יש מקום לתביעה?

• הוסף לסימניות
קבוצת אמהות ובתוכן אני, מבוטחת של קופ"ח מסוימת, הילדים שלנו כולם באותו משפחתון.
כולל את הבת של מטפלת המשפחתון.
יום אחד הביאה אמא שמבוטחת בקופ"ח אחרת את תינוקה בן כמה ח' עם וירוס של שיעולים והקאות, כשהרופאה טוענת בתחילה ש"זה וירוס לא מדבק" (שמעתם דבר כזה?) אח"כ היא טענה ש"זה מדבק אבל מותר להביא את הילד למשפחתון"
מה שבעצם קרה זה שבמקום שאמא אחת תפסיד יום-יומיים מהעבודה, כל האמהות האחרות הפסידו ימי עבודה רבים, אני הפסדתי בינתיים 5 ימים, כי הרופאה שלי-מיותר לציין, לא נתנה לי להביא אותה כל עוד לא עברו 24 שעות מאז ירידת החום, והיה לה חום של 40 מע', שני הגדולים שלי ג"כ נדבקו, אז שוב-חופשת מחלה ואני בבית ולא בעבודה.
אם נוספת לא היתה יומיים בעבודה ובעלת המשפחתון הביאה מטפלת בתשלום כדי שהבת שלה לא תדביק אף אחד, אם נוספת כרגע עם הילד אצל הרופאה ההיא שהתירה לבוא עם הווירוס הזה למשפחתון, שלא לדבר על ההוצאות של נסיעות מוניות ותרופות...
יש לנו מה להתקבץ כדי לתבוע את הרופאה\הקופה בנושא?

• הוסף לסימניות
שאלת רב אם מותר לתבוע מבחינה הלכתית?

• הוסף לסימניות
יש לך מסמך כתוב שהרופאה אמרה כך...???
אם לא. אין לך שום הוכחה נגדה ולא מחייב שהיה.

• הוסף לסימניות
יותר נראה שהאמא אמרה שהרופאה אמרה כך- כדי שהיא תוכל לשלוח את הילד.
בכ מקרה- אם אין לך הוכחה, אן מה לתבוע.

• הוסף לסימניות
לי אין, לבעלת המשפחתון יש

• הוסף לסימניות
הרופאה תמיד יכולה לטעון שזה התפתח כמה שעות אחרי שהיא ראתה את הילד..
התביעה היא רעיון מופרך בלי שום בסיס,
ואפי' אם באמת היתה הוכחה מוחלטת (כמו צילום רנטגן וכו..) את באמת הולכת לתבוע את אחת האמהות במשפחתון בסכומים כאלה גדולים?? (למרות שברור שהאמא באמת עשתה עוול גדול!).

• הוסף לסימניות
לא את האמא, את הרופאה, האמא לא אשמה שזו הדיאגנוזה שנתנה הרופאה.

• הוסף לסימניות
דיברתי פעם עם עו"ד מומחה לעניני רשלנות רפואית וכו' בענין הרבה יותר מסובך מזה...
והוא אמר לי, שהכלל הוא- שלא תובעים על דיאגנוזה שגויה של רופא. רופא כמו כל אדם יכול לטעות.
אפשר לתבוע למשל אם הרופאה אפילו לא בדקה את הילד וסתם קבעה משהו באוויר.
אבל טעות, ממש אינה מהווה עילה לתביעה.

וסתם, זה נראה לי קצת מוגזם, לא?

• הוסף לסימניות
לא.
אני כמו אמהות רבות מפסידות עבודה ולא בטוח שמקבלות חופשת מחלה, זה מוגזם?

• הוסף לסימניות
השאלה האם זה באמת מה שהרופאה אמרה או שזה מה שהאמא רצתה להבין...ובאמת חוץ מטובת הילד שלא נח לו להיות ככה בלי השגחה צמודה כשהוא מרגיש רע כדאי גם לחשוב עלטובת האמהות/הילדים האחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1463409:
לא.
אני כמו אמהות רבות מפסידות עבודה ולא בטוח שמקבלות חופשת מחלה, זה מוגזם?

מוגזם...
אבל איך את יכולה לקבוע שזה מהילדה הזאת
אולי היה ילד שהיה לו גם ולא ראו עליו מאד
זה יכול להתפתח מכל כיוון
יש בני דודים ומשפחה וכו'

בעזה שכולם יהיו בריאים
ולא נלחם באוויר

• הוסף לסימניות
סתם כך אני חושבת שכולן צריכות לקחת את זה לתשומת ליבן שלא שולחים ילד חולה למשפחתון/מעון/גן וכו'
לאמהות קשה להודיע בעבודה שהן מחסירות אבל הן גורמות לילדים רבים להדבק (רחמנות, לא?!) ולאמהות רבות להחסיר מעבודתן.
יצא לי פעם לשמוע אמא אומרת אני נותנת לילד נורופן...
אצלינו במעון המטפלות אומרות שהן יודעות בדיוק איזה ילד קיבל בבוקר נורופן - כי הילד מטורלל כל היום, וכשהוא קם מהשינה ב-2 פתאום יש לילד חום - והאמא משחקת אותה, מה? בבוקר לא היה לו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;1463781:
איזה קטע יש לה לתבוע? היא דווקא חוגגת ומקבלת תשלום כרגיל!

ממש לא נכון, הבת שלה היתה חולה והיא הביאה מחליפה.

• הוסף לסימניות
כלומר דינה כדין כל אמא, על המשפחתון היא מקבלת כרגיל גם אם כל החמישה נעדרים בו זמנית, זה מה שהתכוונתי. במקרה היא גם על תקן של אמא אבל היא לא שונה ממך.
הכי מרגיז במחלות הללו הן שהילד מביא אותם מהמעון/משפחתון בגלל איזו אם אחת לא איכפתית - אבל הוא נשאר בבית...
סתם כך תדעו שאין כזה דבר וירוס לא מדבק- כל הוירוסים עוברים מאחד לשני, אבל יש וירוסים קלים מאד של נזלת וקצת שיעולים, ויש וירוסים קשים יותר.
כשהיה לי תינוק פג- אז כל וירוס הכי קל שהסתובב במשפחתון הוא קלט עם חום , ואז רופא מומחה הסביר לי שבעצם כולם נדבקים אבל אפילו לא שמים לב וקוראים להם "מצוננים" והוא הרגיש- ישר מעלה חום... ואמר לי שהכי מומלץ להשאיר אותו שנה ראשונה בבית....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה