דרוש מידע יש מילון ארמית-עברית אונליין?

• הוסף לסימניות
לצורך עבודה, מדי פעם אני צריכה לתרגם מילים בודדות מהגמרא.
לפעמים אני מוצאת בגוגל (בד"כ לא) ולפעמים אני שואלת את בעלי או הבנים שלי, אבל קשה לי להיות תלויה באחרים.
ניסיתי גם לפתוח גמרא ולבדוק אם רש"י יעזור לי אבל לא ממש הצלחתי להבין (ובעלי קצת נהבל מהמראה).
יש כזה דבר מילון ארמית-עברית?
ארמית-אנגלית גם טוב.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מעניין, אולי מסומן תרגום מעברית והמילה בארמית? תתני דוגמה למילה שחיפשת

• הוסף לסימניות
מעניין, אולי מביאים שם רק מילים נפוצות
עריכה: במחשבה שנייה, ופורקנה אומרים בקדיש, אז זה אמור להיות נפוץ...

• הוסף לסימניות
בדקתי ומסומן מארמית
מילים שחיפשתי הבוקר:
פורקנא
ברכאן
יש ניבים וסוגים שונים של ארמית.
המילונים אם ישנם בטח עשויים ללומדים וככאלה הם מותאמים לארמית תלמודית, ויתר מזה: תלמוד-בבלית.
המילים שכתבת הם יותר בסגנון ארמית הזוהר, בכל אופן ברכאן זה ברכות ופורקנא זה פורקן במשמעות תשועה, חופש, הצלה.

• הוסף לסימניות
יש ניבים וסוגים שונים של ארמית.
המילונים אם ישנם בטח עשויים ללומדים וככאלה הם מותאמים לארמית תלמודית, ויתר מזה: תלמוד-בבלית.
המילים שכתבת הם יותר בסגנון ארמית הזוהר, בכל אופן ברכאן זה ברכות ופורקנא זה פורקן במשמעות תשועה, חופש, הצלה.
תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
@אם הבנים שמחה! למה את אמא של בנים אם לא בשביל זה חחח
ואגב כל הכבוד שלמרות מצבך את עובדת...(אפרופו אשכולות סמוכים)
שגעתי את הבנים שלי מספיק :)
וב"ה הם לא תמיד בבית
להקליד זה בערך הדבר היחיד שאני מצליחה לעשות
אז ב"ה אני מצליחה לעבוד

• הוסף לסימניות
לצורך עבודה, מדי פעם אני צריכה לתרגם מילים בודדות מהגמרא.
לפעמים אני מוצאת בגוגל (בד"כ לא) ולפעמים אני שואלת את בעלי או הבנים שלי, אבל קשה לי להיות תלויה באחרים.
ניסיתי גם לפתוח גמרא ולבדוק אם רש"י יעזור לי אבל לא ממש הצלחתי להבין (ובעלי קצת נהבל מהמראה).
יש כזה דבר מילון ארמית-עברית?
ארמית-אנגלית גם טוב.
בתוכנת תורת אמת החינמית ישנו מילון ארמי עברי לא רע בכלל.
אבל אינני יודע אם הוא מדויק...

• הוסף לסימניות
יכ לכם קישור למילון?

מדובר בתוכנה מוכרת וידועה.
לאחר שהתוכנה נפתחת ישנה אפשרות בלשוניות מצד ימין למילון.
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה