יש מצב שסטרפטוקוק A עובר מעצמו?

• הוסף לסימניות
עשיתי משטח שלשום אחה"צ והיום בבוקר הגיע תוצאה שיש לי סטרפטוקוק A

אולם מאז שלשום חלה הטבה ניכרת בכאבים ולמעשה הם כבר כמעט ולא מורגשים
גם המוגלה על השקדים נעלמה

אז יש מצב שהחיידק נעלם לו?
או שעדיף בכל מקרה לקנות את האנטיביוטיקה שהרופא רשם?

• הוסף לסימניות
לא נעלם מעצמו, וחבל לאחר עם האנטיביוטיקה כי זה ידבק אחרים.

• הוסף לסימניות
סתם כדאי לדעת שמעתי פעם מרופא ילדים מומחה שחיידק זה מסוכן לא רק לגרון אלא גם לפרקים והוא עלול לחולל שמות אם נותנים לו לעבור בשקט...

• הוסף לסימניות
זה מסוכן ללב!

• הוסף לסימניות
לא "מתחילים" עם החידק הזה!
זה לא משחק! אם לא מטפלים בו כשהוא בגרון הוא פשוט עלול לרדת למטה לדרכי הנשימה התחתונות ולאיברים פנימיים - סכנת נפשות.

חני

• הוסף לסימניות
זה החיידק של מה שנקרא בפי המון העם "החיידק הטורף", כל עוד שהוא בגרון זה רק אנטיביוטיקה אבל כשהוא מגיע למקומות אחרים זה לא נעים בכלל בלש' המעטה.

• הוסף לסימניות
לי היה סיפור עם הסטרפטוקוקס.
היה לי כאבי גרון והחלטתי שאם עד מוצש זה לא יעבר נלך לרופא(זה התחיל בחמישי)
באתי בראשון לרופא כי זה לא עבר...והיא רק ראתה את המצב היא אמרה לי:"אם היית מגיעה עוד שעה היתי מטיסה אותך באמבולנס לבית חולים!!!כי החידק קרוב מאוד ללב!!!!!"
ועוד הגדילה ואמרה לי שכמה לפני הגיעה אחד והיא שלחה אותו לבית החולים מה שאומר שאנשים לא מתיחסים ברציניות לדברים האלה!(ובמיוחד בחידק הזה זה מסוכן!!!!)
בקיצור עצה שלי לא לזלזל!!!!!קחי אנטביוטיקה ותהיה בטוחה!גם בקטע של לא להדביק!וגם בקטע של בריאות!!!!!
בכל אופן רפואה שלימה!

• הוסף לסימניות
אני הבנתי שעד גיל 20 אז גם אם זה עובר אז לוקחים אנטי' ולאחר הגיל הזה אם זה עובר לבד אז אפשר.
אבל לפי הסיכונים עדיף לשאול רופא.

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי בעניין הזה וכן מניסיון עם ילדים, הן רופא הילדים שלי והן רופא המשפחה טענו שאפילו אם כבר מרגישים מצוין והחום ירד, יש לקחת אנטיביוטיקה, משום שהחיידק הזה חייב להיות ממוגר. (ושניהם לא ממהרים בד"כ לתת תרופות)

מעניין לעניין באותו עניין: למישהו יש עצות איך למנוע הישנות של דלקת גרון (ילדים והן מבוגרים)? ככלות הכול לא כדאי לקחת כל כך הרבה אנטיביוטיקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1113955:
מנסיון אישי בעניין הזה וכן מניסיון עם ילדים, הן רופא הילדים שלי והן רופא המשפחה טענו שאפילו אם כבר מרגישים מצוין והחום ירד, יש לקחת אנטיביוטיקה, משום שהחיידק הזה חייב להיות ממוגר. (ושניהם לא ממהרים בד"כ לתת תרופות)

מעניין לעניין באותו עניין: למישהו יש עצות איך למנוע הישנות של דלקת גרון (ילדים והן מבוגרים)? ככלות הכול לא כדאי לקחת כל כך הרבה אנטיביוטיקה.

יש חיסונים - לאלו הנשאים של החידק יש חיסון שמקבלים פעם בחודש - בכ"ז עדיף על אנטיביוטיקה.
כמו"כיש טיפולים הומופטיים שעוזרים למגר את החידק.

חני

• הוסף לסימניות
שכנה שלי סיפרה לי השבוע, שהבן שלה סחב רגל ומאוד כאב לו ברגל, הם הסתובבו הרבה בין רופאים, עד שעלו על זה שזה סטרפטוקוק שהמשיך לטייל בגוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1113955:

אני זוכרת שבהיותי ילדה בבית ספר אני וחברה שלי הינו דיי בתורנות של סטרפטוקוקוס..
אני עוד היתי נורמלית רק שפשוט חליתי תמיד בזה ולא בדברים אחרים..אבל חברה שלי ממש כל שבוע מחדש היתה חולה בזה..והיא לקחה כדורי מניעה!(שפשוט שומרים על הגוף לא לקבל את החידק כל פעם..)
אני לא זוכרת את שם הכדור במדיוק,אבל אני יודעת שקיים כזה דבר.
שפשוט מונע מהחיידק לבא(בכל אופן מביאים את הכדור הזה רק במקרה כמו שהבאתי כאן,שזה ממש בתדירות מוזגמת!)
שכולם ירגישו טוב!אמן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1113955:

גם אני חפשתי איך למנוע, כי הילדים שלי היו מאוד רגישים והיה מגיע 3 פעמים בזה אחר זה, ומדבק בלי סוף, משהי אמרה לי שרופא טבעי אמר לה להפסיק עם החלב, (ודוקא חלב, שאר מוצרי החלב להשאיר), עשיתי כך ומאז זה מגיע רק לעיתים רחוקות מאוד.
עוד דבר שמאז הקפדתי הוא לכל ילד כוס בצבע אחר, כמה שפחות ידבקו אחד מהשני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1113974:
שכנה שלי סיפרה לי השבוע, שהבן שלה סחב רגל ומאוד כאב לו ברגל, הם הסתובבו הרבה בין רופאים, עד שעלו על זה שזה סטרפטוקוק שהמשיך לטייל בגוף.

על זה יש לי סיפור שלם..
היתה לי בת דודה בדיוק אותו סיפור כמו השכן שלך..
רק שהיא הלכה בתחילה לטרם והם אמרו לה שזה סתם שפשוף מהנעל וככה עוד פעם ועוד פעם...עד שדודה שלי החליטה שהיא לא ממש מאמינה להם(כי הילדה לא גמרה להתלונן..)
והם הלכו לבית חולים שם אפשזו אותם בשניה ועירוים ויוווו זה היה סיפור לא קל!!
בקיצור מה שנלמד מהאשכול הזה,זה חברה:החיים יקרים!!!תשמרו עליהם!!!לא לזלזל בבריאות!

• הוסף לסימניות
סטרפטוקוקוס מקבוצה A הוא חיידק כזה, שאם אינו מטופל באנטיביוטיקה הוא יוצר בגוף נוגדנים כאלה, המזהים את הגוף עצמו כאויב ומתחילים לתקוף אותו. כתוצאה מכך עלולים להיגרם 3 סוגי סיבוכים - תלוי בגיל של החולה: פגיעה בכליות, דלקת פרקים כרונית ופגיעה במסתמי הלב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1113955:

מנסיון עם בן משפחה, שהיו לו דלקות גרון חוזרות במשך תקופה ארוכה ואנטיביוטיקה לא הועיל.
לדברי הרופא, היתה לו שם 'מושבה של חיידקים'.
יעצו לו לגרגר חומץ תפוחים כדי למנוע השנות של הדלקת.
לא יודעת כמה פעמים, אבל העניין חלף עבר מן העולם לגמרי.

• הוסף לסימניות
2 מקרים מצערים אני מכירה על אנשים שסובלים (אחת סבלה, ע"ה, ואחת סובלת) מבעיות במסתמים שנגרמו בעקבות סטרפ שהגיע ללב. וזה בעיות לב שסוחבים לכל החיים ועד לניתוח לב. שלא נדע, אבל יש מה להלחץ מגרון.
על עוד אחד שמעתי שהתיישב לו סטרפ על עמוד השדרה ועשה לו בלגאנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1113955:

לגבי הישנות של דלקת גרון (למבוגרים בלבד...):
אני סבלתי מסטרפ A במקום אחר בגוף, אחרי כמה ימים של טריאדה זוועתית שוחרתי מבית חולים אבל כמה זמן אחרי זה התחילה חגיגה של דלקות גרון חוזרות ונשנות, היו פעמים שישר כשגמרתי את האנטיביוטיקה התחילה שוב דלקת חדשה וחוזר חלילה, כך במשך חצי שנה ויותר.

חברה שלי יעצה לי לקחת 2-3 ראשי שום (לא, זה לא טעות) לגרד אותם במגרדת, לערבב אותם עם מים ולשתות. מרוב יאושי, פעם אחת כשרק החלו ניצני דלקתי עשיתי כך. זה דבר נוראי, נוראי, נוראי, אבל מאז, כבר כמעט 3 שנים יש שקט בגיזרה. פעם אחת הייתה לי דלקת גרון - אבל היא לא הייתה חיידקית. השיטה מומלצת רק למי שדלקת גרון נראית לו הרבה יותר נוראית משתיית מי שום....

רפואה שלימה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה