קורונה כאן נדבר על הסבל של קבוצות הסיכון

• הוסף לסימניות
התקשרתי ליהודי שמחתן את בנו כדי לאחל מזל"ט ואז סיפר לי שהוא עוד לא יודע איך יגיע לחתונה [נמצא ברמת סיכון גבוהה מאוד]
הכאב העצום זעק דרך הטלפון, ולא היה לי איך לנחמו,
וכשסיפרתי זאת בביתי מיד נזכרה אשתי על משפחת מכר שבנם הילד גם נמצא ברמת סיכון גבוהה ואינו יוצא מהבית מתחילת ההתפרצות הראשונה,
ומיד הכינה מארז שוקולדים יפהפה ושלחה, ואין לכם מושג כמה הילד והמשפחה שמחה,
טוב שהנושא עלה, ובידינו לשמחם במתנות קטנות וזולות שבשבילם זה עולם מלא!!
'ברוך אומר ועושה' אומרים על זה במליצה.
יש מה ללמוד.

• הוסף לסימניות
אני רוצה להוסיף עוד צד אחד
כלכלי.,
כי כולם מדברים על הכלכלה.

רבים מתוך קבוצות הסיכון לא חזרו לעבודה.
אף אחד לא מפצה אותם על זה.
רבים מתוכם גם לא נוסעים בתחבורה ציבורית כי היא מסוכנת להם. אין מספיק מרחק בין נוסע לנוסע והמרחק נדרש גם כשחובשים מסיכות.
רבים מתוכם צריכים לצאת לבית חולים. פעם. פעמיים. שלוש בשבוע.
את החשבון אני משאירה לכם.
הכנסה אין.
הוצאות נסיעה במוניות יש ויש. והרבה. ולרובם אין החזר. בטח לא החזר מלא. 50%.
קחו למשל מטופל דיאליזה שנוסע לבית חולים 3 פעמיים בשבוע. 6 נסיעות. תזכרו שהוא לא חזר לעבודה. אם הוא בא מחוץ לעיר לבית החולים, אין באזור שלו מכון דיאליזה אז כל נסיעה יכולה לעלות 200 ש"ח...ויותר. 400 ש"ח ביום. הוא מקבל החזר 50%. נשאר 200 כפול 3 פעמים בשבוע שזה 600 לחודש 2400 מכיס שאין בן הכנסה.
ואל תהיו חכמים לומר שיש לו קצבת נכות כי הקצבה מתחסלת כבר על דברים אחרים להם זקוק בשל המצב שלו.

ויש גם מי שעולה לו יותר.
ואגלה לכם שאני אישית הוצאתי בחודש וחצי 4000 ש"ח על מוניות ולא קבלתי שקל החזר. ותזכרו גם שרבים כמוני לא חזרו לעבודה. ואם זה בני זוג בסיכון [ולא חסר כאלו כי שידוכים וכל זה, מישהו יקר סתם בעלת מום? שומו שמים.] אז ההוצאות יכולות להיות כפול ממה שרשמתי.
כך שבעלי הסיכון גם יושבים בבית, שואפים אויר רק דרך החלונות, אין להם הכנסה כי הם לא עובדים. והוצאות יש. גם יש.
מישהו דיבר על כלכלה?

נכון, זה לא כולם. אבל יש לא מעט כאלו. אפילו הרבה.

כל כך קשה הקורונה הזו.
שתגמר כבר.

• הוסף לסימניות
כלכלי.,

רבים מתוכם גם לא נוסעים בתחבורה ציבורית כי היא מסוכנת להם. אין מספיק מרחק בין נוסע לנוסע והמרחק נדרש גם כשחובשים מסיכות.
הכנסה אין.
קחו למשל מטופל דיאליזה שנוסע לבית חולים 3 פעמיים בשבוע. 6 נסיעות. תזכרו שהוא לא חזר לעבודה. אם הוא בא מחוץ לעיר לבית החולים, אין באזור שלו מכון דיאליזה אז כל נסיעה יכולה לעלות 200 ש"ח...ויותר. 400 ש"ח ביום. הוא מקבל החזר 50%. נשאר 200 כפול 3 פעמים בשבוע שזה 600 לחודש 2400 מכיס שאין בן הכנסה.
ואל תהיו חכמים לומר שיש לו קצבת נכות כי הקצבה מתחסלת כבר על דברים אחרים להם זקוק בשל המצב שלו.

ויש גם מי שעולה לו יותר.
ואגלה לכם שאני אישית הוצאתי בחודש וחצי 4000 ש"ח על מוניות ולא קבלתי שקל החזר. ותזכרו גם שרבים כמוני לא חזרו לעבודה. ואם זה בני זוג בסיכון [ולא חסר כאלו כי שידוכים וכל זה, מישהו יקר סתם בעלת מום? שומו שמים.] אז ההוצאות יכולות להיות כפול ממה שרשמתי.
כך שבעלי הסיכון גם יושבים בבית, שואפים אויר רק דרך החלונות, אין להם הכנסה כי הם לא עובדים. והוצאות יש. גם יש.
מישהו דיבר על כלכלה?

כל כך קשה הקורונה הזו.
שתגמר כבר.
כל מילה!!!!!

• הוסף לסימניות
כלכלי.,

הכנסה אין.

ויש גם מי שעולה לו יותר.
מישהו דיבר על כלכלה?

כל כך קשה הקורונה הזו.
שתגמר כבר.
יש אירגונים שיש להם מתנדבים עם רכבים שלוקחים חולים או מבקרים לבתי החולים.

• הוסף לסימניות
איזה תיסכול...
רואים את הכאב ונושכים שפתיים
כי אין הרבה איך לעזור
איך הרבה אנשים אהובים וקרובים פשוט נעצרו חייהם ברגע אחד
עם סיוטים על החיים שלהם, עם בדידות כואבת, עם התמודדות של כל המשפחה הקרובה
ועם תיסכול צורב של הסביבה האדישה
שלא מבינה מה כ"כ נורא ללכת עם מסיכה על הסנטר
או להעביר שיעור בכיתה בלי מסיכה כי זה נורא מציק...
או גרוע מכך-
אנשים שמטיפים על היסטריה מיותרת
ועל חשיבות הכלכלה בישראל ושאסור לעצור את החיים
ועל הוראה תמוהה והזויה של לא להבדק כדי לא לשלוח אנשים לבידוד
(תגידו השתגעתם???)

• הוסף לסימניות
יש אירגונים שיש להם מתנדבים עם רכבים שלוקחים חולים או מבקרים לבתי החולים.
אני יודעת. את חושבת שלא.
אבל לרוב לא מסתדר איתם

חוצמיזה חברה שלי שנסעה עם מתנדב שהיה בלי מסכיה הרגישה ממש לא נעים לבקש. והנהג עשה לה פרצוף. מנהג מונית אין לו נעים. הוא מקבל כסף על ההסעה.

• הוסף לסימניות
בבקשה השארו צמודים למטרת האשכול.
בשורות טובות!
בתור פותחת האשכול, אני מודה על כך שנשאר בחיים.

ולמי ששאל אם הוא נפתח רק כדי לקבל אמפטיה, אז לא רק, הוא נפתח גם כדי לאזן את האשכול ההזוי שנמחק היום.
הזדעזעתי לראות איך אפשר בקלי קלות לקיים את מה שנאמר במקורותינו: "כל המרחם על האכזרים סופו מתאכזר על הרחמנים".

• הוסף לסימניות

ולמי ששאל אם הוא נפתח רק כדי לקבל אמפטיה, אז לא רק, הוא נפתח גם כדי לאזן את האשכול ההזוי שנמחק היום.
הזדעזעתי לראות איך אפשר בקלי קלות לקיים את מה שנאמר במקורותינו: "כל המרחם על האכזרים סופו מתאכזר על הרחמנים".
ואולו אולי גם לעורר אי אלו אנשים...

• הוסף לסימניות
בסוגריים מנושא האשכול, אני לא מבינה איך עוד יש אנשים שמאמינים שאם הסגר היה ממשיך היה אפשר למגר את הקורונה לגמרי.
לא דובר כאן על 'למגר בעזרת סגר' אלא על זהירות מינימלית ומתבקשת.
אני מדברת על אנשים שפותחים אשכולות כמו: "חולה קורונה יצא לטיול בשעות אחה"צ המתות והשכנים תלו מודעה להזהר ממנו תוך פגיעה ברגשותיו" ואח"כ מייללים על כך שבפרוג א"א לקבל אמפטיה לכך. נכון! ב"ה שא"א!

• הוסף לסימניות

מזדהה עם כל מילה,

• הוסף לסימניות
אני מתביישת להודות
אבל אני בקבוצת סיכון
ואני יוצאת החוצה, נמאס לי להיות תקועה בבית, חייבת לעבוד מול לקוחות, חייבת לנסוע לצורך רפואי, חייבת.
ואני היסטרית מכל יציאה, ומעירה לכל הסובבים אותי לא להתקרב, לחבוש מסכות כל הזמן, לחטא ידיים,
לא נעים לי לכפות את המצב הבריאותי שלי על הסובבים, אבל גם אני בנאדם ואנושית, חייבת לנשום קצת "בחוץ"-פעם אחת בשבוע, לא יותר.
אז אני מבקשת סליחה ממי שאני דורשת שיעזור לי לשמור עלי...

אל תתבישי להודות(בשני המובנים)
אני גם בקבוצת סיכון ויש בבית עוד
אבל יש לי בחורות ובחורים בבית וגם בוגרת סמינר שכבר עובדת
אין לנו מצב להיות בבית עם כולם
אז אנחנו יוצאים למה שהכרחי לוקחים מוניות , שולחים רק את מי שהכרחי (גם נפשית זה הכרח ) וחלק לא שולחים
ולפעמים גם לא ממש מה שחיבים כי הילדים זקוקים וגם אנחנו
וצריך לפרנס ועוד..
ולכן אנא התחשבו בנו, כשאני מבקשת מכם לשים מסיכה כשאתם לידי או מדברים איתי אל תזלזלו ותגרמו לי להרגיש נודניקית או מוזרה
כשהילדים אומרים לחברים אצילנו אי אפשר או לא מרשים אל תגידו לילדים שלכם איזה משפחה מוזרה מה הם שומרים כ"כ וחוץ מזה אתמול ראינו את הבחורים שלהם בחוץ וכו..
זה לא הכל או לא כלום, כי הכל אנחנו לא יכולים אז מנסים מה שאפשר
ותודה רבה לכל אילו ששומרים ומבינים ומשתתפים ושואלים מה נוח לכם ואיך הייתם רוצים את המבחן/המפגש/הטיפול וכו
בסה"כ אנו מרגישים שכמעט כל הציבור מדהים ואכפתי

• הוסף לסימניות
משתוממת מיום ליום,
מדוע לא מקימים בכל בית ספר מטה קורונה לתת שירות יחס וכו
לתלמידים והתלמידות המבודדים-ות
עם מעקב צמוד על זה.
לא יתכן שיותר מ10-40 אחוס מבית ספר לא מגיע,
ואין התייחסות מקצועית רצינית לענין הזה.
מישהו מבין מה מרגיש תלמיד לאבא חולה לב, כשהוא רואה את כל חבריו הולכים לכיתה ו הוא מביט מהחלון???
יש צוותות הוראה שמתיחסות מאד יפה וכו, אבל יש שבגלל העומס וכו - לא.
האם התלמידים-ות האלה נידונו לבדידות? וללא התייחסות

• הוסף לסימניות
מישהו מבין מה מרגיש תלמיד לאבא חולה לב, כשהוא רואה את כל חבריו הולכים לכיתה ו הוא מביט מהחלון???
יש צוותות הוראה שמתיחסות מאד יפה וכו, אבל יש שבגלל העומס וכו - לא.
האם התלמידים-ות האלה נידונו לבדידות? וללא התייחסות
ויש מורות שמתקשרות לאיים שלא יקבלו תעודה או שישארו כיתה...
למה???

• הוסף לסימניות
ראיתי שניקים רבים כאן, מאד מרחמים על חולים ומבודדים שלא יכולים לצאת מהבית כבר שבועיים שלושה.
איפה הרחמים שלהם כשחושבים על אלה שכבר חמישה חודשים לא יוצאים מהבית כמעט?
לא שולחים ללימודים, לא מעזים לנסוע בתחבורה ציבורית, וכל יציאה שלהם מלווה בפחד מוות.
ממש נכון וכואב הלב!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה