עיניים כאבי עיניים אחרי זמן קצר מול מסך מחשב..

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרתכם.
בימים האחרונים כל ישיבה שלי מוך מסך המחשב(בנייד זב לא קורה והמחשב גם מול החלון) גורמת לי אחרי חצי שעה בערך לכאבי ראש וטשטוש חזק בראיה.
אני ממש מתוסכלת וגם לחוצה.
מרגישה שהראיה שלי נפגעת וזה מפחיד אותי.
מישהו חווה דבר כזה? עצות? פתרונות?
רופא מומחה. משו?
אשמח לכל בדל של מידע

• הוסף לסימניות
ממש מזדהה! סיימנו לא מזמן טיפול על בעיה ממש דומה הגעתי לרופא עיניים בפאניקה עם פחד שמשהו התפקשש לי בעיניים הוא לא נבהל הרופא. ורשם טיפות להרטבת העין ואכן הכול נעלם ישתבח שמו היובש בעין גרם לכל המיחושים וברגע שהרטבתי אותם עם טיפות כל שעתיים הכל הסתדר

• הוסף לסימניות
זה פשוט יובש בעניים בגלל הסתכלות מרובה במסך, היה לי ועבר בדיוק כמו שכתוב למעלה, רק שגם פשוט במשך שלוש ימים לא הסתכלתי על מחשב (כולל חופש מהעבודה)
המצב נקרא "תסמונת העין היבשה" (Dry Eye Syndrome), ובמקרים הקשורים לשימוש ממושך במסכים הוא מכונה גם "עין דיגיטלית" (Digital Eye Strain) או "תסמונת ראיית מחשב" (Computer Vision Syndrome - CVS).

למה זה קורה?​

כאשר אנו מתמקדים במסך לזמן ממושך (מחשב, טלפון, טאבלט), אנו ממצמצים פחות, מה שמוביל להתייבשות הדמעות ולתחושת אי-נוחות בעיניים.

תסמינים אופייניים:​

• יובש בעיניים
  • צריבה או תחושת חול
  • אדמומיות
  • טשטוש ראייה
  • עייפות בעיניים

איך אפשר להקל?​

למצמץ באופן מודע – נסה להזכיר לעצמך למצמץ יותר, במיוחד בזמן עבודה ממושכת מול מסכים.
להשתמש בטיפות עיניים (דמעות מלאכותיות) – עוזר ללחות העין.
ליישם כלל 20-20-20 – כל 20 דקות, להביט למרחק של 20 רגל (כ-6 מטרים) למשך 20 שניות.
להתאים תאורה וסביבה – הפחתת סנוור והימנעות מחשיפה ישירה לאור חזק יכולה לעזור.
לשקול מסך עם מסנן אור כחול או משקפיים מותאמים – מסייעים בהפחתת עייפות עיניים.

• הוסף לסימניות
זה קורה לך כשיש חימום בחדר או בלי קשר?

• הוסף לסימניות
משקפיים עם מסנן אור כחול אכן עוזרות?
כי גם לי יש עיניים צורבות אחרי צפייה ממושכת מול המחשב
אשמח לשמוע ממישהו שאכן קנה וזה עזר לו

• הוסף לסימניות
תסכימי לברר בשבילי מאיזה חברה ומאיזה חנות?
לא רוצה ליפול עם חיקויים שלא עובדים

• הוסף לסימניות
אישית עזר לי מאוד
שינוי של מצב התאורה במסך לתאורת לילה, הרגשתי במקום את ההקלה בעיניים
בהתחלה מעצבן אחרי זה מתרגלים
וחוק 20-20-20

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה