D
Deleted 66182
אורח
- הוסף לסימניות
- #1,001
נשמח לקבל פרטים...
לפי המתפרסם כאן ובתקשורת, ההצעות ב2/3 פריים דווקא לא שוות אלא יקרות יותר מההצעות הרגילות.לאור החוק החדש- אשמח לשמוע הצעות שוות שקיבלתם עבור מסלול 2/3 פריים.
כמובן שלא בהשוואה לפריים שהיה עד היום.לפי המתפרסם כאן ובתקשורת, ההצעות ב2/3 פריים דווקא לא שוות אלא יקרות יותר מההצעות הרגילות.
משחקים מהסוג הזה לא מומלץ?התמהיל לדעתי הכי טוב זה 2/3 קל"ץ ו1/3. פריים.
אני לגמרי מסכים עם הקביעה שכשלא יודעים, ולא מבינים במשכנתאות וריביות - באמת הכי נכון לעצום עיניים ומיד לברוח מסיכונים ולקחת 2/3 קלצ, למה לא?!.. מה שבטוח - בטוח. אבל מי ש'קצת' מבין פשוט לא מדבר ככה.. הקלצ זה השמנת המתוקה ביותר של הבנק. הוא מסלול בטוח - אבל גם מאד יקר, הבנק לא גמ"ח כדי לקחת על עצמו את הסיכונים של עליות הריבית והמדדים למשך עשרות שנים ולתת לך את זה חינם - משלמים על זה, והרבה.. צריך לדעת באיזה מידה לשלב קלצ בתמהיל.התמהיל לדעתי הכי טוב זה 2/3 קל"ץ ו1/3. פריים.
סליחה. אבל אין שום קשר, וזו ממש לא "ה"סיבה שבגללה לוקחים את המסלול הזה, אולי גם..יש כאן אחרים שכן ממליצים על 1/3 משתנה כל 5 ואפי' צמוד, אבל זה אכן תלוי אם צפוי לכם החזר משמעותי כל 5 שנים.
הכלל הזה ממש לא קבוע, ומשתנה בין סוגי הריביות. בפריים - לעולם לא יהיה שינוי בריבית בגלל אורך התקופה, רק בקלצ אכן הבנק יבוא לקראתך ככל שתוריד מהתקופה. ברור שרצוי להחזיר את ההלוואה כעבור 10 שנים (אפי' 5, ואם אפשר לא לקחת בכלל..), אבל ההחזר מזנק לשמיים, ולא כל אחד יכול לעמוד בזה כמובן, ולמי שנוח החזר נמוך יותר, צריך לדעת איך לשחק עם התקופות של המסלולים , כדי להקל על ההחזר, ולהימנע מהעלאת ריביות חדה.הכלל הקבוע הוא כמה שפחות זמן שאתם יכולים, כל שנה שיורדת מתקופת ההלוואה חוסכת אלפי ש"ח בריביות (למרות שאחוז הריבית יישאר זהה לפעמים, ובד"כ זה גם יורד ככל שהתקופה קצרה יותר)
חחחחחתיכת ביטחון עצמי יש לך.אני לגמרי מסכים עם הקביעה שכשלא יודעים, ולא מבינים במשכנתאות וריביות - באמת הכי נכון לעצום עיניים ומיד לברוח מסיכונים ולקחת 2/3 קלצ, למה לא?!.. מה שבטוח - בטוח. אבל מי ש'קצת' מבין פשוט לא מדבר ככה.. הקלצ זה השמנת המתוקה ביותר של הבנק. הוא מסלול בטוח - אבל גם מאד יקר, הבנק לא גמ"ח כדי לקחת על עצמו את הסיכונים של עליות הריבית והמדדים למשך עשרות שנים ולתת לך את זה חינם - משלמים על זה, והרבה.. צריך לדעת באיזה מידה לשלב קלצ בתמהיל.
סליחה. אבל אין שום קשר, וזו ממש לא "ה"סיבה שבגללה לוקחים את המסלול הזה, אולי גם..
גם אם אין צפי לכסף עתידי: 1. אפשר בתחנה למחזר באותו בנק את המסלול הזה. 2. למחזר הכל גם בבנק אחר בלי היוון על המסלול הזה לפחות. ברגע שהכל קלצ, עמלות ההיוון עלולות לרתק לקוח לבסיס, ולמנוע ממנו את הכדאיות והרצון למחזר (שוב, תלוי בריביות של יום הלקיחה המקורי, והמיחזור). 3. הריביות במשתנות 5 צמודות נמוכות משמעותית מהקלצ, ובמיוחד עכשיו שאין צפי לעלייה רצינית במדד ובכלל, והיחס בהפרשי הריביות שבין הצמוד ללא צמוד הוא גבוה בהרבה מהצפי לעליית האחוז במדד!! 4. גם אם רוצים לצאת באמצע התקופה, אין שם קנסות, וסביר שגם אם יהיו נמוכים מאד. 5. מסלול זה ריווחי מאד לבנקים (בגלל המרווח שהם לוקחים על העוגנים שלו), ולכן שילוב שלו מאפשר לשפר ריביות גם ביתר המסלולים. ידעתם את זה?! ..
הכלל הזה ממש לא קבוע, ומשתנה בין סוגי הריביות. בפריים - לעולם לא יהיה שינוי בריבית בגלל אורך התקופה, רק בקלצ אכן הבנק יבוא לקראתך ככל שתוריד מהתקופה. ברור שרצוי להחזיר את ההלוואה כעבור 10 שנים (אפי' 5, ואם אפשר לא לקחת בכלל..), אבל ההחזר מזנק לשמיים, ולא כל אחד יכול לעמוד בזה כמובן, ולמי שנוח החזר נמוך יותר, צריך לדעת איך לשחק עם התקופות של המסלולים , כדי להקל על ההחזר, ולהימנע מהעלאת ריביות חדה.
אבל מה זה אומר מה מתאים, ולמי? אין תמהיל שנכון לכולם, זה כ"כ משתנה בין הלקוחות, ההבנה והיכולות שלהם!
למעלה מ60% מהלווים בארץ, עושים שינוי באמצע התקופה (סביבות 10 שנים), במיחזור או פריעה, מלא/חלקי, כך שגם אם לוקחים פריים ל30 שנה - ומקילים בכך על ההחזר החודשי בינתיים - מה שנותן להוסיף לקלצ ולהוריד בתקופה > להוריד ריבית > ושוב הורדה בהחזר, שזה הדבר שנכון לעשות, הורדת זמן - תלויה בלקוח הספציפי מאד.
ובכלל, ברגע שמגיעים לבנק ומדברים ברמה כזאת שהבנק מבין לבד בלי שנספר לו - שלא יועץ משכנתאות עומד מולו, גם אם נעשה מכרז לבד, כל בנק יוריד שקל או שניים, נרגיש גאוניים - בעוד שהבנקאיים יושבים ומתגלגלים מצחוק, על עוד איזה "חכמלוג" שפירנס להם את היעדים לשנה הקרובה..
על זה נאמר: 'לצחוק כל הדרך אל הבנק.. כי בדרך חזור, הוא כבר יצחק עלינו'..
אגב, הסיבות ללקיחת יועץ משכנתאות הם לא בגלל הטפסולוגיה, ממש לא!
יועץ מקצועי:
1. מגשר על פערי הידע בתחום המשכנתאות (ריביות עדכניות ומתאימות) בין הלקוח לבנק.
2. מבין לעומק את צרכי הלקוח שלו - ומה נכון/לא נכון עבורו.
3. כתוצאה מכך, בניית תמהיל שתתאים ללקוח לפי הבנתו ויכולתו "לספוג" תנודות בהחזר.
4. להגיש לבנק את התיק - באור חיובי ונכון, ולא בצורה חובבנית שהבנק ישר יוריד את חווי האשראי שלו ללקוח הזה, ומשם אין דרך חזור!
5. ידע איזה בנקים וסניפים מתאימים ונכונים לסוג לקוח הזה (הכנסות נמוכות/מלגות כולל/הכנסות לא קבועות/הרבה מאד ילדים' ועוד), סניף לא מתאים שיפסול את התיק - יפסול אותו בכל סניפי אותו בנק!
6. ידע איזה בנק רעב ללקוחות ומי כבר לא, מי הגיע ליעדים שלו ומי לא, וכו'.
7. גם הורדת הטפסולוגיה והכאב ראש ובזבוז הזמן של כל התהליך מהראש של הלקוח.
8. הבאת הלקוח לאחוזי מימון/החזר/וכו', שלא יגרמו לו להקפצת ריביות. יש בזה לא מעט כללים..
9. לבנק יש ענין לסגור תיקים עם מי שמביא לו לא מעט תיקים - ללקוח בודד, לא תהיה פריווילגיה כזו..
10. ומה שמבחינתי מעל הכל - הוא תכנון פיננסי נכון ללקוח, לפי יכולותיו עכשיו - ולפי הצפי בעתיד הקרוב, וגם בעתיד הרחוק. בניית מדרגות חכמה בהחזר, ועוד..
ערן פסטרנק (מנכ"ל פסטרנק-שוהם השקעות הון), אמר פעם - שיועץ משכנתאות מקצועי, הוא 'אדריכל פיננסי' שמבין בשוק ההון בצפי של המדדים ובריביות והעוגנים, אחרת - הוא פשוט לא יועץ משכנתאות, אלא מהמר ירוק בבורסה..
גילוי נאות,
אני את המשכנתא האחרונה שלי (לפני 3 שנים) לקחתי בלי יועץ. לא רציתי להיות הפרייאר שישלם לו סכום של הרבה מעל 10,000 ש"ח שהוא דרש, וגם לא הבנתי על מה ולמה.. מעבר לזה שרציתי להישאר בבנק שלי - והוא הודיע לי שאין לי סיכוי באותו בנק וניסה למשוך אותי לבנק אחר, איפה שהחברים שלו. אז החלטתי שאני הוכיח לו מי פה הגבר, והוצאתי אצלי בבנק משכנתא! אממה.. הבנקאית "קלטה" אותי, וסידרה לי משכנתא - ש"סידרה אותי" וסידרה לה את היעד לכל השנה..
מאז אני מחכה ליום נקם! בו אשוב לבנק - בלי לצחוק בדרך.. אבל בדרך חזור - מי ש"יבכה" הפעם יהיה הבנק לא אני..! חברים, עלי!!.. ואגב, זה יהיה בעזרת יועץ מקצועי מוסמך ותותח שיסביר לבנקאי מאיפה הפרח נושם, ושאם הוא רוצה שיעור על תחזית ריביות ומדדי אינפלציה, או מקרו-כלכלה ל2021, שישלח אלי בקשה מנומקת למייל..
באמת לחכות ולדעת במדויק.יש לי משכנתא מלפני כמעט 5 שנים בזמנו נעזרנו ביועץ משכנתאות שאמר שקבלנו משכנתא מעולה
(איננו בטוחים שהיא כ"כ מעולה..)
בכ"א קבלנו היום מכתב שבעוד חודשיים הריביות תתעדכנה.
אנחנו רק יודעים שיש לנו תחנה במועד זה. (פרעון ללא קנסות)
איך אפשר לדעת איך הריבית תתעדכן?
אולי זה יקפוץ?
האם זה דבר שחתמנו עליו מראש?
בשיחה עם הבנק למשכנתאות אמרו שיעדכנו אותנו קרוב למועד מה עדכון הריבית.
מה עלינו לעשות??
לא דיברתי על גובה הריבית, אלא על סכום הריבית המצטבר.הכלל הזה ממש לא קבוע, ומשתנה בין סוגי הריביות. בפריים - לעולם לא יהיה שינוי בריבית בגלל אורך התקופה,
רק השבוע ראיתי הצעה של קל"ץ ל15 שנה ב2.5% [גילוי נאות, זה היה דרך יועץ], זה לדעתי מעולה ממש לעומת צמוד שאולי היו נותנים ב1.8% והמדד יש מי שרוצה! (כן המדינה רוצה!) שהוא יעלה בכל שנה בין1-3% וכידוע עליית המדד מעלה גם את קרן ההלוואה וגם את הריבית.הקלצ זה השמנת המתוקה ביותר של הבנק. הוא מסלול בטוח - אבל גם מאד יקר,
אשמח לדעת מניין הדבר הזה.ובמיוחד עכשיו שאין צפי לעלייה רצינית במדד
בחודשיים האחרונים נתקלתי בהרבה דברים דומים, חלקם הגדול בלי יועץ (לא תפרו אותם בשאר המסלולים).רק השבוע ראיתי הצעה של קל"ץ ל15 שנה ב2.5% [גילוי נאות, זה היה דרך יועץ]
@Y996 תודה רבהשלום,
ראשית, אפי' אם לא היית מציין שזאת דירה להשקעה - לא הייתה אפשרות לענות על שאלה כזאת באופן חד משמעי - מכיון שהיא תלויה בגורמים רבים משתנים, שמשנים את התמונה.
התשובה לשאלה "כמה אני אשלם"? - נגזרת כמובן מ'טיב העסקה', וטיב העסקה תלוי קודם כל בלווה (אתה ידידי, מהן יכולות ההחזר שלו/מהן ההכנסות הפנויות שלו, מה מצב חיווי האשראי שלו, לקוח הבנק/לא לקוח הבנק, עושים מכרז ריביות/לא עושים, ע"י יועץ משכנתאות חזק/בלי, ועוד) + הבטוחה עצמה (הדירה). למשל, דירה באזורים בעייתיים מבחינת הבנק (יהודה ושומרון וכדו'), או קומה 4 ומעלה ללא מעלית, עלול להפוך את הבטוחה למסוכנת (הבנק לא רוצה "להיתקע" עם הדירה במקרה של מימוש הבטוחה), וזה מה שיגרום לריבית לזנק.. (אם בכלל תקבל משכנתא). מעבר לזה, כתבת סכום של 740,000 ש"ח - אני מקווה (לצורך העניין) שגם השמאי של הבנק יסכים שזה המחיר, אחרת תצטרך לגייס 'קצת' כסף מאנשהו..
שנית, אין 100% במשכנתאות - אין חיה כזאת! לא בהשקעה וגם לא במכירה. המקסימום הנורמלי הוא - 75% לקניה דירה ראשונה (יחידית), החלפה 70%, ולכל מטרה (במקרה שלך - דירה להשקעה) - 50%.
אני מאמין שהתכוונת למשכן גם את דירת המגורים שלך עצמה, ולקחת 50% על כל אחת מהן. אבל א"כ חייבים לדעת כמה יתרה פנויה עד ל50% יש עליה, שמעבר לזה לא תקבל כסף להשקעה (צריך להיות לפחות 370K).
שלישית, כתבת שזו דירה להשקעה - הריביות בלכל מטרה יקרות משמעותית מריביות לדיור רגילות (מעבר למגבלת 50%), כך שגם אם לדיור רגיל תוכל לקבל את הריביות שמישהו פה כתב לך (בתקווה שאתה ברנש נורמטיבי שהכל בסדר איתו, ושהבנק יאמין שיש לו מהיכן להחזיר, והדירה דירה ולא "דיר", כן?!..), בדירה להשקעה לא תוכל לקבל אותן, ותצטרך לחשוב במושגים של עוד 1.5-2 אחוזי ריבית (בערך..), זה עדיין הולך..??
רביעית, גם השאלה "כמה יעלה לי בסופו של דבר?" - אחלה שאלה.. אבל ההפרש בין עם עושים תמהיל נכון אצל יועץ מקצועי לבין אם עושים לבד/יועץ חאפר, יכול להיות הפרש של מאות אלפי ש"ח!! ואני מדבר מידיעה אישית ברורה.
לסיום, זה נשמע כסף קל, אבל רק מלשמוע את מחיר הדירה להשקעה אני כבר מסוייג לחלוטין (סורי, אבל אני רוצה את טובתך).. זה נשמע באזור לא אטרקטיבי ומבוקש מידיי (אני צודק..?), וא"כ - עשית בירור היטב על טיב האוכלוסיה שאתה בונה עליה לשכירות (לא, לא אצל מתווך שם..), האם ביררת כמה דירות עומדות להשכרה שם באזור ביחס לביקוש..
אפרופו, ישנם מקומות שמעודף דירות להשכרה - דירות עומדות ריקות במשך חודשים רבים, וגם אם מגיעים סופסוף שוכרים לא תמיד תקבל את הסכום "שחלמת" עליו. ואפי' אם בחוזה זה יהיה רשום, אבל המצב הסוציו-אקונומי באזורים כאלה לפעמים כ"כ עצוב ששוכרים אולי יש - אבל כסף מהם אין.. מה שאומר שאתה בינתיים נושא על גבך אלפי שקלים כל חודש לעמוד במשכנתא, ולקינוח, עוד יש כאלה שמחפשים נואשות להתפטר מהנכס אפי' במחיר הפסד, מה שגם גורם לדירה שלך לאבד משוויה.. ואתה מוצא את עצמך חייב לבנק הרבה יותר כסף ממה ששווה הנכס עצמו.
עסקה של 100% - כזאת היא מינוף אדיר, שיכול להוביל לרווח גדול, אבל חלילה גם ל... הפסיד גם את הבית הראשון.
אני לא אומר שזה לא נכון להשקיע, אדרבה! זו השתדלות חשובה ולעיתים היא באמת עוזרת המון ובדרך קלה יחסית, אבל חובה לעשות זאת נכון - עם יועץ פיננסי מקצועי ומוסמך כזה שיידע לבנות לכם נכון את ההשקעה מבחינת הסיכונים שלה, והסיכונים שאתם יכולים לעמוד בהם, ואתם באמת מבינים אותם.
וורן באפט אמר פעם: "השוק (ההון), הוא כמו אלוקים שעוזר לאלה שרוצים לעזור לעצמם, אבל בניגוד לאלוקים הוא לא סולח לאלה שלא יודעים מה הם עושים.."
הייתי חייב לכתוב את התגובה - בתור מנטור מלווה משפחות בארגון 'מסילה' ויועץ משכנתאות מוסמך - ראיתי לא מעט סיפורים של השקעות רעות שגרמו לאנשים להיכנס בבוץ שהם לא יצאו ממנו, ולעיתים הפתרון היחיד היה לאבד את הבית.. במקביל, ראיתי גם לא מעט סיפורים על יועצי משכנתאות חאפרים - שסיבכו את הלקוחות שלהם עם משכנתאות שאפי' הבנק לא האמין שניתן לעשות תמהיל כ"כ גרוע.. אבל, אם הלקוח רוצה לשלם, מי הבנק שלא ירצה לקבל.. ?!
בהצלחה!
הצפי שלי שבעוד 10 שנים אמכור את הדירה.
חלילה. לא התכוונתי לזלזל באף אחד. כל אחד באשר הוא - כבודו עמו.תוכל בהחלט להשאיר מקום של כבוד גם לותיקים ממך
הייתי מביא - אם היית משלם..דגם של משכנתאות שהוצאת לאחרונה, עם פירוט מלא - ובעיקר, מה הריביות שהצלחת להוציא בפועל.
זהו, שכאן זה לא מדוייק. הריבית בהחזר החודשי בריבית פריים, בין ל-10 שנים, ובין ל-30 שנה, תהיה אותה ריבית בדיוק!! זה בכלל לא תלוי בזמן ההלוואה - אלא ביתרת הסכום שעליה מוצמדת הריבית! אם הסכום גבוה = ריבית גבוהה, נמוך = נמוכה!כל שההלוואה ליותר שנים, הרבית בהחזר החודשי גבוהה יותר.
רק השבוע ראיתי הצעה של קל"ץ ל15 שנה ב2.5% [גילוי נאות, זה היה דרך יועץ], זה לדעתי מעולה ממש
תודהבאמת לחכות ולדעת במדויק.
הערכות מתבססות על הרבה נתונים.. ועל פי התקופה האחרונה ממש זה בהחלט נראה בדרך לרדת. בטח ובטח מלפני 5 שנים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים