- הוסף לסימניות
..נכתב ע"י אברך;1395960:ברוב המקרים גם חיידק עובר ללא התערבות, אך אמא לילדים או אשה לפני לידה חייבת לקחת אנטיביוטיקה. אחרת זה מסוכן.
..נכתב ע"י אברך;1395960:ברוב המקרים גם חיידק עובר ללא התערבות, אך אמא לילדים או אשה לפני לידה חייבת לקחת אנטיביוטיקה. אחרת זה מסוכן.
זה מה שכתבתי למעלה שהייתי אצלנכתב ע"י מוזיקאית;1396178:בא לא נלך רחוק,לי עצמי היה משהו שכמעט הסתיים כך ח"ו וב"ה שלא.
כאב לי הגרון נורא!זה התחיל ביום חמישי\שישי ובשבת ממילא לא יכלתי ללכת לרופא שהגיע יום ראשון והעניין עדיין לא עבר הלכתי לרופאה,שהגעתי אליה היא רק הציצה ואמרה יש לך נס שהגעת עכשו,עוד שעה הייתי מטיסה אותך לבית חולים!(כיון שזה כבר היה קרוב ללב,החיידק היה\דגר כבר כמה ימים)
אז ממליצה לך לראות איך את,אם זה ממשיך לך יותר מיום וחצי-אני מפחדת להגיד יומים,כדי ללכת לרופא.
הוא חיידק אלים מאוד(הוא מהמשפחה של החיידק האלים)הם חידקים חזקים ואלימים,לבת דודה שלי זה עבר לרגל והיא הייתה מאושפזת.
בקיצור ממליצה לך לא להזניח!!!אבל..........
לא להבהל!!!תעשי את ההשתדלות שלך ולכי לרופא.
המון רפואה שלמה!
נכתב ע"י פאוור;1396155:רק להרגיע קצת את הפאניקה...
מנסיון אישי, ומחוו"ד של פרופסור מרשק (מומחה אף אוזן גרון...)
לא כל סטרפטוקוק הוא אלים ומסוכן, כמו שלא כל אחד שקוראים לו כהן בהכרח שמו הפרטי הוא דוד...
אכן יש אחד כזה.. כמדומני סטרפטוקוק בי, (הבדיקה המהירה היא עליו נקודתית)
והוא אלים ומסוכן ויכול לרדת מהגרון ולהתיישב על שסתום הלב, ולגרום לבעיות....
אבל כל השאר- רוב האוכלוסיה חיה איתם בשלום ואנו 'נשאים' שלהם אף מבלי לדעת...
בכולופן, למצבך הנוכחי...משו חשוב מאוד, הדבר הכי גרוע זה להפסיק אנטיביוטיקה באמצע,
זה גורם לחיידק שלא חוסל לגמרי לפתח עמידות לאנטיביוטיקה והסכנה גדולה...
רפוא"ש לך, ובריאות איתנה לכולנו...
נכתב ע"י ללי41;1396240:לא b מסוכן אלא a וגם הוא בד"כ לא גורם לשום סיבוך
חביבה, תודה על המידע....נכתב ע"י חביבה;1396703:פלאפון, הרופא עשה משטח או שלא עשה בכלל? אלא רשם אנטביוטיקה. מענין לראות את התוצאות.
לי היתה פעם דלקת גרון חריפה שכל השקדים היו לבנים כמובן שהרופא ישר נתן אנטביוטיקה ולקח משטח אחרי יומיים התוצאה- שלילית. אין חיידק והגרון עדיין לבן!
זה היה סיוט!
חזרתי לרופא ובדיוק היה בסניף אף אוזן גרון. הוא קרא לו ליעוץ ואז הוא אומר: אולי זה מונו???
תתפלאי לשמוע: זה אכן היה זה!
אחד הסיממפטומים שלו זה דלקת גרון.
מקווה מאד שזו לא הסיבה אצלך.
אבל אל תזלזלי ותקחי אנטביוטיקה עד הסוף.
אני שנה שעברה אחרי שסימתי אנטביוטיקה (ופספסתי כדור או שניים) שבוע אח"כ התפרץ שוב החיידק.
בקיצור, רפואה שלימה.
נכתב ע"י GRN;1397288:תודה שהקפצת
החיידק הקטלני הוא סטרפטוקוק מסוג A. מה שאתן מזכירות מסוג B - זה כנראה מהמשטח שעושים לפני הלידה, אז בודקים אם יש סטרפ B.
סטרפ A הוא אחד מהזנים של מה שמכונה בעגה העממית "החיידק הטורף". הוא בסדר כל עוד הוא בגרון, אבל הוא קטלני מאוד כשהוא מגיע למקומות אחרים בגוף.
רפואה שלימה ותמיד לעשות משטח גרון!!!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים