זה כמו שתשאלו; אני הלכתי ברחוב, ובהוואי יורד שלג, האם במוסקבה חם?אני הוצאתי משכנתא של מליון ושמוניםK ואני צריך להחזיר באזור 4400 כל חודש האם יצאתי בזול או לא
דרך יועץ?שאלתי באשכול השכן,
שואל גם כאן.
אשמח לחוות דעתכם לגבי שני התמהילים, האם זה ריביות טובות ואיזה תמהיל מומלץ יותר.
מדובר על משכנתא ע"ס 1,233,000 70% מימון (דירוג אשראי גבוה)
תמהיל א'-
p-0.7 ל30 שנה
משתנה צמודה 1.84 ל30 שנה
קבועה צמודה 1.29 ל13 שנה.
תמהיל ב'-
p-0.6 ל30 שנה
משתנה צמודה 1.98 ל30 שנה
קבועה לא צמודה 2.8 ל16 שנה.
תודה רבה!
מה הבעיה מצד השנים, הקבועה צמודה יותר בעייתית מהמשתנה צמודה כי בה יש תחנות יציאה כל 5 שנים, לא?דרך יועץ?
בלי לדעת יותר מידי פרטים, ממש לא הייתי בוחרת בתמהילים כאלו.
שבהם המסלולים היותר יציבים הם לטווח קצר בהרבה מהמסלולים הפחות יציבים.
לאחרונה ראיתי שזה דבר שהרבה יועצים עושים וזה טעות חמורה!!
הרבה יותר מהשגת ריביות זולות, חשוב לבנות תמהיל נכון שזה אומר גם מס' שנים נכון.
הקבועה צמודה, כשמה כן היא ריבית שהיא קבועה, והקרן צמודה למדד.מה הבעיה מצד השנים, הקבועה צמודה יותר בעייתית מהמשתנה צמודה כי בה יש תחנות יציאה כל 5 שנים, לא?
?שלום רב,
מישהו יודע האם הכנסה מכולל בסכום מצטבר של 4500 ש"ח באופן קבוע ומסודר יותר משנה נחשב לוותק לגבי משכנתא בשביל לקבל תנאים יותר טובים?
לי בעבר אמרו שמשנה זה נקרא שמתחילים לצבור וותק, אבל בכל אופן גם אם לא שנה אני רוצה לדעת האם כולל נחשב למקום עבודה שצובר וותק?ממתי צריך ותק להכנסה? יש משמעות לותק במקום העבודה (ושנה זה לא הרבה), אבל אין משמעות לותק בגובה ההכנסה (מעבר ל3/6 חודשים שהבנק דורש דפי בנק).
התשובה היא - כן. זה אמנם תלוי קצת באיזה בנקים, ובגיל האברך, אבל לרוב כן.לי בעבר אמרו שמשנה זה נקרא שמתחילים לצבור וותק, אבל בכל אופן גם אם לא שנה אני רוצה לדעת האם כולל נחשב למקום עבודה שצובר וותק?
בבנק מזרחי טפחות מתייחסים לוותק הזה?התשובה היא - כן. זה אמנם תלוי קצת באיזה בנקים, ובגיל האברך, אבל לרוב כן.
ישנם בנקים [כמו דיסקונט] שגם דורשים אישור מקורי!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים