שיניים כאב מטורף אחרי טיפול שיניים

• הוסף לסימניות
חברה צריכה את העזרה שלכם דחווף
אני כשבוע אחרי טיפול שיניים
הרופא טיפל לי גם למעלה גם למטה בצילום היה 3 סתימות הו אטען שהוא מצא עוד שלוש סתימות תכלס עשה לי שש סתימות ומאז אני בכאבים מטורפים כל נגיעה של מים עושה לי צמרמורת
מה עושים???

• הוסף לסימניות
מאוד יכול להיות דלקת בחניכיים,
תתעקשי לקבל אנטיביוטיקה
(מניסיון אחרי שכמה רופאי שיניים טענו שהכל בסדר והגיוני שכואב,
וכמה שעות אחרי אנטיביוטיקה נרגע ב"ה)
יש רופאים שנותנים מיד אוגמנטין, כי זו דלקת חריפה

• הוסף לסימניות
מאוד יכול להיות דלקת בחניכיים,
תתעקשי לקבל אנטיביוטיקה
(מניסיון אחרי שכמה רופאי שיניים טענו שהכל בסדר והגיוני שכואב,
וכמה שעות אחרי אנטיביוטיקה נרגע ב"ה)
יש רופאים שנותנים מיד אוגמנטין, כי זו דלקת חריפה
הכאב התחיל מאז שההרדמה הפסיקה וזה גם למעלה וגם למטה נישמע לי הזוי שזה דלקת יותר טיפול דפוק של רופא
במיוחד שיש לי צמרמורת מטורפת כאשר מים נוגעים באיזור במיוחד מים קרים

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אחרי הטיפול אמור להיות פחות כואב מאשר לפני,
בטיפולים הכי רציניים של סתימות או שורש כאב לי מקסימום עד הערב,
אם אתה עדיין סובל מיום שלישי שעבר פשוט תתקשר דחוף לרופא שיקבל אותך היום לראות מה קורה.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אחרי הטיפול אמור להיות פחות כואב מאשר לפני,
בטיפולים הכי רציניים של סתימות או שורש כאב לי מקסימום עד הערב,
אם אתה עדיין סובל מיום שלישי שעבר פשוט תתקשר דחוף לרופא שיקבל אותך היום לראות מה קורה.
לא יודעת מפחיד אותי לחזור לאותו רופא

• הוסף לסימניות
יתכן רגישות לאחר טיפול, איזה סתמות הוא עשה? קומפזיט לבנות, או אמלגם (הכסופות)?

• הוסף לסימניות
זוכרת פעם שהרופאה התלבט אם צריך טיפול שורש או לא בסוף היא עשתה לי טיפול רגיל-סתימה אבל היא אמרה לי שאם ארגיש אח"כ רגישות לקר או חם יהיה צורך בטיפול שורש

• הוסף לסימניות
זוכרת פעם שהרופאה התלבט אם צריך טיפול שורש או לא בסוף היא עשתה לי טיפול רגיל-סתימה אבל היא אמרה לי שאם ארגיש אח"כ רגישות לקר או חם יהיה צורך בטיפול שורש
גם לי היה ככה ובסוף היה צריך טיפול שורש
השאלה אם זה רגישות בשן אחת או בכמה שיניים
אם זה בכמה שיניים כנראה זה משהו אחר (לא נראה לי שהכל מצריך טיפול שורש)

• הוסף לסימניות
היה לי כזה מקרה
התברר כדלקת חריפה
ואחרי זה הייתי צריכה טיפול חדש
הדלקת הורסת את השן
תטפלי בזה כמה שיותר מהר

• הוסף לסימניות
לבנות
ועכשיו לא כואב לי אבל אני לא יכולה לאכול שם
וכמובן כל משהו קר עושה לי צמרמורות של החיים
בהחלט כבר מידי הרבה זמן בשביל להרגיש רגישות, ולא אמור להיות צמרמורות.
מומלץ לבדוק שוב, כפי שהמליצו כאן. עדיף אצל רופא אחר, לא זה שטיפל.

לפעמים אחרי טיפול של כמה שיניים באזור מסוים, ישנה רגישות, ויש משחות שיניים מיוחדות שמועילות מאד לשפר. מניסיון אישי במקרה דומה של רגישות,
רופא שיניים המליץ על אחת משתי המשחות: ובהחלט הרגישות נעלמה לחלוטין.
מומלץ מאד:
או זה:

• הוסף לסימניות
בהחלט כבר מידי הרבה זמן בשביל להרגיש רגישות, ולא אמור להיות צמרמורות.
מומלץ לבדוק שוב, כפי שהמליצו כאן. עדיף אצל רופא אחר, לא זה שטיפל.

לפעמים אחרי טיפול של כמה שיניים באזור מסוים, ישנה רגישות, ויש משחות שיניים מיוחדות שמועילות מאד לשפר. מניסיון אישי במקרה דומה של רגישות,
רופא שיניים המליץ על אחת משתי המשחות: ובהחלט הרגישות נעלמה לחלוטין.
מומלץ מאד:
או זה:
את ניסית את שתיהם?
מה יותר עזר?

• הוסף לסימניות
אבל הכאב הוא בשן עצמו
בדיוק אותו כאב כמו שיש חור לא קשור לחינכיים
וחוץ מזה שכל הזמן נופל לי חתיכות קטנות מהסתימות
קיצור צריכה ללכת לרופא שייים אחר טוב ומהר

• הוסף לסימניות
השמחה מועילה לרגישות בשיניים עצמם. לא לחניכיים.
בכל אופן לפי התיאור כדאי באמת לפנות לרופא אחר.
לסקרנות, זה היה רופא של קופ"ח?

• הוסף לסימניות
ביום שני האחרון עשו לי עזרה ראשונה לשן שצריכה טיפול שורש
היה לי שם דלקת חריפה ובכל אופן הרופא נגע בעצב של השן ולא נתן לי מרשם לאוגמנטין
הוא הבטיח שזה הכאב יעבור.
מה שקרה שהכאב החמיר והחמיר אח"כ והתקשרתי לשם הרופא אמר לקח אוגמנטין (סוף סוף)
עכשיו אני אחרי 3 ימים שלקחתי. עם כאבי תופת ששום תרופה או משהו שעוזר. כמובן שאי אפשר לישון
זה סף כאב שאני לא בטוחה שש כאב שינים יותר מזה.
נחשב רשלנות רפואית?
מכירים דבר כזה?
מה עושים?

• הוסף לסימניות
לי יש רגישות לקור בכמה שיניים
הרופאה טוענת שזה לא חור או משהו שצריך טיפול ואין מה לעשות.
הרגישות מופיעה שאני אוכלת דברים קרים מאוד (ארטיק וכו')
יש מה לעשות?

• הוסף לסימניות
לי יש רגישות לקור בכמה שיניים
הרופאה טוענת שזה לא חור או משהו שצריך טיפול ואין מה לעשות.
הרגישות מופיעה שאני אוכלת דברים קרים מאוד (ארטיק וכו')
יש מה לעשות?
בהמלצה אישית לנסות את המשחה ששמתי כאן קישור.

תשובת הבינה:

הרופאה צודקת בזה שלא תמיד מדובר בחור — רגישות לקור יכולה לנבוע גם מחשיפת דנטין (השכבה שמתחת לאמייל) או מנסיגת חניכיים קטנה שמותירה חלק מהשורש חשוף.
מה בכל זאת אפשר לעשות?
הנה כמה דברים פרקטיים:
✅ משחת שיניים ייעודית לשיניים רגישות — למשל Sensodyne או Colgate Sensitive. חשוב להשתמש בה כל יום ולתת לה זמן — לעיתים זה לוקח שבועיים–שלושה עד שמרגישים שיפור.
✅ להבריש בעדינות — הברשה חזקה או עם מברשת קשה מחמירה נסיגת חניכיים. עדיף מברשת רכה ולחץ עדין.
✅ הימנעי מהלבנה או משחות שיניים אגרסיביות — הן עלולות לגרום לשחיקה של האמייל.
✅ ציפוי פלואוריד במרפאה — לעיתים הרופא יכול למרוח חומר מגן או פלואוריד מחזק באזורים הרגישים. שווה לשאול אם זה רלוונטי לך.
✅ לנסות לאכול ארטיקים בזהירות — יש אנשים שמוצאים שעוזר להימנע ממגע ישיר בין הארטיק לשיניים הרגישות, למשל למצוץ בעדינות יותר או להשתמש בכפית במקום לנגוס.

אם זה ממש מפריע — אפשר גם לבדוק אצל הרופאה אם אפשר לבצע טיפול איטום קטן (Bonding) באזורים מאוד רגישים, לפעמים זה יכול להגן.

• הוסף לסימניות
תודה
בהמלצה אישית לנסות את המשחה ששמתי כאן קישור.

תשובת הבינה:

הרופאה צודקת בזה שלא תמיד מדובר בחור — רגישות לקור יכולה לנבוע גם מחשיפת דנטין (השכבה שמתחת לאמייל) או מנסיגת חניכיים קטנה שמותירה חלק מהשורש חשוף.
מה בכל זאת אפשר לעשות?
הנה כמה דברים פרקטיים:
✅ משחת שיניים ייעודית לשיניים רגישות — למשל Sensodyne או Colgate Sensitive. חשוב להשתמש בה כל יום ולתת לה זמן — לעיתים זה לוקח שבועיים–שלושה עד שמרגישים שיפור.
✅ להבריש בעדינות — הברשה חזקה או עם מברשת קשה מחמירה נסיגת חניכיים. עדיף מברשת רכה ולחץ עדין.
✅ הימנעי מהלבנה או משחות שיניים אגרסיביות — הן עלולות לגרום לשחיקה של האמייל.
✅ ציפוי פלואוריד במרפאה — לעיתים הרופא יכול למרוח חומר מגן או פלואוריד מחזק באזורים הרגישים. שווה לשאול אם זה רלוונטי לך.
✅ לנסות לאכול ארטיקים בזהירות — יש אנשים שמוצאים שעוזר להימנע ממגע ישיר בין הארטיק לשיניים הרגישות, למשל למצוץ בעדינות יותר או להשתמש בכפית במקום לנגוס.

אם זה ממש מפריע — אפשר גם לבדוק אצל הרופאה אם אפשר לבצע טיפול איטום קטן (Bonding) באזורים מאוד רגישים, לפעמים זה יכול להגן.
תודה! :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה