- הוסף לסימניות
- #6,601
לא כל כך ברור מה המטרה שלך בכל המגילה הזאתגם אני התלבטתי...חשוב שתקרא ושכולם יקראו עד הסוף ברוגע
לכן בדיוק! שאלתי אם תוכל להשיג יותר ואעביר אליך את התיק בשמחה
4 יועצים שכבר שאלתי (אגב גם ראובן הנ"ל) אומרים שלא מצפים לזה ואין להם עוד מה לעשות מה תוכל? איפה ההרבה מעבר? אדרבה אשמח שתפרט... אתה ממש לא היחיד ששאלתי. תוכל מל"צ 3.95 (באמת ליגה אבל שלשום זה לא היום אתה יודע) בזמן שהעוגן על 3.88?
בקשר לעמלת היוון- לכן סחטתי עד הסוף ווידאתי עם יועצים שזה המקסימום במקרה שלי (שליש קל"צ זה מחוייב כמובן (או ק"צ) וצמצמתי שנים בקל"צ, אין שום דרך אחרת או שיחכו לריביות הטובות ש"אולי" יגיעו ובינתיים זורקים כסף לפח בבנק ירושלים.
תיקים שלא קל לאשר? בקשר לחיווי אשראי אני מסכים איתך שיש מילה ליועץ בבנק אבל גם טאבו מרובע זה תיק מורכב ואם תהיה הגון תודה שזה גם מתבטא בריביות אגב אני יכול גם עכשיו להשיג קצת יותר אבל האמת שזה מתיש אתה יודע והרי גם יועצים שולחים את התיק ברגע שנראה להם ולא מוודאים שהסמרטוט סחוט
לא זלזלתי בפיתוי רק שפה זה היה הבלים כמו שהוכח (שים לב מסלול הצמוד על 3.88 גבולי מאד עם עמלת פירעון מוקדם איך הם יפרעו אותו ? בתאריך ההשתנות עוד 5 שנים?) ברור שיש מקרים שזה עובד אבל להיות מודע לחסרונות וגם לעדכן את הלקוח שיפרע אותו יש יועצים שכמה שזה נשמע הזוי לא מעדכנים או אפילו לא מספיק בודקים אם יהיה לו אפשרות כלכלית לכך (במקרה שלא הכל זה סכום חיצוני)
(אני אישית מכיר את כל הכללים והמגבלות ומתעדכן נון סטופ ובכל המגבלות כמעט אפשר לטפל עצמאית עם הכוונה בפרט! עם הכנסות בעיתיות אישורי כולל כמה מה ואיך בכל בנק טאבו משותף חשבון בעייתי אחוז מימון וכו' וכו')
אני דיברתי כן עם יועצים הגונים רבים לא דמגוגיים ש"רק אני מבין" שמסבירים בפרוטרוט איפה אפשר להיכשל ומודים ביושר כשמשיגים את המקסימום ותמהו מאד על משכנתאות רבות במילים האלה - "זה? זה יכולת להשיג לבד"
ראיתי עשרות משכנתאות!! 90 אחוז מהם עם 0 מורכבות ! שיכלו להשיג לבד עם יד מכוונת את אותם דברים והרבה יותר טוב
שואל אותך בכנות מאיפה יש ליועץ אומץ לתת בשנה שהמדד בעליה קטסטרופלית 2 שליש בצמוד מדד? עוד דוגמא-שליש במשתנה צמודה כל שנה! שאפילו לא טרח לעדכן על סוגי המסלולים את הלקוח והיום זה עומד לו על 4.79 בצמוד? גם המשכנתא של אחי לקח אותו יועץ עם עמלת היוון של 20000 ש"ח ואירגן לו 70 אחוז בצמודים (לפני שנה וחצי) יש לי את כל המשכנתאות האלו ועוד רבים + שמות היועצים אם תרצה באמת אוכל למסור לך
כמו שאמרת לבנות תמהיל נכון זה קריטי וזה ממש לא כל יועץ יודע או עושה אבל גם פה אין דמגוגיה כל אחד שרוצה יוכל להבין את זה בקלות מכל יועץ אם ישקיע קצת מזמנו (אתה בעצמך פרגנת לאחד היועצים שכאן שהשיב למה משכנתא זולה היא גרועה כתבת לו תשובה מקצועית בהחלט אוקיי זה לא כ"כ מורכב, וגם כל הכללים האחרים ושינויי השוק לטווח ארוך זה כל יועץ הרי עם התורה שלו כן פריים לא פריים כן צמוד לא צמוד וכמה וגם משתנה עם הזמנים אלו לא דברים אבסולוטיים) אני בכוונה פותח הכל כי אני לא אוהב "לסמוך"
תסכים איתי שהשוק מוצף ביועצים לא מקצועיים/עסוקים/לא מעודכנים ועוד כהנה (רוב היועצים עסוקים מאד וכל הכבוד שאתם מקדישים זמן פה אגב רואים שאתה עסוק גם לפי צורת הכתיבה המהירה אבל דווקא בגלל זה... זה תחום שדורש סבלנות רבה ואורך רוח ולכן המוסריות קריטית פה זה לא חכמה להגיד ללקוח לא מתאים לך? לך למישהו אחר. תעבוד! בשביל מה משלמים לך?) יש לי חברים קרובים יועצים רשמית (יכולתי להיות. עברתי קורס והחלטתי להישאר בכולל) שאני מראה להם משכנתאות של חברים מהכולל והם מזועזעים הרי בשביל זה הקימו את התאגדות יועצי המשכנתא אני יכול להראות לך גם ואתה גם תגיד "הרגע מיחזור"
אין לי בעיה שילכו ליועצים בשמחה לעיתים זה מאד רווחי אבל לוודא עצמאית אח"כ עם מכרים או אנשי מקצוע אחרים שההצעה הספציפית באמת טובה זה שאומרים "תברר על היועץ" זה לא מספיק כי לאברכים אין כלים לברר הם לא יודעים בכלל מה דחפו להם במשכנתא ויגידו בטח זה יועץ ג'מבו וליועץ תמיד יהיה מה להסביר
עקבתי במשך חודשים אחרי שיטות פעולה של היועץ לא תמיד קושר עם האנשים הנכונים (דוגמאות אינסופיות לקשר עם רמת הפקידות שהם בעצמם אומרים שבמקרים שלא עומדים ביעד יאשרו לך את אותם דברים!) וכן מסתמכים על משפטים כאלו ואחרים וממשיכים הלאה (דרור פלדמן אמר שלא יעבור... וואלה אני הלכתי ועבר!) צריך תמיד לנסות הכל! וגם זה לא חכמה לערבב מושגים שהלקוח לא מבין אם מסבירים לאט מבינים מהר
ומי שכן מעוניין לעשות את התהליך לבד - ח"ו לא ללכת לפני ליווי של מישהו מקצועי אבל כן... הוא לא חייב לעלות כסף... והרבה כסף... אגב אני מתנצל על המתקפה אבל זה הנקודה שמרגיזה אותי בכל הסיפור לעיתים קרובות יועץ יושב על 70000 לחודש ובקושי עשה טלפון לבנקאי ובמפורש אני לא מדבר על ההגונים כמוך
אהבתי את האשכול הזה כי הוא חושף מידע ולא מתעלם ו"סמוך עלי" יותר מזה בשביל זה הוא הוקם! אגב מנהל האשכול בעצמו כתב שאפשר ללכת לבנקים ולהשיג אותו דבר ורק לשאול יועץ לגבי התמהיל היו עוד כמה יועצים שאמרו לי את זה
אתה בעצם אומר שלא צריך יועץ, אך מצד שני אתה מודה שיש לך את הידע המקצועי הדרוש + יש לך את הכלים והמיומנות להתנהל עם בנקאים
אז.. אתה בעצם סוג של יועץ רק בלי הכרטיס ביקור הרשמי ובלי לקחת כסף מאנשים
אז דבר ראשון כל הכבוד לך!
ניכר שכוונתך בהחלט טובה
אבל שים לב שרוב הלקוחות ה'מיועצים' לוקחים יועץ שהם סומכים עליו והם משלמים על השירות הזה, לא כי הם חייבים, אלא כי הם מאמינים שזה נותן להם ערך.
אתה טוען שאין ערך בלקחת יועץ משכנתאות כי יש אברכים מצוינים שעושים את זה בחינם וחבל לתת 2 משכורות של האשה וכו'
אז
1. אתה לא יכול להכליל שוק שלם של בעלי מקצוע ולהכתים אותו בחוסר הגינות/מוסריות/וכו'
כמו בכל תחום יש יותר טובים ויש את הנוכלים
2. אשמח מאוד אם תפרסם את מס' הטלפון שלך פה כדי שלקוחות שקשה להם עם עניין התשלום יפנו אליך
אתה מייצר תמונה כאילו בכל קרן זווית יש כמה חבר'ה כמוך שרק מחכים ללוות אנשים בחינם בעסקה הכי חשובה בחיים .
אדרבה , גלה עפר מעינינו ותן רשימה של איזה 5-10 בכל עיר כדי שנתחיל לעבוד על מאגר איכותי של גמ"ח משכנתאות .
תרשה לי להעריך בזהירות שלא יהיו הרבה קופצים
עלה והצלח
הנושאים החמים