נכתב ע"י נוי;1078224:צלמים/ות מנוסים ונכבדים,
אודה אם תוכלו לעזור לי:
אני צריכה לפתח תמונה בהגדלה מלאה.
אני גם חייבת לקרופ אותה עקב יד פעוטה שהשתרבבה בלי רשות,
וגם סתם ככה, מרכוז לא יזיק לה. (לצורך הספציפי)
זה אפשרי, או שבכל מקרה אני אאבד איכות?
תמיר אורבאום כתב פה פעם שזה פוגם.נכתב ע"י GolanArt;1078233:קרופ לא פוגע באיכות.
היגיון פשוט:נכתב ע"י GolanArt;1078233:קרופ לא פוגע באיכות.
אני מעתיקה ממאפיינים- לא יודעת מה הכי רלוונטי לענייננו:נכתב ע"י מירי 92;1078246:כולם פה צודקים כי לדעתי זה מאוד מאוד אינדיודואלי.
כמה את צריכה לקרופ ביחס לתמונה?
על איזה גודל הגדלה מדובר?
באיזה איכות התמונה המקורית?
נכתב ע"י נוי;1078252:אני מעתיקה ממאפיינים- לא יודעת מה הכי רלוונטי לענייננו:
מימדים:3000X4000
רוחב 4000 פיקסל
גובה 3000 "
רזולוציה:180 DPI
עומק סיביות 24
יחידת רזולוציה 2
סיביות דחוסות פיקסל 3
ההגדלה שאני רוצה היא מקסימלית.
כלומר- לא בגודל מגדלי עזריאלי, אלא גודל הגון לפלקט של סוכות בו התמונה תראה במיטבה.
אה...נכתב ע"י מירי 92;1078255:
טוב, דרך הנתונים הנ"ל אינלי מושג ממש לענות לך - בטח יבואו תיכף המומחים ויענו.
רק על משהו אחד לא ענית...
כמה את צריכה לקרופ ביחס לתמונה..
נכתב ע"י GolanArt;1078233:קרופ לא פוגע באיכות.
נכתב ע"י נוי;1078252:אני מעתיקה ממאפיינים- לא יודעת מה הכי רלוונטי לענייננו:
מימדים:3000X4000
רוחב 4000 פיקסל
גובה 3000 "
רזולוציה:180 DPI
עומק סיביות 24
יחידת רזולוציה 2
סיביות דחוסות פיקסל 3
ההגדלה שאני רוצה היא מקסימלית.
כלומר- לא בגודל מגדלי עזריאלי, אלא גודל הגון לפלקט של סוכות בו התמונה תראה במיטבה.
נכתב ע"י tamiro;1078259:זה לא נכון...
ערב חג.. ואין לי זמן לכתוב מגילות
אז בקצרה,
כשאתה מוריד את כמות הפיקסלים בתמונה אתה גורע מאיכותה
בטח אם לאחר מכן אתה מגדיל את החלק הקטן שנותר לאחר הקרופ
נכתב ע"י שלמה;1078271:קח תמונה ברזולוציה של 400 DPI ותדפיס אותה ב300 DPI, אז האיכות ירדה ב25%.
אם תיקח תמונה ברזלוציה הפוכה (מ300 תדפיס ל400,) אז האיכות נהרסה ב33%.
זאת אומרת, שכמעט כל האיכות שנהרסת, שאדם רגיל רואה, היא בעיקר בהגדלת רזלוציה ולא בהקטנה.
גודל של קישוט סוכה. איזה גודל? 50X 70 (אם לא ילך, אז אתפשר על פחות)נכתב ע"י tamiro;1078261:לאיזה גודל את מדפיסה?
על איזה חומר את מדפיסה?
ומאיזה מרחק בערך יסתכלו על התמונה?
נכתב ע"י tamiro;1078285:אתה מדבר עכשיו על דברים שלא באמת קיימים
קח תמונה ישר מהמצלמה בגודל 20*30
ותדפיס בגודל 50*70
מאותה תמונה תוריד 30% ואת זה תגדיל ל50*70 על נייר
אתה תראה את הירידה באיכות הקובץ.
במידה והיא רק נקרפת ללא הגדלה - כמובן שאין ירידה באיכותנכתב ע"י דאבל אימפקט;1078314:למה זה מוריד מאיכותה אם היא רק "נקרפת" ולא מתאימה את עצמה לאחר חיתוך לגודל הקנבס?
נכתב ע"י tamiro;1078259:זה לא נכון...
ערב חג.. ואין לי זמן לכתוב מגילות
אז בקצרה,
כשאתה מוריד את כמות הפיקסלים בתמונה אתה גורע מאיכותה
בטח אם לאחר מכן אתה מגדיל את החלק הקטן שנותר לאחר הקרופ
נכתב ע"י GolanArt;1078338:זה לא נכון???? למה לא נכון?! מה הקשר בין קרופ להורדת איכות?! אם אתה מותח את התמונה אחרי הקרופ אז ודאי שהורדת איכות, אבל בלי להגדיל אין שום פגיעה באיכות.
מה גם שאם התמונה ברזולוציה גבוהה מאד, היא גם ככה מעבר ליכולת של הדפוס, ולכן קירופ של התמונה עד גבול מסויים בכלל לא יורגש.
כמובן שאני לא מדבר על גדלים של פוסטרים וכ'.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים