כללי יש סיכוי? פונט

• הוסף לסימניות
גם אני נדבקתי בחיידק הפונטים.
אחרי שאי פעם ניסתי את כתב היד שלי.
עכשיו החלטתי להתאתגר על פונט יותר רציני.
מה אומרים?

צפה בקובץ המצורף 344825

קבצים מצורפים

• 6Large.jpg
    6Large.jpg
    KB 493.2 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
מקסים שנשאך לבך לעצב גופן מקורי.
ניכר שאת יודעת לאן את רוצה להגיע, וזה כל מה שצריך באמת. כל השאר זה פרקטיקה.

יש בפונט כמה נקודות מאד יפות כמו הא' והצ' סופית.
אל תפחדי לעשות חלק מהאותיות פשוטות. לא כל אות צריכה להיות ייחודית.

בהצלחה! ותעדכני בהמשך ההתפתחות.

• הוסף לסימניות
שיפצתי קצת והחלפתי את התמונה בהתחלה.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
מושלם, אני הייתי קונה אותו

• הוסף לסימניות
ח"ו לסל המחזור - יש לזה כל כך הרבה פוטנציאל!! החידק הזה שמסתובב כאן הפורום עושה רק דברים טובים! נחשפים כאן כשרונות נהדרים שעד התקופה האחרונה חשבנו שהוא חלקת מעטים.
לא רחוק היום בו יתפרסם אשכול של מיש הציע את זה לאיזה חברת פונטים ומה הוא עשה ומה עלתה בידו ועל מה לשים דגש או על שמהו שפחת אתר ומכר את זה דרך שם או שחברת פונטים ראתה את כל התמונות היפות שמסתובבות כאן ופנתה אליו.... הכל ענין של זמן.

• הוסף לסימניות
השינוי שעשית ל-פ' הקפיץ אותו.

ממש פונט חמוד, הייתי קונה.

• הוסף לסימניות
לא מבין גדול בפונטים כ"ש ביצירתם אבל נראה לי אחלה

• הוסף לסימניות
אהבתי מאד.

אפשר לשמוע קצת יותר על ה"גו'ק" של יצירת פונטים?
דרוש ידע מוקדם? באיזה תוכנה עובדים? אשמח לפירוט. תודה.

• הוסף לסימניות
זה פשוט. - חושבים איזה פונט רוצים לעשות. (כותרת טקסט רץ -(קשה מאוד וצריך הרבה ללמוד כדי שיהא טוב, שובב מיתוג סריפי או לא וכו') מתחילים לעשות אותיות - רצוי מאוד וקטורי. אולי אפילו חובה (תקנו אותי אם אני טועה).
אחרי זה מכניסים את זה לגליפים על ידי תוכנה מיוחדת - יש כמה. פונטקיראטור, שיש לה גרסת נסיון אבל מסתוב גרסה של כאלה שלא עמדו בנסיון, פונט לאב המקצועית מאוד אבל לא ידידותית ויש איזה משהו חינמי.
תוך כדי שיוצרים את הגליפים של הפונט, קוראים חומר על אופן טייפ, ועל מה לשים דגש (כמו להאריך את הרגל של המם מכיון שהיא בתחתית והיא חצויה לכן היא צריכה לעבור קצת את הקווים, לדוגמא). מקפידים על פרפורציות (שהיוד לא תהיה גדולה מדי) על קווים מקבילים וגריד חזק. ומעלים לפורום ומקבלים מחמאות הערות והארות, וממשיכים בעוד משקלים, תוך כדי לומדים וקוראים על איך עושים כמה משקלים ועל מה צריך לשים דגש, וכמו כן קוראים על תאימות לאינטרנט, ומה עושה פונט לקריא וכו' וכו'.
כמו כן מסתכלים ברשת ורואים שלא צריך חברה גדולה של פונטים בשביל לעשות כסף, ורואים שהציבור מגיע בסוף למה שיפה.
ותמיד חושבים גם על גליפים חשובים כמו למד מתקפלת ועוד ועוד.
ואחרי כל זה ממש לפני השיווק, לתאימות של אופן טייפ וטבלאות וכו' וכל מיני דברים , כדאי לעבור איזה קורס או יעוץ אצל המייבינים, שאצלי בלי שום ספק הרבה בעיננים אלו הוא הניק אברהם, להחכים והתמקצע לשיופים ועוד.

ולהתחיל כאן

ובבקשה תבנו את זה על משהו של גוטמן, שיהא אפשר גם בתג, ומי שיש לו תג מבין. פרטים בלינק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5127109;2480621:
זה פשוט.
ולהתחיל כאן
ובבקשה תבנו את זה על משהו של גוטמן, שיהא אפשר גם בתג, ומי שיש לו תג מבין. פרטים בלינק
הקישור שנתת 'קצת' מסביר איך לשתול גליפים על פונט קיים.
אבל בשביל ליצור פונט מקצועי ומוצלח, לכאורה לא זו הדרך. וממילא עדיין חסר הרבה הסבר איך לעבוד אם התוכנה.

ואסביר:
ברגע שהשתילה תתבצע על פונט קיים, נניח של גוטמן. המרווחים שבין האותיות שהתאימו לפונט הגוטמני, לא בהכרח יתאימו לפונט המושתל.
איך מכוונים את המרווחים?

בעיה נוספת, רוחבן של האותיות המושתלות בדרך כלל לא כמו רוחבן של האותיות הגוטמניות.
אתה מבין לבד את התוצאה הבלתי מוצלחת של עבודה בצורה כזו...

צריך קצת יותר הסבר איך מבצעים עם התוכנה הזו פונט, בעיקר בתחום המיקום של הגליף בתוך המשבצת שלו.
איך משתלטים על המרווחים בין האותיות.

אני חושב שצורת ההסבר צריכה להגיע מכיוון שונה. איך יוצרים פונט בתוכנה על בסיס עצמאי, ולא על בסיס פונט אחר.
או לחילופין, אולי בכל אופן יש דרך לבצע על בסיס פונט אחר ולהתגבר על הבעיות הללו.

אז בעבר באחד האשכולות, כמדומני של 'נקודה למחשבה' ניסיתי לשאול איך הוא עושה את זה. אולם לא היתה תשובה מספקת. אולי תוכל אתה להסביר.

• הוסף לסימניות
אני אישית לא עושה את זה, והקטע שלי עם הפונטים כרגע הוא לשתול פה ושם גליפים של עבודות של אחרים, כמו למשל ציורים של ספרי קודש כמו מזוזה או אותיות של סת"ם עם כל מיני טעויות (כמו שהתחבר בטעות משהו והמחבר דן על זה וכו'). וזה בהחלט דרך להתחיל איתה.
יש דרך לשלוט במרוחים , גם של פונט קיים, וכמובן שכל עשוי הפונטים עושים טמפלט אחד ועליו עובדים. והוא בדוק ומנוסה.
ואני מניח שלאות יוד, למשל, לא יהיה יותר מידי רווח מאשר הוא אצל גוטמן ותמיד אפשר לעשות את ההתאמות.

• הוסף לסימניות
בשביל מה שאתה מתאר, אפשר לעבוד בשיטה ההיא.
אבל בשביל לעשות פונט, מניסיון שלי, הצורה שמתוארת שם רחוקה מלתת תוצאות משביעות רצון.
פונט לא מתחיל ונגמר באות י'.
על כל כל פנים, אם יש מי שיוכל לתת מידע בתחום, זה יעזור.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!

למעשה אני לא מבינה גדולה בבניית פונטים.
"התיישבתי" על פונט קיים והתאמתי את הרווחים בגליפים ידנית פחות או יותר.

מישהו יודע אולי על ספר או מקום אחר למידע עמוק יותר על בניית פונטים?

• הוסף לסימניות
משום מה זה מזכיר לי את "תולעת ספרים" של פונטביט. מאוד.
אבל זה מקסים!

• הוסף לסימניות
אגב, אשמח מאוד להסבר איך עושים את זה...
כלומר, הקובץ של הפונט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולדי שטינמץ;2482405:
משום מה זה מזכיר לי את "תולעת ספרים" של פונטביט. מאוד.
אבל זה מקסים!

מעניין.
הלכתי מייד לבדוק את הפונט הזה ולא מצאתי הרבה דמיון.
אולי מעט באותיות ה"משעממות"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה