה משכנת?? גם מוזר לי

במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.
יש לי הרגשה שביקשו מהקונים חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים

זה במודיעין עילית, יכול להיות שזה נקרא חברה משכנת ולא טאבו? אבל בכל מקרה זה רשום על שמנו.
יש לי הרגשה שביקשו מהקונים חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים
זו דירה ראשונה שלהם.

במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.​
אולי חשבו שזה משכנת?? גם מוזר לי​
יש לי הרגשה שביקשו מה
קונים​
חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים​
צודק. נשמע הגיוני. בפרט המשפט שאמרו להם שכל פעם מבקשים.​

זו דירה ראשונה שלהם.

@ari1980 ,
סופי עולה מחר הריבית?זה מתעדכן מיידי?

אם חתמתי כבר על משכנתא בבנק עם כל הטפסלוגיה הנלווית ורק אנו מחכים לבטחונות שיגיעו מהמוכרים,
הבנק יכול מחר לעלות את הריביות בהצעה שהוא נתן לי?(יכול להיות שכבר האישור העקרוני פג היום..)

אני מצטער לשמוע על החוויה הלא טובה שהיתה לכם
אבל בעיני אתה לא צריך להעניש את עצמך הפעם בגלל שפעם שעברה היה יועץ שדפק אותך
כמו שכתבו פה,
חשוב לברר את הדברים האלה לפני שלוקחים יועץ .
לגופו של עניין,
אם זה מדווח כחליפית, אתה יכול להוציא הלוואת גישור על הדירה הקיימת שלך עד 50 אחוז מערכה ועוד הלוואה של 70 אחוז מערך הדירה החדשה
אלא אם אתה לא מתכוון למכור את הקיימת שאז 'תיתקע' עם הגישור לכשהבלון 'יתפוצץ'
בקשר למימון אני חושב שהבנתי, ולכאורה זה הולך בכיוון הזה... מצד הבנקים (מזרחי דיסקונט ולאומי...)
מה הכוונה הבלון יתפוצץ??
כוונתי היא למכור את הדירה השלישית שמחירה עלה מאד בנתיים, ואני מתכנן לשלם את הריבית עם השכירות שהיא תיתן בתקופה הקרובה, ומקווה שמחיר עוד יעלה...
אבל אני מאד מבקש ממי שיש לי ידע קצת, מה התמהיל המומלץ להלוואת גישור כזו?

נכס שכרגע מוגדר כנכס מסחרי
(עבר אישור זמני חריג למגורים ע״י וועדה)
יש לך מושג איך הבנק ישום אותו
ואם כמסחרי מה הריביות במסחרי?
תודה רבה

השאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?
לא.
זה לא נכון שהם תמיד דורשים את זה.
זה בעיקרון לא אמור לעניין אותם. אלא א"כ, ישנה בעיית רישום שלכם, ומעוניינים לשייך אתכם למה שכן רשום על הנכס, שזה הבעלים הקודם שמכר לכם.
סוג של פיתרון.
עכשיו שימי לב, התחלת שיש רישום בטאבו - והמשכת שזה במודיעין עילית, שזה מעבר לקו הירוק, והכל מנהל!
כך, שאת כנראה פחות מבינה מה באמת קורה עם הרישום נכס שלכם, גם אם שילמתם הכל מזמן..
גם החברות המשכנות שם לפעמים ברישומים בעיתיים, ולכן אם אין טעות בין חוזה קונים למוכרים, כנראה שמה שכתבתי זו התשובה.

נכס שכרגע מוגדר כנכס מסחרי
(עבר אישור זמני חריג למגורים ע״י וועדה)
יש לך מושג איך הבנק ישום אותו
ואם כמסחרי מה הריביות במסחרי?
תודה רבה
כנראה במסחרי.
במסחרי הכל פריים + 2-2.5 בדרך כלל.

@ari1980 ,
סופי עולה מחר הריבית?זה מתעדכן מיידי?

אם חתמתי כבר על משכנתא בבנק עם כל הטפסלוגיה הנלווית ורק אנו מחכים לבטחונות שיגיעו מהמוכרים,
הבנק יכול מחר לעלות את הריביות בהצעה שהוא נתן לי?(יכול להיות שכבר האישור העקרוני פג היום..)
מישהו יודע-/יכול לענות?

הריבית שתעלה, היא ריבית הפריים - והיא תעלה גם עם המשכנתא שלך הייתה בת 20..
מעבר לזה - אם תוקף האישור פג, הכל פתוח והבנק יכול להזיז הכל, עוגנים מרווחים, ובכל המסלולים! לא מעניין החתימות.

הריבית שתעלה, היא ריבית הפריים - והיא תעלה גם עם המשכנתא שלך הייתה בת 20..
מעבר לזה - אם תוקף האישור פג, הכל פתוח והבנק יכול להזיז הכל, עוגנים מרווחים, ובכל המסלולים! לא מעניין החתימות.
פריים הבנתי שתעלה,
את כל השאר הבנק בדרך כללל גם מעלה או שאם זה בסיום תהליך הוא בדרך כלל לא נוגע?

העליה מתעדכנת באותו יום או שלוקח לה יום/יומיים להיכנס לתוקף?
רשמית מיד, מעשית משכנתאות שישולמו באותו יום ישלמו כמו לפני העלייה, אלה של עוד כמה ימים אחרי העלייה.
לגבייך לא רלוונטי.

פריים הבנתי שתעלה,
את כל השאר הבנק בדרך כללל גם מעלה או שאם זה בסיום תהליך הוא בדרך כלל לא נוגע?
אין בדרך כלל, וסיום התהליך לא מעניין. כל עוד לא בוצע כלום.

יש מקומות שיבואו לקראתך יותר, ופחות יעלו את הזאר, ויש מקומו. שיגידו שזה לא תלוי בהם, ועלולים לעלות רציני.

אין בדרך כלל, וסיום התהליך לא מעניין. כל עוד לא בוצע כלום.

יש מקומות שיבואו לקראתך יותר, ופחות יעלו את הזאר, ויש מקומו. שיגידו שזה לא תלוי בהם, ועלולים לעלות רציני.
בקיצור לדעתך ודאי יעלו גם את השאר.. או שיש סיכוי שלא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה