יש פה נשפנים/ות???

• הוסף לסימניות
צריכה עזרה דחופה !!!!
יש לי תלמידה לחלילית בת 8 , שפשוט נושפת על כל תו מחדש - ולא נושפת נשיפה ארוכה וחתוכה...
ז"א , כל צליל מנוגן אצלה בסטקטו. כל מה שניסיתי להסביר לה- לא הולך!!!!
איך מסבירים לא לחתוך את הצלילים מידי מהר?????

• הוסף לסימניות
תסבירי לה על חוט שממשיך ולא נעצר תתחילי עם קשתות שהנשיפה בהם ממשיכה כל הזמן אותו דבר ללא נקישת לשון רק שינוי האצבעות

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות תרגיל ללא החלילית:
1. לבקש ממנה להפיק מגרונה צליל אחד ארוך.
2. שלב שני, להפיק צליל אחד ארוך שנקטע עם נקישות לשון, ולהסביר לה-
שאנחנו ממשיכות להוציא "אויר חם" מהפה גם בנקישות לשון,
3. שלב שלישי, להפיק מהחלילית צליל אחד ארוך,
4. שלב רביעי, להפיק מהחלילית צליל אחד ארוך, עם נקישות לשון.

כדי להרגיע אותה, שאפשר לנשום באמצע, את יכולה לסכם איתה שאחרי 5 נקישות לשון לוקחים נשימה חדשה.

מקוה שעזרתי...

• הוסף לסימניות
תנסי לתרגל אתה "על יבש".
כלומר, בלי החלילית.
בשלב ראשון רק :פפפפפפפ
בשלב שני: פ--טו---טו---טו--- על אותה נשיפה.
ואז לגלוש לחלילית.
כמובן חשוב להדגים לה את ההבדל בביצוע נכון מול ביצוע לא נכון (כמו מה שהיא עושה)

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!!

אני כבר ניסיתי להסביר את הקטע עם הנשיפה הרצופה ורק הט ט ט שמפרידות... אני מקווה שהעצות שהבאתן יעזרו לי הפעם... כבר איזה 4 שיעורים שאני מנסה להכניס לה את זה להרגל... זה נשאר רק לשתי נקישות הראשונות ותו לא...
בכל אופן אני אשמח לשמוע עוד עצות למי שיש!!
תודה

• הוסף לסימניות
אני לא נשפן!!! אבל...
אולי שתנגן בקצב איטי אפי' מוגזם
באופן כזה יש לה יותר זמן לחשוב על התו והצליל הבא ואז לא נגרע החלק הראשון
כי אולי נגרם לה מין לחץ כשהיא צריכה לחשוב על התו הבא ולכן העצירות
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה