יש לכן בן שנה וחצי- שנתיים?

• הוסף לסימניות
דרושה הזדהות.
אינני יודעת אם כל הילדים בגילו אחוזי תזזית או רק הוא.
כל דקה מניבה בלגן אחר.
אני מפקססת את הבית וכשהוא חוזר מהגן, תוך כמה דקות לא נראה כי היה פעם סדר בבית.
אחרי האוכל, הצלחת עם התכולה שנותרה מגיעים אחר כבוד לרצפה. אח"כ הוא יורד מכסא האוכל שלו בעצמו, ודורך על האוכל, ואז אץ רץ למקרר, םתוח, מוציא בקבוק שתיה, לוגם במהירות כשחצי על החולצה ורבע על הרצפה. הולך עם טביעות רגליים לחדר ומוציא חולצה (שסוחבת אחריה עוד כמה) ומנסה ללבוש. חצי שניה אח"כ הוא כבר פיזר את כל הקופסא של הקליקס (1000 חלקים).
תארתי פה 5 דקות..

• הוסף לסימניות
זה לא נשמע נורמלי
את צריכה למנוע את הדברים מראש
הוא גומר לאכל תחטפי לו את הצלחת
אל תתני לו לפתוח את המקרר
את יכולה להוציא את הכפתור
של המקרר שלוחצים עם הרגל כדי שהוא לא יפתח

• הוסף לסימניות
זה נשמע נורמלי :)
אם זה מרגיע אותך אצלנו זה נרגע בסביבות גיל 3.5

• הוסף לסימניות
מזדהה
בני בן השנה ותשע כנראה מקבל משכורת שמנה על ההעסקה שלי,
אבל יש גבולות, לדוג', מקרר וארונות הוא לא פותח (יש סוגרים מיוחדים בדיוק בשביל זה)
ארון הצעצועים הוא כוורת פתוחה....
זה עובר,
מנסיון עם הגדולים.
זריקת הצלחת אופיינית מאד, יושבים ליד ילד כשהוא אוכל. אז זה לא קורה.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
וואו, את מזכירה לי את אחי; אולי זו תהיה נחמה פורתא עבורך...
בגיל שנתיים הוא כבר ידע את כל האותיות כולל קמץ (עוד טרם דיבר שוטף), על אף שנהוג אצלנו ללא ללמד הבנים אותיות טרם גיל שלש. בדיוק מהסיבה הזו.

היום הוא לומד בכולל רציני מאד - "חושן משפט".

בנוסף, ידוע שהשובבים הם בדרך כלל חכמים...

• הוסף לסימניות
לפניו יש לי שתי בנות.
ואינני זוכרת כ"כ הרבה בלגן ברגע אחד. אבל אולי הזיכרון של אמהות עובר מהר, הוא צריך להתפנות לזכרונות אחריןם נעימים יותר..
אין לנו פותח למקרר, הוא פותח מהדלת. אנחנו נוסעים מחוץ לעיר רק בלילה כשהוא ישן, אחרת הוא יוצא מהקשירה ונעמד באמצע הנסיעה (יום אחד הרגשתי שמישהו עוזר לי לסובב את ההגה..).
בעגלה- אין מה לדבר.. הוא נשלף ממנה מתחת לרצועת הרגליים, ואץ רץ.
הייתי איתו היום בסופר, והוא פתח שלוקים מהעגלה על כל המוצרים..
אני יודעת שזה עובר. היום הוא פתח את המקרר ושפך את כל הפפריקה ותבלין ה'על האש' על הרצפה ועל הבגדים שלו.
כשטיטאתי את הבלגן הצידה, הוא בא ונעמד לי על הלכלוך האדמדם הזה. כעסתי עליו אז הוא נשכב על כל הלכלוך והדמעות שלו ערבבו את הפפריקה והעל האש ביחד והספיגו אותם ברצפה...
אם לא הבת של חברה שלי, בת גילו, ששמרתי עליה היום ו10 דקות היא ישבה באותו מקום בלי לזוז, אולי לא הייתי פותחת את האשכול..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1355513:
אם לא הבת של חברה שלי, בת גילו, ששמרתי עליה היום ו10 דקות היא ישבה באותו מקום בלי לזוז, אולי לא הייתי פותחת את האשכול..

טוב, אז אם כבר בעיה - זה לה.

• הוסף לסימניות
חחח
את מטיבה לתאר

• הוסף לסימניות
מה תגידי על ביתי בת השמונה חדשים בקושי, שמטפסת לי בזחילה מדרגות, פותחת ארון ומפזרת תכולה, לארון אחר היא נכנסת וזה כמובן לא הכל...

• הוסף לסימניות
אין לי.
ואין לי מה להגיד לך.
מה שבטוח שטיפשון הוא לא. הבחורצ'יק מוכשר, והכל עניין של גיל.
אם הוא היה בן שש, הייתי רצה אתו לאבחון.:rolleyes:

• הוסף לסימניות
מזדהה מאוד!!
עכשיו תדמייני 2 כאלה... :):)

• הוסף לסימניות
ככה זה הגיל, אחד יותר אחד פחות אבל שובבים ב"ה...
הבת שלי בת שנה וחמש רגע אחד לא מסתכלים עליה,
והיא כבר בשירותיים משכשכת ידיים באסלה :eek:

• הוסף לסימניות
מזדהה איתך מאוד!
התיאור שלך אופייני מאוד לבנים, (אחד יותר ואחד פחות, וכמובן יש גם יוצאים מן הכלל...)

אחרי ארבע בנים זכיתי ב"ה ל 2 בנות, הבת הגדולה היום בת שנה ועשרה חודשים, אין להשוות את הגידול שלה לגידול הבנים!
הבנים בגיל שלה הפכו לי את הבית... וכל היום רק רצתי סביבם. כשהם רצו משהו הם נלחמו. כשאני לא הרשתי משהו הם מרדו...
הבת, כמה שהיא גם שובבה (בכל אופן חיה בין בנים...) אבל זה אחרת לגמרי! החינוך שלה לא כ"כ מתיש אותי. סוף סוף "תינוק" שומע בקולי!!
כשהיא התחילה לפתוח ארונות בגיל שכל התינוקות מתחילים, אמרתי: לאאאאא תסגריייי (עם חיוך, ובמנגינה הכי מתוקה וכיפית...) והילדה סגרה את הארון! הייתי בהלם :)

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן שנתיים וב"ה שובב גדול, אז אני פשוט מיגנתי את הבית ככל יכולתי ואני משתדלת שלא יישאר בלי השגחה אפילו לזמן מועט.
כל הארונות- סלון, מטבח, מגרות של הילדים בחדר- נעולים.
את המקרר הוא לא מצליח לפתוח (אבל יש סוגרים גם למקררים אם את רוצה. )
אפילו את הדלתות של השירותים והאמבטיה אני נועלת מבחוץ.
כל מה שבהישג ידו זה נזקים שאפשר לספוג. דהיינו, שתייה בשרות עצמי עם כל המשכנתא שלה, פיזור צעצועים שנמצאים על המדף ולא בארון וכד'. ובערב משקמים.

• הוסף לסימניות
אני מאחלת לך-
שאלו יהיו הצרות הגדולות שלך!!! :p
אחרי הכל זה הגיל הכי מתוק! (בעיני).
ותנחומי- שזה עובר מהר מאד!

• הוסף לסימניות
מאד מזדהה איתך.
אני חושבת שילד בגיל כזה כבר מבין ואפשר לשים לו גבולות, וללמד אותו מה אסור ומה מותר. (אפילו שהם כאלו חכמים ועושים את עצמם שהם לא מבינים. יש לי עציץ עם אבנים, הבת שלי כל הזמן ניגשה ושמה בפהף ואני כעסתי ולימדתי אותה שאסור. בהמשך היתה ניגשת תוך הגנבת מבטים קונדסיים לעברי, לראות אם אני רואה ומה אני מגיבה. היום כבר ב"ה לא ניגשת לזה בכלל, זה כבר מחוץ לתחום, והיא בגיל של בנך, הרי.
עוד דבר, תהיי פרו-אקטיבית (נראה לי שהזכרתי את המושג הזה פה פעם).
תיזמי בשבילו פעילויות כדי שלא ישתעמם.
למשל, כשהוא חוזר, תהיה מונחת כבר קופסת לגו על הרצפה, בדרך כלל ילדים יגשו לזה.
תני לו דפים עם מדבקות גדולות להדביק. שלי כבר יודעת לעשות זאת וגם היא מלאת מרץ בלי עין הרע.
אמנם אלו תעסוקות שלא לוקחות הרבה זמן ויש ילדים שמאבדים מהר את הסבלנות ומחפשים את הדבר המרתק הבא. אבל זה נותן מרווח נשימה של כמה דקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1355653:
מאד מזדהה איתך.
אני חושבת שילד בגיל כזה כבר מבין ואפשר לשים לו גבולות, וללמד אותו מה אסור ומה מותר. (אפילו שהם כאלו חכמים ועושים את עצמם שהם לא מבינים. יש לי עציץ עם אבנים, הבת שלי כל הזמן ניגשה ושמה בפהף ואני כעסתי ולימדתי אותה שאסור. בהמשך היתה ניגשת תוך הגנבת מבטים קונדסיים לעברי, לראות אם אני רואה ומה אני מגיבה. היום כבר ב"ה לא ניגשת לזה בכלל, זה כבר מחוץ לתחום, והיא בגיל של בנך, הרי.
עוד דבר, תהיי פרו-אקטיבית (נראה לי שהזכרתי את המושג הזה פה פעם).
תיזמי בשבילו פעילויות כדי שלא ישתעמם.
למשל, כשהוא חוזר, תהיה מונחת כבר קופסת לגו על הרצפה, בדרך כלל ילדים יגשו לזה.
תני לו דפים עם מדבקות גדולות להדביק. שלי כבר יודעת לעשות זאת וגם היא מלאת מרץ בלי עין הרע.
אמנם אלו תעסוקות שלא לוקחות הרבה זמן ויש ילדים שמאבדים מהר את הסבלנות ומחפשים את הדבר המרתק הבא. אבל זה נותן מרווח נשימה של כמה דקות.
כשאני שומעת כאלו אנשים אני מחייכת לעצמי וממשיכה הלאה.
מי שכותבת כך פשוט לא מכירה באמת את המציאות שמלפפון תיארה.
יש לי חברה טובה, שכל פעם שהייתי מספרת לה מה מעולל בני מחמדי הציעה לי הצעות כמו הנ"ל. ברוך ה', נולד לה בן שובב ביותר. עכשיו היא מבינה וצוחקת על עצמה.
רק לשמור על שפיות ועל בריאות. להשתדל כמה שיותר לחייך ולא לכעוס. אם את צריכה חופש - תפרגני לעצמך (האמת, שהלוואי שהייתי מפרגנת לעצמי) וכל פעם שמישהו נותן לך עצות או אפילו כשאת רואה איך ילדים אחרים מתנהגים תאמרי לעצמך משפטים מחזקים. זה לא קל, אבל אומרים שהילדים האלו חכמים יותר. לו יהי.

• הוסף לסימניות
מי שצריך לשנות משהו זה אנחנו בעצמינו- האמהות.
קודם כל למנוע גישה לארונות ע"י סוגרים מיוחדים / גומיות על הידיות וכד'.
כמו כן לאחסן גבוה כל דבר שעלול לקבל טיפול. (סבונים- לא להניח על אדן האמבטיה אלא על מדף גבוה, סלסלת ירקות- בתוך הארון או על השיש וכו' וכו')
שהמשחקים יהיו מסודרים כך, שהקרובים והנגישים יהיו כאלה שאפשר לאסוף בקלות (עגלת בובה, אוטו בימבה- אם את מרשה בבית, ועוד מס' חפצים גדולים יחסית) וככל שיותר מעצבן לאסוף את המשחק- שימי אותו במקום יותר גבוה.
כשאני מביאה לבנותי לשחק בקליקס, אני מעבירה להן לקופסה נפרדת כ- 40 חלקים, והן מסתפקות בזה (הגדולה בת 3) וככה לא מתהפכת לי קופסה של 400 חלקים.
המגירה במטבח שהקטנה שלי אוהבת לפתוח (יש אחת ספציפית שאהובה במיוחד)- בגלל שאני מרוצה שזה מעסיק אותה להרבה זמן- דאגתי לאחסן שם מס' קערות ותבניות פלסטיק שקל לי לאסוף, ואני מרשה לה בכיף לפתוח.

בקיצור, ככל שהילדים יותר פעילים ושובבים, צריך להתאים את הבית אליהם. אין מה לעשות.

(אני מדברת עם קצת נסיון, לא מידי הרבה. כי ב"ה בנתיים היו לי רק טיפוסים רגועים יחסית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1355667:
כשאני שומעת כאלו אנשים אני מחייכת לעצמי וממשיכה הלאה.
מי שכותבת כך פשוט לא מכירה באמת את המציאות שמלפפון תיארה.
יש לי חברה טובה, שכל פעם שהייתי מספרת לה מה מעולל בני מחמדי הציעה לי הצעות כמו הנ"ל. ברוך ה', נולד לה בן שובב ביותר. עכשיו היא מבינה וצוחקת על עצמה.
רק לשמור על שפיות ועל בריאות. להשתדל כמה שיותר לחייך ולא לכעוס. אם את צריכה חופש - תפרגני לעצמך (האמת, שהלוואי שהייתי מפרגנת לעצמי) וכל פעם שמישהו נותן לך עצות או אפילו כשאת רואה איך ילדים אחרים מתנהגים תאמרי לעצמך משפטים מחזקים. זה לא קל, אבל אומרים שהילדים האלו חכמים יותר. לו יהי.
חבל שאי אפשר לצלצל לך פעמיים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה