יש פה מורה לטבע או מולדת בכתה ד? או סתם אמא נחמדה עם מחברות משנה שעברה?

• הוסף לסימניות
שואלת בשביל סמינריסטית
אמרו לה שלומדים במולדת על כפר ובמדעים על חיידקים ולחם-יין וכו.
אבל בתוכנית הלימודים של משרד החינוך מופיעם נושאים אחרים...והיא לא מוצאת חומר-מבחינת מה תכלס צריך ללמד שהרי כתה ד זה לא גן...
למישהי יש חומר\ מערכים\ מחברות משנה שעברה בנושא?
די דחוף...

• הוסף לסימניות
כדאי לך מאד מאד לשאול את המורה שמלמדת מולדת בכיתה שבה היא עתידה למסור.
זה השלב הראשון והכי חשוב לפני הכנת השיעור.
מהי יחידת החומר שבה הבנות עוסקות?
איזה ספר הן לומדות?
מהו הנושא הספציפי שהמורה רוצה שהיא תלמד?
אלו נתוני הבסיס ההכרחיים.

המון הצלחות!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אשכולית;2376838:
כדאי לך מאד מאד לשאול את המורה שמלמדת מולדת בכיתה שבה היא עתידה למסור.
זה השלב הראשון והכי חשוב לפני הכנת השיעור.
מהי יחידת החומר שבה הבנות עוסקות?
איזה ספר הן לומדות?
מהו הנושא הספציפי שהמורה רוצה שהיא תלמד?
אלו נתוני הבסיס ההכרחיים.

המון הצלחות!!!

אז זהו שהן אינן לומדות מספר. היא נתנה לה לבחור נושא מבין הנושאים הללו-אבל לאף נושא לא מצאתי חומר מתאים, והבטחות צריך לקיים-אני צריכה ביבי סיטר ובעד זה הבטחתי לה מערך:)

• הוסף לסימניות
תמקדי את הנושא: כפר, לחם, יין, חיידקים.
מה היא מוסרת?

• הוסף לסימניות
המ' אמרה שהיא מתחילה על החיידקים ועוברת על השפעתם על השמרים-לחם, תסיסה-יין וכו. אבל זה בכלל לא חיידקים!!! זה פטריות!!! (או שסתם אני רגילה לתיכון?)

• הוסף לסימניות
UP

• הוסף לסימניות
Down

• הוסף לסימניות
הסתדרת?
תמקדי מה הנושא הסופי:).
פטריות? שתביא שמרים, קמח ומים לבנות ותדגים את תהליך התסיסה.
אם יש לה חברה חברהמנית שיכולה לעזור- אולי תלוש בצק קליל ביד ותראה לבנות את 'לפני' ו'אחרי',
לקראת סיום השיעור.
או משהו פחות מסובך-
אפשר לקרוץ צורת לחמניה ממבצק מוכן מראש ולהראות לבנות את התפיחה.

הבנות מאד מתחברות להמחשה אישית.

המון הצלחות!!

• הוסף לסימניות
החומר הלימודי הוא לא החומר שציינת ולכן לא נירלי היא צריכה ללמד בהתאמה לאיזה חומר מסוים (אם למורה היה חשוב נקודות מסוימות היא היתה ממקדת) לדעתי היא פשוט צריכה לקרוא על הנושא ולהחליט בעצמה מה שהיא רוצה ללמד על הנושא

במחצית הראשונה של כיתה ד' מלמדים על הפרה והחלב שם יש מורות שנכנסות לכל הנושא של חיידקים אבל בהקשר קצת שונה: פסטור החלב (הוצאת חיידקים רעים, קירור החלב וכו'). אם את רוצה על הנושא הזה יש לי חומר של כיתה ד' (יש להם ספר ממש חמוד

• הוסף לסימניות
אצלינו אני מלמדת במחצית א' את נושא החשמל, אנרגיות וכו'
מחצית ב' את נושא המזון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;2377354:
אצלינו אני מלמדת במחצית א' את נושא החשמל, אנרגיות וכו'
מחצית ב' את נושא המזון

מעניין החשמל זה חומר של כיתה ה'
כנראה בכל בית ספר זה תוכנית לימודים שונה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אשכולית;2377206:
הסתדרת?
תמקדי מה הנושא הסופי:).
פטריות? שתביא שמרים, קמח ומים לבנות ותדגים את תהליך התסיסה.
אם יש לה חברה חברהמנית שיכולה לעזור- אולי תלוש בצק קליל ביד ותראה לבנות את 'לפני' ו'אחרי',
לקראת סיום השיעור.
או משהו פחות מסובך-
אפשר לקרוץ צורת לחמניה ממבצק מוכן מראש ולהראות לבנות את התפיחה.

הבנות מאד מתחברות להמחשה אישית.

המון הצלחות!!

כן... יש לנו כבר 3 ניסויים שצריך לעשות על תחילת השיעור... אבל מה מלמדים אחכ?!
סתם עזבו אנחנו מתקדמות. (השיעור ביום שני)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממני;2377363:
מעניין החשמל זה חומר של כיתה ה'
כנראה בכל בית ספר זה תוכנית לימודים שונה

אני למדתי חשמל בג'... בצפון
כנראה כל בית ספר מה שבא לו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממני;2377283:
החומר הלימודי הוא לא החומר שציינת ולכן לא נירלי היא צריכה ללמד בהתאמה לאיזה חומר מסוים (אם למורה היה חשוב נקודות מסוימות היא היתה ממקדת) לדעתי היא פשוט צריכה לקרוא על הנושא ולהחליט בעצמה מה שהיא רוצה ללמד על הנושא

במחצית הראשונה של כיתה ד' מלמדים על הפרה והחלב שם יש מורות שנכנסות לכל הנושא של חיידקים אבל בהקשר קצת שונה: פסטור החלב (הוצאת חיידקים רעים, קירור החלב וכו'). אם את רוצה על הנושא הזה יש לי חומר של כיתה ד' (יש להם ספר ממש חמוד

אז זהו שפיסטור הם למדו ועברו לחיידקים בלי פסטור...

• הוסף לסימניות

יש לך אפשרות לשלוח לי חומרים?
זה יעזור לי מאד!

• הוסף לסימניות

אני מורה מתחילה, וצריכה ללמד את כתה ג+ד טבע ומולדת,
יש לכם מידע מה הנושאים? וכן יעזור לי חומר.
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה