- הוסף לסימניות
כל האוטואימוניות הן בנות דודות. גם האסטמה שייכת למשפחה.באמת מעניין.
נדמה לי שהוכח קשר גנטי בין צליאק לאטופיק דרמטיטיס.
כל האוטואימוניות הן בנות דודות. גם האסטמה שייכת למשפחה.באמת מעניין.
נדמה לי שהוכח קשר גנטי בין צליאק לאטופיק דרמטיטיס.
וגם סוכרת נעורים שקורית בגלל שהגוף תוקף את הלבלב של עצמו.כל האוטואימוניות הן בנות דודות. גם האסטמה שייכת למשפחה.
וגם סוכרת נעורים שקורית בגלל שהגוף תוקף את הלבלב של עצמו.
המחלה אמנם שונה לחלוטין בסגנונה ממחלות אוטואימוניות, אבל הגורם- אוטואימוני.
ואגב הכרתי ילדה שסבלה מסוכרת נעורים+ צליאק, היה לה ממש קשה להסתדר עם אוכל.
פעם הייתי מנויה לבלוג של מישהי סכרתית, שאחרי זה התפרץ אצלה צליאק.לא הכרתי אף אחת, אבל שמעתי שיש כאלה.
רופאים טוענים שהא בהא תליא. צליאק לא מטופל גורר התפרצות של סכרת סוג 1.
אחד מהם אמר ש-25% מילדי הצליאק הלא מטופלים, יגיעו לגיל ההתבגרות עם מחלה אוטואימונית נוספת.
(לכל השדכנים: אם הצליאקים נשמרים מגלוטן, הם בריאים ב-100%. תודה).
לכל השדכנים: אם תתחילו לסמן את כל מי שיש לו נזלת אלרגית או דלקת אביבית, תתחילו לשדך רק רובוטים. תודה.(לכל השדכנים: אם הצליאקים נשמרים מגלוטן, הם בריאים ב-100%. תודה).
מחלת עור ממשפחת האקזמה, מתפרצת בדרך כלל בשנה הראשונה לחיים (כלומר - תינוקות) ובדרך כלל עוברת מתישהו, או לפחות מפסיקה להציק.סליחה על הבורות...
מי יכולה להגדיר לי מה זה אטופיק?
מחלת עור ממשפחת האקזמה, מתפרצת בדרך כלל בשנה הראשונה לחיים (כלומר - תינוקות) ובדרך כלל עוברת מתישהו, או לפחות מפסיקה להציק.
(אם יש למישהו קצת גרד במרפקים, כמזכרת מהאטופיק של שנות ינקותו, הוא לא ממש סופר את זה, ובצדק.)
בגדול יש לה מנעד בין המקרים הקלים ביותר, שנו אפשר לחשוב מגרדים קצת, לאלו שסובלים ממנה ממש והיא מעסיקה אותם 24/7.
כן, זה נשמע משהו מהכיוון, במיוחד שאת רואה קשר ברור לבוטנים.תודה על התגובה.
אני שואלת בגלל שלבן שלי בן שנתיים+ יש בחודשיים האחרונים גירוי ואדמומיות בבית השחי מאחורי האוזניים, והיה גם מאחורי הברכיים אבל שם זה עבר איכשהו.
לא טרחתי ללכת לרופא, כי אני לא מאמינה במשחות שהוא ידחוף לי שידחפו את הפצעים פנימה וזה יברח שבועיים אחר כך ממקום אחר. אז החלפתי סבון ושמתי אקווה קרם שהיה לי בבית מאי פעם...
קצת עזר לו, אבל לא מתרפא, חשבתי שאולי זה אלרגיה אז נזכרתי שהוא התחיל לאכול חמאת בוטנים בלחם בזמן האחרון אז הורדתי את זה וראיתי שיפור, אבל שוב לא התרפא לגמרי. שבוע שעבר הוא בטעות אכל כזה סנדביץ והמצב שוב החמיר, והוא לפעמים מתגרד שאני ממש מרחמת עליו, אבל לא מספיק יודעת איך לעזור לו.
פתאום כשקראתי פה את האשכול חשבתי שאולי זה קשור, כי היה לי עוד בן עם רגישות בעור בעיקר מאחורי האוזניים ובאיזשהו שלב זה עבר כשהוא גדל...
עכשיו מרוב עצות פה באשכול אני לא יודעת מה לעשות, כי גם אם זה אטופיק זה כנראה ברמה מאוד קלה יחסית, וגם התחיל בגיל גדול ביחס למה שכותבים כאן...
בקיצור, יצאתי מבולבלת...
ועוד שאלה חשובה:
אמרת שהמצב החמיר.
מה הכוונה החמיר - האם הוא התפשט לשטח רחב יותר, או שבאותו שטח המצב נהיה קשה יותר (עור אדום מאד, דלקתי וכו')?
אני שואלת בגלל שאם המצב בקפלים החמיר, לפעמים צריך יותר מקצת משחה זמינה ללא מרשם רופא. לפעמים יש זיהום וצריך משחה אנטיביוטית.
האסטמה ממש קשורה לאטופיק דרמטיטיס בקשר הדוק וברור (הרבה יותר מצליאק, שראו סוג של קשר במחקרים).
יש כמה מחלות שמכונות בספרות הרפואית 'המארש האטופי' או 'המצעד האטופי'. הן כולן יותר מבנות דודות, אולי אפשר לקרוא להן אחיות:
- אלרגיה
- אטופיק דרמטיטיס
- אסטמה
- נזלת אלרגית (רהיניטיס)
- דלקת לחמית אביבית (דלקת עיניים אלרגית)
מעניין מה שאת כותבת, כי אותו דבר בדיוק בצליאק.
לצליאקים יש מעי חדיר. חלקיקי גלוטן חודרים דרכו ומעוררים את מערכת החיסון להילחם, והיא תוקפת את הגוף עצמו.
מצטטת מחומר של עמותת צליאק בישראל - "מספר גדל והולך של הוכחות מורה על אותה שלישיית גורמים העומדת בבסיס רוב, ואולי כל, המחלות האוטואימוניות: חומר המצוי בסביבה והגוף נחשף אליו, נטייה גנטית של מערכת החיסון לתגובת יתר כלפי החומר ומעי חדיר במיוחד".
כדאי ללכת לרופא עור, כדי לקבל משחה יותר חזקה לטיפול בהתפרצות העכשווית. הרופא גם יאבחן אם זו אכן אסטמה של העור. (אחרי שגיליתי את זה אצל בן אחד, על כל האחרים תחתיו גם "אבחנתי" אטופיק, מה שלא היה נכון בכלל...) כשישתפר תוכלי להעזר באקווה קרם למקרים קלים יותר. בקשר לסבון- ילד קטן כדאי לרחוץ בשמן בלנאום, ולא בסבון, ילד גדול יותר שמתקלח- יש סבונים מיוחדים שניתן לרכוש בבית מרקחת (כמו לקטופיל שאני ממש מרוצה ממנו).החמיר, כוונתי שבאותו שטח נהיה יותר אדום/דלקתי. לא התפשט לשטח יותר גדול.
ועוד שאלה תמימה, האזור הפצוע הוא יבש או לח, אני לא מצליחה להבין?!
ובקשר לאקווה קרם, קניתי מזמן אבל לא השתמשתי הוא היה סגור.
ברור שזה הענין. אוטואימוניות פירושו שמערכת החיסון פועלת פעולת יתר נגד עצמה. או אם תרצו- מאבדת סבילות כלפי רכיבים בגוף עצמו.
רק לא ברור לי ענין הציליאק- זו רגישות לחומר חיצוני, לא?
אני לא יודעת מה בקשר אליכן אבל אותי הנושא מרתק.החומר החיצוני, במקרה של צליאק - גלוטן, מזעיק את מערכת החיסון לפעולה, בלי סיבה אמיתית.
מערכת החיסון יוצאת ונלחמת, אבל אין לה כנגד מה, אז היא תוקפת את רקמת המעי עצמה ויוצרת דלקת.
יש עוד משחות לא קורטיזוניות, אפלומיצין למשל ויש עוד, לא זוכרת שמות.מעניין שאף אחת עדיין לא כתבה על המשחה אלידל-Elidel,
הגדרתו הרפואית: תכשיר שאינו סטרואיד המטפל בדלקת של העור ושייך לתרופות מקבוצת מעכבי קלצינאורין.
יש לי שני ילדים אטופיים, ובגלל שלא רציתי להתחיל ולטפל בהם עם משחות המכילות קורטיזון, רופא העור המליץ על המשחה הזאת, היא משחה אנטי דלקתית חזקה, אבל כשאין ברירה ויש להם התפרצות חזקה, או אפי' בינונית שמפריעה להם, אני מורחת להם את זה במשך מס' ימים עד שהעור נרגע ואז מפסיקה בהדרגה, העור נשמר חלק למשך לפחות מס' חודשים - ואפי' שנה. ומצד שני בשונה מהמשחות המכילות קורטיזון - היא לא גורמת להתפרצויות חוזרות ונשנות אחרי השימוש בה.(כך לפחות לפי נסיוני העשיר...)
אני לא יודעת מה בקשר אליכן אבל אותי הנושא מרתק.
יש אופציה ללימודי רפואה מקוצרים, רק לצורך מחקר, בלי פרקטיקה? כמובן במקום חרדי על טהרת הקודש.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים