מידע שימושי יש קורונה במגזר החרדי?

מצב
הנושא נעול.
אם כך עולה השאלה, למה לאסור על התכנסויות?
שהלא-מחוסנים יתכבדו ויתחסנו, או לחילופין - שלא יגיעו להתכנסויות.
זה מה שיש עכשיו לא?! הבעיה שאין אכיפה והכל בתאוריה כנראה שהציבור מבין רק בסגר שיש קורונה ואז בתור פשרה מקפידים על תו ירוק ומסכות.

מסתובבת הרבה בערים חילוניות ורובם הגדול ממש מסתובבים עם מסכה על האף
לא לשכוח שבמקומות התרבות שהם צורכים או מקומות העבודה שלהם חובה קדושה לשים מסכה ויש ע"כ פיקוח ממילא ייתכן ורואים את זה יותר.
מוזיאונים, מוסדות אקדמיה משרדי ממשלה, מקומות בידור
מצא גם את ההבדלים בין קניון מלחה לקניון רב שפע.

יש הגיון באי פרסום סיבוכים ומקרי מוות מהחיסון, כי אם אחרי הכל החיסון יותר בטוח מהמחלה- זוהי טובת הציבור, ולא כדאי לזרוע בהלה.
אחרי הכל, החיסון לא רק הרבה יותר בטוח מהקורונה, הוא גם הרבה הרבה יותר בטוח מחציית כביש!! ולכתוב הודעות עם תיאורי זוועה לא רלוונטיים ולא מבוססים כמו אלו, זה לדעתי ממש היפך טובת הציבור!
אנשים קחו אחריות. אולי איש אחד לא יתחסן בגללכם...
(אני לא אחת שמכירה חצי מדינה. אז קצת מוזר שדווקא אני אדע אישית על שני מקרי מוות וסיבוך אחד, לא?)
לא קצת :)

אם אשה בריאה שחוסנה לקורונה אושפזה עם סיבוך קשה מדלקת בשריר הלב- ברור שזה ראוי לציון.
אם זה מה שמפחיד אתכם, מציע לכם לבדוק קודם מהי השכיחות של פריקרדיטיס ומיוקרדיטיס אצל מחלימים (ובפרט אצל ילדים ונערים הסובלים ממה שמכונה MIS-C).

איזה תפיסה עצמית מעוותת לגבי עטיית המסכות.

יצא לי בין הזמנים הזה לנסוע בתח"צ וברכבת.
עם כל עמ"י מכלל המגזרים.
כולם שמו מסיכה - כשהתקרב הפיקוח/ שוטר ודייל הקורונה של הרכבת.
וכולם כולל כולם, הסירו אותה מרגע שהפנה את גבו...

אף אחד לא מעוניין להיחנק בקיץ הישראלי, וכולם כבר מיצו והבינו שגם אם מקפידים מאד לעטות מסיכה בסוף תופסים את זה איכשהו. אז כל מי שאין לו סיבה משמעותית והוא לא חרדתי, שומר אותה קרוב מאד לשעת הצורך, מספיק רחוק מאיברי הנשימה...

עם כל עמ"י מכלל המגזרים.

אף אחד לא מעוניין להיחנק בקיץ הישראלי, וכולם כבר מיצו והבינו שגם אם מקפידים מאד לעטות מסיכה בסוף תופסים את זה איכשהו. אז כל מי שאין לו סיבה משמעותית והוא לא חרדתי, שומר אותה קרוב מאד לשעת הצורך, מספיק רחוק מאיברי הנשימה...
מעניין, ברכבת שאני נסעתי בה לא הייתה לפקח עבודה כי כולם הקפידו על מסיכה לכל אורך הנסיעה.

אם זה מה שמפחיד אתכם, מציע לכם לבדוק קודם מהי השכיחות של פריקרדיטיס ומיוקרדיטיס אצל מחלימים (ובפרט אצל ילדים ונערים הסובלים ממה שמכונה MIS-C).
מקרי מיוקרדיטיס אצל נשים מופיעים באחוז מזערי ביחס לגברים בגילאי 16-30.
חשוב לציין כי ברוב המקרים (ומדובר על כ-300 מקרים לשנה בסה"כ) מדובר באשפוז של ימים בודדים ולא במחלה קשה.

עם כל עמ"י מכלל המגזרים.

גם אדם חילוני וגם אדם חרדי לעניין המסיכות הם בעצם אותו דבר.
לשניהם חם, שניהם מאד רוצים להעיף את המסיכה ברגע הראשון שאפשר, ושניהם חוששים מהקנס..

כל ההבדל מתחיל מכך שמה קורה לו עלה לאוטובוס אדם חרדי ללא מסיכה ומה קורה כשלאותו אוטובוס עולה אדם חילוני ללא מסיכה..
משאירה לכם לדמיין ולחלום מה קורה לכאן ולכאן..
ועל זה חרי האף גדול.

וזה לא משנה כעת באיזה עיר מדובר..
מעניין, ברכבת שאני נסעתי בה לא הייתה לפקח עבודה כי כולם הקפידו על מסיכה לכל אורך הנסיעה.
הייתי ברכבת מנתב''ג לתל אביב לא היה פיקוח ולא לכולם היו מסיכות, וגם למי שהיה לא כולם עטו אותן.

הייתי ברכבת מנתב''ג לתל אביב לא היה פיקוח ולא לכולם היו מסיכות, וגם למי שהיה לא כולם עטו אותן.
נסעתי בקו הזה מתל אביב לי-ם. הפיקוח היה לפני נתב"ג.

נסעתי בקו הזה מתל אביב לי-ם. הפיקוח היה לפני נתב"ג.
אולי מישהו הלשין על הרכבת בקו הנגדי והפקח טעה ועלה אליכם..:rolleyes:

בכ''א תכל''ס לא היה פיקוח ולא היו מי יודע מה מסיכות.

ואלי הגיע הזמן להפסיק לחפש אשמים?? עד מתי נלך ברחוב ונספור את כל אלו שהולכים ללא מסיכה או שהמסיכה מגיעה רק עד הפה ללא האף???

דוחה אותי לראות את ההודעות האלו בכל פעם, כאילו ''מי שמכם לשר ושופט עלינו''
עם כל הכבוד לערבות ההדדית, אבל הגיע הזמן להשקיע את האנרגיות האלו בדברים חיוביים ומועילים יותר.

אני משתדלת להקפיד על מסיכה כל זמן שאפשר למרות שיש לי אפשרות לכתחילה להימנע ממנה, אבל אף פעם לא הערתי או כעסתי על מישהו שהיה ללא מסיכה. לא חושבת שזה מתפקידי בכלל..

אני הייתי בחתונה בתלפיות , באתי עם מסכה כי הייתי בטוח ש..., תכלס הורדתי אותה מהר כי הרגשתי בודד במערכה....
גם שומר לא היה לבדוק תו ירוק, מוזר

רק לחידוד נקודה.
ספציפית כרגע זה לא בגללם אלא בגלל חוסר האחריות המשווע במדיניות הממשלתית של הותרת נתב"ג פתוח, ואי אכיפת ציות לבידוד, הבדיקות, וסגירת הערים הנגועות...
זה נכון מאד, אבל חושבת שמה שאמרתי יותר נכון לצערי :(
בגלל מליון הפרימיטיביים האלו לא תיפתח שנת הלימודים כסידרה, ולא נוכל להתפלל כרגיל בימים נוראים, אוף.
הדברים שאת ציינת, אכן הם אלו שהכניסו את הדלתא ארצה, בהחלט!
אבל מה שמטריד את ראשי המדינה זה רק המדד המטפס של החולים הקשים, שמשפיע באופן קיצוני על התפוסה בבתי החולים. ומי שגורם למדד החולים הקשים לטפס ככה הם הבלתי מחוסנים, כפי שמשתקף בגרפים באופן ברור כל כך.
לולי אותם מליון ומאה אלף בלתי מחוסנים, המחלה הזו נראית הרבה יותר דומה לשפעת ואף אחד לא היה מדבר על סגרים.
הם חבורה של אגואיסטיים שחושבים רק על עצמם. שכולם יתחסנו ובי לא תיגע מחט... למה שיסגרו את נתב"ג בשבילם? זו פגיעה אנושה בכלכלה!
הבהרה: לא יצאתי מהארץ מזה שנים ואני לא אוהבת את תרבות הבילוי בחו"ל. אבל זה לא רלוונטי כי רוב המדינה כן אוהב. והתיירות טובה למדינה, ותיירות כלכלית טובה למדינה.

עם כל עמ"י מכלל המגזרים.

לא כל כך הבנתי מה רציתם להגיד.
חושבת שעטיית מסכה זה ענין של הרגל ואפשר לחיות איתו. ביפן ובסין ובעוד מדינות זה הרגל קבוע. הלוואי שזה יהפוך להרגל גם בישראל... אל תסקלו אותי פליז :)
עברנו חורף שלם בלי שפעת, לא שווה??
עולה חולה מאומת לקרון הרכבת שלי, אם אני עם מסיכה אני מוגנת ב 90%, לא שווה??
רק אומרת

עברנו חורף שלם בלי שפעת, לא שווה??
הכל חזר עם ריבית כשהורידו מסכות אחרי פסח.
מחלקות הילדים בבתי החולים התפוצצו מדלקת ראות למרות הקיץ.
אז בסך הכל דחינו את מחלות החורף לקיץ. למה לדעתך זה שווה?

אה, ואל תשכחי שחצי מהחורף היה סגר. גם לו יש תרומה מכרעת להיעלמות השפעת.

img_20210809_223336_optimized.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה