כללי יש למישהו תמונה של השפת-אמת מגור?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ok;1498530:
או שבכלל אין להשיג תמונה שלו
תודה!

ידוע שאין תמונה שלו.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש ציור שלו
צריך לבדוק בספר לילדים

• הוסף לסימניות
מצרפת ציור שמיוחס לשפת אמת.
תמונות אמיתיות אין.

קבצים מצורפים

• שפת%20אמת.jpg
    KB 91.3 · צפיות: 229
  • הוסף לסימניות
אבי שי' תולה כל שנה את הציור הזה בסוכה הוא מצא את זה באיזה ירחון ישן כמדומני בית יעקב

קבצים מצורפים

• ציור השפת אמת.pdf
    KB 752.2 · צפיות: 226
  • הוסף לסימניות
אגב הציור,
שמעתי מהאדמו"ר מטאלנא שליט"א, שסיפר לו הפני מנחם, שסיפרה לו אחותו המבוגרת בתו הבכירה של האמרי אמת. שהיא היתה באיזהו מקום (הוא אומר, לא זוכר, נראה לי באחת המדינות בארה"ב) וראתה ציור של זקנה השפת אמת, והציור היה הכי מדויק מכל הציורים והדמויות שהיא ראתה. היא שאלה את בעל הבית, מהיכן יש לו כזה ציור מדויק. הוא ענה תשובה מדהימה: אני במקור חסיד גור, וכשהגרתי מפולין לפני המלחמה, לקחתי איתי את תמונתו של השפת אמת. אך בדרך חצי מהתמונה הושחתה, כאב לי מאד שאין לי אותה. פניתי לצייר אומן במיוחד, והוא שאלני אם יש לי כתב יד של השפת אמת, נתתי לו כמה כתבי יד, ובשילוב חצי התמונה שהיתה, הוא צייר אותו מחדש, וכעדות נכדתו, זה היה הכי מדויק שיכל.
אגב דאגב, הוא אומר, שהוא חשב לעצמו אם תחום הגרפלוגיה אמין, אז כמו שכשאתן לגפרלוג כתב יד, הוא ידע את תכונותי, צריך להיות גם להיפך. כשאומר לו את תכונותי, הוא צריך להעתיק את כתב ידי במדויק. הוא התחיל לנסות, והוא אומר שהוא ניסה למעלה מ-100 גרפלוגים, וכמעט כולם לא הצליחו. רק 2 מהם הצליחו!

• הוסף לסימניות
לפי כללי פמ''ג וכללי האתר -
אין להקפיץ אשכולות שהתגובה האחרונה בהם הייתה לפני חצי שנה יותר.

בתקופה האחרונה יש כאן גל של הקפצות
בעיקר ממכאלו שאין להם הרשאת לפתיחת נושא,
והקפצה של אשכול ישן היא מעקף בשבילם.

עד עכשיו מחקנו את ההודעות החדשות
והחזרנו את האשכולות למנוחתם עדן,
בשבוע הקרוב נכתוב את ההודעה הזו על כל אשכול שמקפץ,
כי כנראה צריך להסביר ולהעלות למודעות.

אח''כ, אם נראה ניקים ספציפים בלי חגורת עיצוב
שממשיכים להקפיץ למרות הכל -
נבקש שלא יוכלו להגיב בפמ''ג.
זה לא איום או משהו כזה, אלא טיפול נקודתי.

ההקפצות גורמות לנו להתעסק בדברים שוליים
במקום לטפל בבקשות ההצטרפות ובהודעות אישיות שאתם שולחים אלינו.

חברי פמ''ג, דווחו לנו על הקפצות
בלחיצה על כפתור דיווח שלילי.

תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה