שיר כַּמָּה הַכִּסֵּא הַזֶּה עָלָה

• פותח הנושא tmr
  • פורסם בתאריך
  • תגיות
    tmr
  • הוסף לסימניות
אַתְּ מַתְחִילָה לְדַבֵּר עַל אַבָּא
הַגַּבָּה עַל הָעַיִן הָאֲדֻמָּה קְצָת מְקַפְצֶצֶת
וְאַתְּ זָעָה בְּאִי נוֹחוּת

בָּאתִי לִשְׁמֹעַ אוֹתָךְ מִתְפָּרֶקֶת
בָּאתִי הֵנָּה לְהָכִיל אֶת הָאָבְדָן
לִהְיוֹת אִתָּךְ בַּשֶּׁקֶט הַמַּחֲרִיד הַזֶּה
אַךְ אֵינִי יְכוֹלָה

חִכִּית כָּל כָּךְ לְדַבֵּר עַל אַבָּא
לִבְכּוֹת אוֹתוֹ
לְסַפֵּר עַל הַמִּלִּים הָאַחֲרוֹנוֹת שֶׁלֹּא הִסְפַּקְתְּ לִלְחֹשׁ
וְלוּ יָדַעְתְּ שֶׁרַק הָיִית צְרִיכָה

אֲבָל
כְּשֶׁהִתְחַלְתָּ לְדַבֵּר עַל אַבָּא אָמַרְתִּי
רֶגַע
אֵיזֶה יוֹם יָפֶה
אֵיזוֹ דִּירָה נוֹחָה
וְהַכִּסֵּא הַזֶּה
כַּמָּה הוּא עָלָה

כַּמָּה הַכִּסֵּא הַנָּמוּךְ הַזֶּה עָלָה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וואו... שיר מדהים ורגיש.
נוגע ישר בלב. כמה חשוב!
אני מסכימה עם המסר כל כך.
צריך כל כך הרבה רגישות לזולת. מי שבא לנחם שיהיה מוכן רגשית לבכות ולהתאבל, או דווקא לדבר על כל נושא שבעולם אם זה מה שיהיה נכון באותו רגע. מקסימום תמיד אפשר לשאול כמה עלה הכיסא...

אולי זה קטנוני אבל זה גרם לי לעבור שוב על השיר ולנסות להבין מי הגבר שעכשיו מדובר עליו עד שקלטתי שזאת כנראה טעות..
כְּשֶׁהִתְחַלְתָּ

וְאַתְּ זָעָה בְּאִי נוֹחוּת
אולי כאן היה מתאים יותר "אני"? כי נראה שהקושי הוא יותר מצד המנחמת.. או שלא?

• הוסף לסימניות
כמה הכסא הזה עלה.
ואני שואלת את עצמי באמת כמה.
וואו.
איך את משרטטת מציאות במילים. זה לא נורמלי.
מדהים. אין לי מילה אחרת.
צריך כל כך הרבה רגישות לזולת. מי שבא לנחם שיהיה מוכן רגשית לבכות ולהתאבל, או דווקא לדבר על כל נושא שבעולם אם זה מה שיהיה נכון באותו רגע. מקסימום תמיד אפשר לשאול כמה עלה הכיסא...
אני הבנתי דבר אחר.
הכאב הזה שבוחר לו מקום אחר, הולך ומתחבא. העיקר לא להיות בו, לא לדבר, לברוח.
זה דבר שקורה הרבה במקרים האלו, פתאום דברים כל כך זוטרים נורא מעניינים ומשמעותיים.
@tmr מה ביקשת לומר?

• הוסף לסימניות
אני הבנתי דבר אחר.
הכאב הזה שבוחר לו מקום אחר, הולך ומתחבא. העיקר לא להיות בו, לא לדבר, לברוח.
זה דבר שקורה הרבה במקרים האלו, פתאום דברים כל כך זוטרים נורא מעניינים ומשמעותיים.
@tmr מה ביקשת לומר?
גם אני הבנתי מהשיר את מה שאת אומרת..
אבל המסר שלקחתי הוא לחשוב מה השני צריך עכשיו ולהיות שם בשבילו גם אם קשה. יש כאלו שכן רוצים לדבר על הכאב אבל המנחמים מתחמקים ממנו בכל דרך, ויש כאלו שרוצים לברוח מהכאב והמנחמים רק מדברים עליו עוד ועוד.
אולי באמת לקחתי את זה למקום אחר קצת..

• הוסף לסימניות
תודה באמת לכל המפדבקים🙏

עד שקלטתי שזאת כנראה טעות..
אופס, צודקת
כי נראה שהקושי הוא יותר מצד המנחמת..
נכון, אבל בהתחלה זה יותר התיאור שלה
כמה שקשה לה לגשת לזה
והיא בכל זאת עושה את זה
והמנחמת בכל זאת מאכזבת

ואני שואלת את עצמי באמת כמה.
בדיוק. גם אני
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה