יש סיכוי שהיועץ משכנתאות לא רק בצד שלך???

• הוסף לסימניות
אז שיתנו הנחיה שמי שהחזר שלו בפריים למשל 10000 שח יראו אותו כאילו ההחזר הוא 15000 מבחינת מיצוי יכולת ההחזר, או כל דבר דומה.
אכן כתבתי שאפשר למצא פתרונות, אבל זה לא כ"כ ישים, להוסיף לו סוג של 'הערת אזהרה' ב-BDI שלו.
ההחלטה האומללה הזו העשירה את קופות הבנקים בעשרות מיליארדים. וכן את יועצי המשכנתאות למיניהם.
לגבי היועצים אינני בטוח. הייתי מחלק את המתייעצים ביועצים לשניים: 1. חששנים (שיש להם פחדים מבירוקרטיה). 2. לווים כבדים שיכולת ההחזר שלהם גבולית. לסוג הראשון לא היה מועיל הורדת הריבית. לסוג השני חשוב לדעת שהחלטה זו ככל שהיא ייקרה את סכום ההחזר היא מיתנה את ייקור הדירות. הסוג השלישי שפונים ליועצים בכדי לקבל הצעות טובות, קשה לומר שההחלטה הזו הזיקה להם, הרי בתקופת הזמן הזו שהפריים לא זול, לא נראה לי שממליצים תמיד לקחת את החלק של הפריים.

• הוסף לסימניות
הבנק לא נותן/משלם שום דבר ליועץ ! ! !
מאמין למקרה שאתה מספר למרות שלא מכיר אישית, אך מי שישמע.... חשיפה: בנקאי נתן משלוח מנות ליועץ שעבד מולו על 50 תיקים בשנה האחרונה, מקווה שלא חייך אליו גם...
ברצינות נראה לך היועץ יעבוד אתו לעקוץ ביחד לקוחות שמשלמים לו טבין ותקילין בגלל עיצוב חד שנתי של פירות ?

לעובדות:
הבנקים נאבקו במוסד הזה, פשוט כי זה נגס ברווחים שלהם, היה גם תקופה שחסמו אותנו לחלוטין עד שבנק ישראל התערב והסדיר את זה בנוהל
הבנקאים אוהבים את זה, כי קשה להם להסביר וללמד כל לקוח את כל ההבדלים בין המסלולים וכו', וגם כל תיק נסחב הרבה יותר זמן מבחינה טכנית לולי היועץ, והאינטרס שלהם זה בין היתר מקסימום תיקים במינימום זמן.

סליחה על ההיתממות... תזכיר לי שוב באיזה ניגוד עניינים בדיוק יועץ נמצא כשעובד על תיק ?
אם יש בעיה של ניגוד עניינים, "עיצוב חד שנתי של פירות" גם בעיה. מה לעשות שזה לא מקובל, לא חוקי ולא אתי, תנסה להביא משלוח מנות קטן למזכירה של קופת חולים, ותגידו לו אם היא מוכנה לקבל...

בסוף מדובר על איש מקצוע שאנחנו כלקוחות שוכרים, ומשלמים במיטב כספינו (יהיו שיגידו מחיר מופרז), לפחות שנהיה בטוחים שהם משרתים את האינטרסים שלנו במאת האחוזים, וברור שהאינטרס של הלקוח מנוגד לאינטרס של הבנק, לכן זה פסול ישרת גם את הבנקים, או יקבל מהם טובת הנאה כלשהיא.

ע"ע עורך דין מטעם הקבלן שמשרד השיכון מחייב לשלם חצי לזוכי מחיר למשתכן.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין גדול אבל כל אחד יודע שבהרבה מקרים עדיף לקחת משכנתא גדולה יותר במטרה לפרוע מיד את החלק היקר יותר.
הבעיה שיועץ ממוצע לא ייעץ כך מכיון שהוא ישרף אצל הבנק,
ומכאן השאלה האם יש יועץ שיכול ליהיות רק בצד שלי???

אגב: שמעתי שאפשר לעשות משהו פשוט יותר במקום לקחת ולהחזיר את החלק היקר, אפשר פשוט למשוך רק את החלק שרוצים מתוך התמהיל ואת היקר לא למשוך, מישהו שמע כזה דבר? אני באמת יכול להורות לבנק מה אני רוצה קודם?
ודאי שיש
כאלה שלפעמים נופלים
ופועלים על פי אינטרסים
אישיים כמו בקבלות לישיבות
שיש עסקים בין הרשמים וכדומה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה