למה? שירים זה דווקא דרך טובה... הבעחה היא שזו שיטה מאד איטית. לפחות אצליכשהייתי קטנה גם אני עבדתי ככה אבל לא הבנתי שום מילה... זה הלך ככה גודמורנינגבו קרחד שמתחיל... (גודמורנינג בוקר חדש מתחיל)
גם אני למדתי ככה.ליצור קשר בין המילה באנגלית (הצלילים שלה) למילים בעברית, ומשם לקשר לתרגום. רצוי גם לדמיין את הקשר או לספר סיפור סביב זה.
אני זוכרת שלמדתי את המילה shelf - מדף, shelf הזכיר לי את המילה "נשלף" ודמיינתי מדף נשלף...
במילים ארוכות יותר אפשר לחלק את המילה ולקשר כך בין חלקים שלה.
נכון.גם אני למדתי ככה.
יש הבדל גדול אם את צריכה לזהות מילים או גם לדעת לשלוף לבד ולאיית
זה נשמע פנטסטי, אבל איך זה הולך בדיוק?בלת"ק
אני בבית ספר שהיה לנו הכתבה והיה ריך לזכור הרבה מילים
המורה גם היתה מבקשת לכתוב לפני שהיא ניכנסת משפט עם לפחות מילה אחת עם המילים של ההכתבה
אז מה עשיתי : ניסתי לחבר משפט אחד ארוך מכל המילים של ההכתבה
כך שהמורה אמרה את המילה אני רק הייתי צריכה לזכור את הפרוש אבל איך לכתוב זה היה מול העניים שלי
תמיד הייתי הכי 'חרוצה' והמורה הכי התפעלה ממני
תכלס בזכות הכביכול טריק שעשיתי זכרתי את כל המילים עד היום
יש לי אוצר מילים ענק וידע והבנה גדול רק מהבית ספר
בסמינר שלי לא למדו כלום
אז ממליצה לעשות משפטים מכל קבוצת מילים שיש לכם
או לעשות סימנים לכל מילה גם כן מאוד עוזר
הלך הלך כל פעם מחדשזה נשמע פנטסטי, אבל איך זה הולך בדיוק?
את יכולה לתת דוגמא אולי?בלת"ק
אני בבית ספר שהיה לנו הכתבה והיה ריך לזכור הרבה מילים
המורה גם היתה מבקשת לכתוב לפני שהיא ניכנסת משפט עם לפחות מילה אחת עם המילים של ההכתבה
אז מה עשיתי : ניסתי לחבר משפט אחד ארוך מכל המילים של ההכתבה
כך שהמורה אמרה את המילה אני רק הייתי צריכה לזכור את הפרוש אבל איך לכתוב זה היה מול העניים שלי
תמיד הייתי הכי 'חרוצה' והמורה הכי התפעלה ממני
תכלס בזכות הכביכול טריק שעשיתי זכרתי את כל המילים עד היום
יש לי אוצר מילים ענק וידע והבנה גדול רק מהבית ספר
בסמינר שלי לא למדו כלום
אז ממליצה לעשות משפטים מכל קבוצת מילים שיש לכם
או לעשות סימנים לכל מילה גם כן מאוד עוזר
אשמח גםאת יכולה לתת דוגמא אולי?
לא כל כך הבנתי איך זה עובד...
גם אני...אשמח גם
גם אני...אשמח גם
מאוד פשוטגם אני...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים